Vatan Bilgisayar Rezalet Teknik Servis

lil bedo

Centipat
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk önce merhabalar, 26 Temmuz tarihinde Vatan Bilgisayar'dan bir 5000 TL'ye bilgisayar topladım. Bilgisayarın her şeyi okey mi diye sorduğumda evet dediler, kasayı ve monitörü aldım, eve götürdüm. Bilgisayarı kurduğumda ilk önce kasamdaki RGB fanların ışıkları yanmadı. Neyse dedim götürüp hallettiririm, driverları kurmaya başladım, ekran kartı driveri kurarken driverin ortalarında ekran bir gitti, kapkara oldu uzun bir süre, bekledim 30 dk falan, gelmedi. Gelmeyince ben de restart attım. Bilgisayar açıldı fakat ekran masmaviydi, hani monitördeki piksellerin mavilik oranı çok yüksek olur ya onun gibi. Driveri sildim, yeniden yükledim düzeldi. Bir sonraki gün bilgisayarı açtım, açılırken ekrandan çizgiler falan geçti anlamadım, sonra bu sefer yemyeşil oldu ekran, ben de monitörü kapatıp açtım düzeldi. O an galiba sıkıntı monitörde dedim. Yurt dışına çıkmam gerekiyordu o sıralar, ondan ötürü 1 hafta sonra götürebildim aleti Vatan'a, götürdüğümde durumu izah ettim ve monitörün değişmesini istediğimi ve kasa fanlarının RGB sinin yanmadığını söyledim, kasa fanlarının yanmama nedeninin bilgisayarı toplayan arkadaşın molex aparatını takmamasının olduğunu söyledi ve bilgisayarı toplayan arkadaş televizyon bölümüyle ilgileniyormuş. Neyse dedim düzelttiler kasayı, bir adet vidanın eksik olduğunu gördüm temperli glass kısmında, adamlar vidayı düşürmüşler ve bilmiyoruz aldığımızda böyleydiler dediler, ben iyicene delirdim tabii. Abi hayatımda ilk defa kasa sahibi oldum ve gözüm kulağım gibi bakıyorum, çünkü çok istiyordum ve bu tarz olaylar yaşayınca bela okudum şimdi. Neyse eve geçtim ve evde yeniden kurdum her şeyi kasaya baktım, bir sıkıntı yok dedim, sonra ne göreyim. RGB'ler desenkronize dönüyorlar ve monitörüm yanında içten göçük var ve şu sıralar iyicene garip bir şekilde YouTube'da gezerken anlık donuyor ve, ya ekran kartından ya da HDD'den yazım yaparmış gibi ses geliyor, 10 sn sonra düzeliyor ve hala çizgi muhabbeti devam ediyor, internette gezerken oyun oynarken bir sıkıntı yok ama ben anlamıyorum bu nasıl bir bahtsızlık. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, çünkü götürsem de bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum, uzun süre geçti üstünden.


Sistem özellikler:
  • CPU: Intel i3-9100F
  • GPU: Sapphire Pulse RX570 OC 4 GB
  • Mother board: ASUS H310M-K R2.0
  • RAM: 2x8 Crucial Ballistix 2666MHz
  • Kasa: Xigmatek Beast 650W 80+Plus
 
Başvuracağım gibi duruyor ve bu olay iki ayrı mağazada yaşandı konyaaltı vatanda topladım 2 sorunu yaşayınca lara vatana götürdüm ve bana, biz bir şey yapamayız konyaaltı vatana götürün denildi tartışma çıkardım tam bir rezalet...

Benim asıl merakım neden bu tarz sorunların olması eğer çözebileceğim bir mesele ise topladığım sistemin fiyat performans açısından iyi olduğunu düşünüyorum 120gb crucial ssd ve 1tb seagate barracuda var eklemeyi unutmuşum.
 
Başvuracağım gibi duruyor ve bu olay iki ayrı mağazada yaşandı konyaaltı vatanda topladım 2 sorunu yaşayınca lara vatana götürdüm ve bana, biz bir şey yapamayız konyaaltı vatana götürün denildi tartışma çıkardım tam bir rezalet...

Benim asıl merakım neden bu tarz sorunların olması eğer çözebileceğim bir mesele ise topladığım sistemin fiyat performans açısından iyi olduğunu düşünüyorum 120gb crucial ssd ve 1tb seagate barracuda var eklemeyi unutmuşum.

Sistem normal şartlarda iyi tabii. Ben de 5 Kasım'da RX 590 alıp ısınma nedeniyle ertesi gün servise verdim. İki gün önce gittim geri aldım. Bir sorun yok deyip yolladılar. 70 derecelerde geziyor sıcaklık. Kasa hava akışı iyi olmasına ve kış ayında olmamıza rağmen. Sosyalde konu açtım, sorun yok dedi arkadaşlar o yüzden şuanlık kullanıyorum. Baktım iyice artıyor, ben de sizinle aynı rotayı izleyeceğim.
 
Bu hdd nin testi acaba bir sıkıntı varmı yokmu donma nedeni ekran kartındanmı anlayamadım.
 

Dosya Ekleri

  • test.png
    test.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 57
Yıllardır 2. el alışveriş yaparım, şu sıfır ürünlerde karşılaştığım problemlerin onda biriyle karşılaşmadım. Geçen sene anakartımı servise yolladım. Bios yükleyip geri yollamışlar, buraya kadar problem yok. İşlemciyi oturttum kartın üzerine, bi baktım sallanıyor. Sonra kaldırdım işlemciyi ne göreyim? Ortalarda biryerde tek bacak yamulmuş. Adamlar işlemci soketinin pin girişini bozmuşlar. İşlemcinin bacakları da ultra ince olduğuna kimse düzeltmeye cesaret edemiyor. En son zar zor saatçi bi abiyle düzelttik.
Geçen gün xbox one controller aldım. 2 saat sonra bozuldu, iade almıyorlar vs. vs.. Daha da zorda kalmadıkça sıfır ürün almam.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı