Vicdan azabı nasıl gider?

swertY

Centipat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, RX6600, B550M DS3H, 2x8GB 3200 Mhz Ram, 1 TB ssd, 500w PSU
Merhaba, haftaya pazar doğum günüm, ailemle telefona ihtiyacım olduğuna dair konuşmuştuk, model belirtmiştim falan ama durumumuz ne kötü ne iyi olduğu için almazlar diye düşünüyordum. Bugün bana hediyemi verdiler. Ben çok mutlu olsam da vicdan azabı çekiyorum. Onlara pahalı bir şey aldırıp zora mı soktum acaba diye. Bu düşünceden nasıl kurtulabilirim? Aldığım hediyeden zevk bile alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu vicdan azabını çekmek için çok erken, ilerleyen zamanlarda onları kırarsan hatta onlar yaşlanmaya başladığında evet o zaman vicdan azabı çekebilirsin. Ama bence şu an keyfini çıkar ve bunun kıymetini bil.

Şu bakış açısına geçtiğinde gayet rahatlayacaksın. Ailen bunu sana bir şekilde almış ve bu zorluklara göğüs germiş. Neden? Sadece sen mutlu ol ve bir şeylerden eksik kalma diye. Onlar sana bu iyiliği yapmışken vicdan azabı çekip mutsuz olursan onları da üzersin ve boşa gitmiş olur emekleri. Bu yüzden yüzün gülsün diye atılmış bu adımın değerini bil ve tadını çıkart. Çıkart ki ailen de mutlu olsun.

Ben de öyle idim eskiden ama şunu öğrendim ki onlar da mutluymuş. Yani olabildikçe bunu fark etmeye çalış. Daha yapabileceğim pek bir şey yok.

Yorumlarınız için teşekkür ederim, tamamen olmasa da içim baya bir rahatladı.

Merhaba, haftaya pazar doğum günüm, ailemle telefona ihtiyacım olduğuna dair konuşmuştuk, model belirtmiştim falan ama durumumuz ne kötü ne iyi olduğu için almazlar diye düşünüyordum. Bugün bana hediyemi verdiler. Ben çok mutlu olsam da vicdan azabı çekiyorum. Onlara pahalı bir şey aldırıp zora mı soktum acaba diye. Bu düşünceden nasıl kurtulabilirim? Aldığım hediyeden zevk bile alamıyorum.

Gidip ailen ile konuşabilirsin böyle durumlarda konuşmazsan fiziksel acı bile çekebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı