Vatan Bilgisayar mağduriyeti

Sinirmiş. Anlamıyorum bilgisayar işinden ve stresteyim verdiğim, para az uz değil. Sağ ol.
Bak dostum belli ki yaşın küçük. Yazdıklarına ve sana saygım var. Emin ol babanla hemen hemen aynı yaştayızdır. Sana tavsiyem tut babanın kolundan Tüketici Hakem Heyetine başvur. Kimse sana az para ödedin boşver demiyor farkındaysan.
 
Sinirmiş. Anlamıyorum bilgisayar işinden ve stresteyim verdiğim para az uz değil. Sağ ol.

Mantıklı cevaplar vermediğiniz için ve ilk başta buraya gelip sorunu anlatamadığın için bizde burada sinir oluyoruz.
 
Arkadaşlar her olayda dava açamazsınız. Ocak 2021 yılı itibarıyla tüketici mahkemesinde dava açma parasal sınırı 11.330 TL olarak belirlendi. Bunun haricinde; 7 bin 550 TL altında bulunan uyuşmazlıklarda yani faturanız bu rakamın altında ise ilçe tüketici hakem heyetlerine, 7 bin 550 TL ile 11 bin 330 TL arasındaki uyuşmazlıklarda ise il tüketici hakem heyetlerine başvurunu e-Devlet'ten ücretsiz olarak hemen yapmalısın.
Zaten tüketici haklarına başvursun dedim sonradan ama isterse açsın dava.

Tüketici hakem heyeti 30 gün firmaya savunma hakkı verdikten sonra firma savunma yapsın yapmasın karara oturacak, toplantıda çıkan kararı her iki tarafa da tebliğ edecektir. Bu çıkan kararı yine e-devlet/tüketici hakları kısmından da indirip ilgili şirkete atabilirsiniz. Bu süreçten sonra yani tebliğ tarihinden sonra 15 gün işlemeye başlar. Bu 15 gün içinde karara karşı tüketici mahkemesinde (tüketici mahkemesi kararını ekleyerek itiraz ediyorum şeklinde) ancak dava açabilirsiniz. Yani 16.gün karara itiraz hakkı/dava hakkının bu karar için kaybedilir.
 
Arkadaşlar selam ben Vatan'ın OEM sistemlerinden aldım. Ağustos ayıydı. RTX 2060 Super, Ryzen 5 3600'lü bir sistem. 9200 TL bayıldım. İlk günden daha mavi ekran yemeye başladım ve ilk günden SSD değişimi yapıldı. Sonraki günlerde ise mavi ekran sorunu devam etti yine ürünü garantiye yolladım. Bu sefer RAM ve ekran kartına iade geldi. RAM var stokta. Ama ekran kartı malum miningden dolayı yok. 3060 verdiler bana, ona da 2500 TL fark ödettirdiler. Ürünün hazırlanmasını bekliyordum ki şimdi çalışan arkadaş mesaj attı ve mavi ekran sorununun devam ettiğini söyledi. PSU sıkıntılı olabilir dedi. Arkadaşlar anakart hariç tüm parçalar arızalı çıktı, iade istiyorum almıyorlar o kadar fark ödettirdiler bana ne yapayım biri bana bir şey söylesin 3 aydır bekliyorum.

Dayı oğullarını çağır vurun o adamı yıkın Vatan'ı verme o parayı 2500 lira az değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı