Vampyr İlk 1 Saatten Sonra FPS Düşmesi

Alperen Değer

Megapat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Oyunu Origin Acces aracılığı ile oynamaya başladım. Oynayan biliyordur ilk 1 saat yani oyunda bir bara girmeden önce sabit 60 FPS alıyordum. Ancak ilk 1 saat bittiği an 45-55 FPS arası oyunu oynamaya başladım. Bir çözüm yolu bilen var mı? Alttaki resim Afterburner ile çekildi. Ultra ayarlarda bu FPS var. Normalde yüksek, orta karışık oynuyorum sadece deneme için Ultra ayarlara aldım.

• GTX 1060 3 GB
  • I5-7400
  • 8 GB 2133 MHz

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim ancak size anlatamadığım konu GPU kullanımının önemli olduğu.

Aynı ekran kartının bahsettiğiniz oyundaki testlerine baktım ve 1080P'de onların da düşük GPU kullanımı aldığını gördüm. Düşük GPU kullanımı da düşük FPS demek kabaca. 2K'da ise GPU kullanımı %100'e yükseliyor.

Size diğer oyunları sormamın nedeni eğer diğer oyunlarda GPU kullanımı normalse oynadığınız oyunun optimizasyonunda bir sıkıntı var demektir. Diğer oyunlarda da aynı problemi yaşıyorsanız başka şeylere bakacağız.

Oyun optimizasyonunda pek bir sıkıntı yok gibi görünüyor ancak V-sysnc ayarı kapalı olmasına rağmen 62 FPS kilidi var oyunda. Aşağıda sahneleri hiç ara vermeden 1 saati geçecek şekilde kaydettim. Ekran kartın oyunda yeteri kadar devreye girmemekle beraber VRAM'in de otomatik olarak dolmuyor. Ekran kartının güç yönetim bileşenlerinde veya PSU'da herhangi bir aksama meydana gelmiş olabilir. Ancak diğer oyunlarda herhangi bir bir problem yaşamadığını dile getirdiğin için bunları eliyorum. Ayrıca oyun güncellemelerini tam anlamıyla yaptığından emin ol.

NOT: Ekran görüntüleri Ultra Preset 1080p TXAA6 Antialiasing ayarında kaydedilmiştir.

Dosya Ekleri

• Vampyr First Scene-1.png
    Vampyr First Scene-1.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 79
  • Vampyr-Random Scene.png
    Vampyr-Random Scene.png
    1 MB · Görüntüleme: 82
''Ekran kartının güç yönetim bileşenlerinde veya PSU'da herhangi bir aksama meydana gelmiş olabilir''

Bu cümlede ki sorunun bende olduğunu nasıl anlarım ? Hadi bu sorun var diyelim net bir çözüm yolu nedir ?

Hastahane bölümü tam kanser mausu çevır 40 fps alıyorsun biranda.

Aynen, biraz ilerleyince hastane binasının içerisinde GPU dalgalanmalarına bağlı olarak ani 3-5 FPS değer kaybı yaşadığımı gördüm. Bu sorun evrensel anlamda bu oyunu oynayan kişilerin gündemine gelmiş. Örneğin, (FPS drops :: Vampyr Technical Support)

Senin sorununa çözüm olarak; Vampyr 62 FPS Kilidini Kaldırmak konulu açıklamanın GPU kullanımını artırıcı etkisi olacağı kanaatindeyim. Eğer bu yöntem işe yaramaz ise aşağıda paylaşacağım dosya konumundaki engine.ini dosyasını açtıktan sonra yazılan komutların alt kısmına sırasıyla;

[/script/engine.engine]
bSmoothFrameRate=false

yazıp kaydetmeni öneriyorum. Umarım sistemin için uygun bir yöntem olur.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    53,3 KB · Görüntüleme: 60
  • Adsız-1.png
    Adsız-1.png
    54,6 KB · Görüntüleme: 61
  • Vampyr-Uncapped.png
    Vampyr-Uncapped.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 75
  • Vampyr-Uncapped-1.png
    Vampyr-Uncapped-1.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 74
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı