Cyberbug 2077
Hectopat
- Makaleler
- 1
Teşekkür ederim , anlayışlı olduğun için . Burada art niyetli ve tartışma için dolanan insanlar var sürekli saldırıyorlar . Onlardan falan da sakın öneri bir şey almaya kalkma ....
Op-code dediğim operation code yani makine kodudur . Hani bu hex editor yani hexademical editor ya da böyle not defteri ile açsan rastgele karakter tanınmaz karakterle doldururda , aslında görürsün 010101011010100 diye bu op-code denir ikili sistem.
Ve bunlar belli başlı mimarilere göre yazılırlar ... Önce Assembly kodlarına çevrilir sonra bunlara yazılım derlenirken .
Keza zararlı yazılım tespitinde bazen işbu op-code blokları incelenir ve eğer zararlı olarak işaretlenmiş bir imzaya sahipse hemen karantinaya alınır silinir .
işte bunlar da op-code belli başlı mimarilere göre yazılır .
Bu mimarilere : ARM , X64 , amdx64 , X86 , ia ve benzeri daha sayamadığımız örnek gösterilir .
Telefonda ARM misal , ya da masaüstünde dizüstünde AMD64 gibi .
Haliyle birinde çalışan da birinde çalışmaz , telefona örneğin masaüstü uygulaması kurabiliyor muyuz ?
Exe dediğimiz executable çalıştırılabilir demek , bir uygulama uzantısı .exe diye
Bunun Linux da .sh var .bin var
Bu yüzden virüsler hususunda , abartı şundan kaynaklanır .
Medyanın ve sosyal medyanın cahilliği , sürekli yalan yanlış haberler ve bilgilerle insanı kandırması .
Senin için çok önce izlediğim bir videoyu gönderiyorum lütfen izle .
Tamam çok teşekkür ederim ben sadece yeni modeme telefondaki virüs bulaşıp oradan diğer telefonlara bulaşır mı diye merak ettiğim için sordum senin sayende öğrendim olmazmış çok teşekkür ederim.