Victus by HP 16-E0015NT ekran sarı tonda

Vatan bilgisayar ve HP ile rezalet bir sürece girdim. Kesinlikle ürünü değiştirmediler.Hatta yurtdışı HP ile görüştüm neden değişim yapmadıklarını anlamadılar. HP ve Vatan Bilgisayarın üst düzey yetkililerine LinkedIn'den ulaştım. İkisinin de Ceoları ile görüştüm. Hepsi rezalet deneyimlerdi ve benimle resmen dalga geçtiler.. ben bilgisayarı 10 bin tl ye almıştım, 2 ay içinde sorunu çözemedikleri için fiyatı 22 bin tl olmuştu. İade yapsam asla aynı özelliklerde bilgisayar alamayacaktım, değişim yapmalarını istedim. Asla değişim yapmadılar. Ekran panelini değiştirelim dediler ama yine sarı olursa bir şey yapamayız dediler. Hiç kullanmadığım bilgisayarın ekranını değiştirmek istemedim. Berbat bir süreçti...Avukatlarla görüştüm, 1 yıldan önce dava sonuçlanmayacağı için para iadesini kabul etmek zorunda kaldım. Aşırı mağdur oldum. Size tavsiyem aldıktan sonra henüz 14 gün geçmediyse direkt iade etmeniz. Bu rezil markadan hiçbir ürün satın almamanız..

Yukarıda @victr çözüm önerisi sunmuştu. Dediği adımları uyguladım. Maalesef ekranın rengi yeşilimsi bir hal aldı. Sonradan çok araştırdım ve o ayarlamaları yapmanın doğru olmadığı sonucuna vardım çünkü ekranın panelinde bir sıkıntı var, ne yaparsanız yapın o iğrenç renk skalasından kurtulmanız imkansız. Eğer tasarımcıysanız asla bu bilgisayarla çalışamazsınız çünkü hiçbir renk doğru gözükmüyor. Yukarıdaki ayarlamaları yaptıktan sonra tüm siyah ve gri tonlarını yeşilimsi bir renkte görmeye başlıyorsunuz ve ekran asla beyaz olmuyor. Eğer sıcaklık ayarını düşürürseniz bu sefer mavimsi bir renk oluyor. Bu da sabrınızın tükendiği son nokta oluyor. Hemen iade etmenizi tavsiye ediyorum. Ben daha sonra Asus Vivobook pro14x aldım. Maalesef beni çok mağdur ettiler, iğrenç bir süreçti. Çok fazla uğraşmasaydım iade de almayacaklardı.. umarım aynı süreci yaşamazsınız.
Hepsiburada üzerinden almıştım, hp destek ile yaklaşık 3 saat boyunca görüştük, söyledikleri tüm işlemleri yaptım, sıfırdan her şeyi kurdum ama düzelmedi. Cihazı kampanyalı olarak aldığım için değişim hakkım yokmuş sadece ilk 14 gün içinde olduğum için iade edebiliyormuşum ama ürün şu an 1. 300 TL daha pahalı. Tasarımcı değilim doktorum, günlük kullanım ve ara sıra oyun için kullanacağım. Sadece beyaz tonda fark ediliyor sorun diğer renklerde problem yok gibi o yüzden iade seçeneğini hemen değerlendirmek yerine biraz düşünmek istiyorum, çünkü bu bütçe ile bu özelliklere sahip pc bulmak zor artık.

Konu üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen son durum hakkında bilgilendirme yaptığınız için de ayrıca size çok teşekkür ederim

Hepsiburada üzerinden almıştım, hp destek ile yaklaşık 3 saat boyunca görüştük, söyledikleri tüm işlemleri yaptım, sıfırdan her şeyi kurdum ama düzelmedi. Cihazı kampanyalı olarak aldığım için değişim hakkım yokmuş sadece ilk 14 gün içinde olduğum için iade edebiliyormuşum ama ürün şu an 1. 300 TL daha pahalı. Tasarımcı değilim doktorum, günlük kullanım ve ara sıra oyun için kullanacağım. Sadece beyaz tonda fark ediliyor sorun diğer renklerde problem yok gibi o yüzden iade seçeneğini hemen değerlendirmek yerine biraz düşünmek istiyorum, çünkü bu bütçe ile bu özelliklere sahip pc bulmak zor artık.

Konu üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen son durum hakkında bilgilendirme yaptığınız için de ayrıca size çok teşekkür ederim
Sizin yerinizde olsam hiç düşünmeden iade ederim :) çünkü HP maalesef hiçbir sorunu çözemeyen bir firma. İleride başka sorunlar olursa onları da çözemeyeceklerdir. Ekonomiden dolayı bilgisayar fiyatları çok yüksek sizi anlıyorum ama risk almayın derim. Ben en üst düzey yöneticelerle görüştüm. Hiçbir şekilde hiçbir sorunu çözemiyorlar. Yardımcı olmamak için ellerinden geleni yapıyorlar hatta. HP destek hiçbir sorunu çözemeyen bir ekipten oluşuyor. Bu süreçte belki 30 farklı kişiye yönlendirdiler. Teknik bilgileri zayıf ve profesyonel değiller.

Geçen yıl zorla bilgasayarı iade edip, 2 kat fiyat ödeyerek yeni bilgisayar almaya mecbur kaldığım için bu konuda çok hassasım. Süreci ve yaşadıklarımı anlatarak herkese yardımcı olmaya çalışıyorum.😊

Dediğim çözüm önerisini uygulayın deneyin. Memnun kalmazsanız iade edin. Bu sorunun kesin bir çözümü yok.

Dediğim çözüm önerisini uygulayın deneyin. Memnun kalmazsanız iade edin. Bu sorunun kesin bir çözümü yok.
Benim laptop amd değil ama nvidia ve intel

İade hakkınız varken uğraşmayın o zaman. Ben kendi çözüm önerimle sarı tondan kurtuldum ve sıkıntısız kullanıyorum. Tasarımcı olsam dert edebilirdim ama tasarım ile herhangi bir bağlantım bulunmamakta. Oyunlarda vs de problem yaratacak bir fark yok. Fiyatlar yükselmeye devam edecektir. Bu nedenle kararınızı fazla geciktirmemenizi öneririm.

Hocam hala devam ediyor mu konuyu görmeseydim keşke aldıktan sonra içime kurt düşürdünüz 🙃
Bi tik takıntılıyım bu tarz konularda ürun hala kargoya verilmedi normalde bugün verilmesi gerekiyor ve ve, ürün gelse bile. Ben ancak 8-9 gün sonra ulaşabileceğimden biraz paranoya yaptım senelerdir bekliyorum bunu.

Son düzenleme:
Hocam hala devam ediyor mu konuyu görmeseydim keşke aldıktan sonra içime kurt düşürdünüz 🙃
Bi tik takıntılıyım bu tarz konularda ürun hala kargoya verilmedi normalde bugün verilmesi gerekiyor ve ve, ürün gelse bile. Ben ancak 8-9 gün sonra ulaşabileceğimden biraz paranoya yaptım senelerdir bekliyorum bunu.
Teslim aldıktan sonra 14 gün içerisinde iade hakkınız var. Telaş yapmayın😊Umarım sorunsuz gelir ama yabancı blogları okuduğumda Victus serisinde bu sıkıntının olduğunu çoğu kişi yazmıştı maalesef.

E
Evet devam ediyor maalesef, İngilizce - Türkçe tüm forumları gezdim tüm çözümleri denedim, hp destek ile görüştüm yönergeleri yaptım, format atıp sıfırdan kurdum, tüm driverları silip yükledim hiçbir değişiklik olmadı

Bizdeki d1041nt (12500h, rtx3060) modelinde bu sorun yok, acaba sadece 3050'li modellerde mi var? Eğer yaygın bir durumsa o zaman HP iki farklı panel markası kullanıyor olabilir, birisi diğerine oranla daha sarı. Bana denk gelse pek takmazdım açıkçası başka bir sorunu olmadıktan sonra ama tasarım, medya ve benzeri amaçlarda kullanacaklar için can sıkıcı bir durum. Umarım bir çözüm bulunur.

E

Evet devam ediyor maalesef, İngilizce - Türkçe tüm forumları gezdim tüm çözümleri denedim, HP destek ile görüştüm yönergeleri yaptım, format atıp sıfırdan kurdum, tüm driverları silip yükledim hiçbir değişiklik olmadı

Intel grafik masası gibi bir şey var oradan bir kontrol edebilir misin, bir de nvidia denetim masasından masaüstü ve PhysX'i hangi oluşturucu oluşturuyor bir kontrol eder misiniz? Bence sorunun çözümü o Intel ayarlarındadır.

Teslim aldıktan sonra 14 gün içerisinde iade hakkınız var. Telaş yapmayın😊Umarım sorunsuz gelir ama yabancı blogları okuduğumda Victus serisinde bu sıkıntının olduğunu çoğu kişi yazmıştı maalesef.
HP forumlarda araştırdım çok yaygın bir sıkıntı değilmiş bu bi kac yöntem var benim bahsettiğim şeyleri bi kontrol edebilirsiniz bide şu linkler işinize yarayacaktır. HP Forumlarda çözüm yöntemi var zaten ama attığım 2. Link kesinlikle çözer gibi geldi bence. Ki bu problem içinizi sıkmasın victuslara ait bir problem de değil.

Bahsettiğim incelemenizi ve denemenizi önerdiğim link: Ekran Kalibresi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı