Wi-Fi ağına virüs bulaşır mı?

Teşekkür ederim , anlayışlı olduğun için . Burada art niyetli ve tartışma için dolanan insanlar var sürekli saldırıyorlar . Onlardan falan da sakın öneri bir şey almaya kalkma ....

Op-code dediğim operation code yani makine kodudur . Hani bu hex editor yani hexademical editor ya da böyle not defteri ile açsan rastgele karakter tanınmaz karakterle doldururda , aslında görürsün 010101011010100 diye bu op-code denir ikili sistem.

Ve bunlar belli başlı mimarilere göre yazılırlar ... Önce Assembly kodlarına çevrilir sonra bunlara yazılım derlenirken .

Keza zararlı yazılım tespitinde bazen işbu op-code blokları incelenir ve eğer zararlı olarak işaretlenmiş bir imzaya sahipse hemen karantinaya alınır silinir .

işte bunlar da op-code belli başlı mimarilere göre yazılır .

Bu mimarilere : ARM , X64 , amdx64 , X86 , ia ve benzeri daha sayamadığımız örnek gösterilir .

Telefonda ARM misal , ya da masaüstünde dizüstünde AMD64 gibi .

Haliyle birinde çalışan da birinde çalışmaz , telefona örneğin masaüstü uygulaması kurabiliyor muyuz ?

Exe dediğimiz executable çalıştırılabilir demek , bir uygulama uzantısı .exe diye

Bunun Linux da .sh var .bin var

Bu yüzden virüsler hususunda , abartı şundan kaynaklanır .

Medyanın ve sosyal medyanın cahilliği , sürekli yalan yanlış haberler ve bilgilerle insanı kandırması .

Senin için çok önce izlediğim bir videoyu gönderiyorum lütfen izle .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam çok teşekkür ederim ben sadece yeni modeme telefondaki virüs bulaşıp oradan diğer telefonlara bulaşır mı diye merak ettiğim için sordum senin sayende öğrendim olmazmış çok teşekkür ederim.

Tamam çok teşekkür ederim ben sadece yeni modeme telefondaki virüs bulaşıp oradan diğer telefonlara bulaşır mı diye merak ettiğim için sordum senin sayende öğrendim olmazmış çok teşekkür ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu videoyu sonuna kadar izle , ondan sonra : Siber güvenlik ile alakalı .. düşüncelerin iyileşecektir .

74 sayfalık bir siber tehdit yazısı yazmış bir arkadaşın olarak sana yardımcı oluyorum .

Sosyal mühendislik , Alenen sahtekarlık , ve dolandırıcılık .. yalan ve sahtecilik FRAUD ...

Demek istediğim burada , insanların bilgisizliklerinden sonuna kadar yararlanılması .

Videoyu izle anlayacaksın .

Şu videoyu sonuna kadar izle, ondan sonra: Siber güvenlik ile alakalı. Düşüncelerin iyileşecektir.

74 sayfalık bir siber tehdit yazısı yazmış bir arkadaşın olarak sana yardımcı oluyorum.

Sosyal mühendislik, alenen sahtekarlık, ve dolandırıcılık. Yalan ve sahtecilik fraud...

Demek istediğim burada, insanların bilgisizliklerinden sonuna kadar yararlanılması.

Videoyu izle anlayacaksın.

Tamam çok teşekkür ederim.

@telefonunugoster hocam bir de bir şey daha soracaktım şimdi bilgisayardaki bir virüs telefonda çalışmaz bunda eminiz ama şöyle bir şey olabilir mi bu ağa bağlanan diğer bilgisayarlara telefona bulaşan bilgisyar virüsleri üzerinden virüs bulaşabilir mi veya telefona bulaşan bilgisayar virüsü ağa bulaşıp öyle diğer bilgisayarlara girebilir mi? Bu konuları biraz kafaya takıyorum da çok alakasız ya da söylediğiniz şeyleri soruyorsam kusura bakmayın.

@telefonunugoster hocam bir de bir şey daha soracaktım şimdi bilgisayardaki bir virüs telefonda çalışmaz bunda eminiz ama şöyle bir şey olabilir mi bu ağa bağlanan diğer bilgisayarlara telefona bulaşan bilgisyar virüsleri üzerinden virüs bulaşabilir mi veya telefona bulaşan bilgisayar virüsü ağa bulaşıp öyle diğer bilgisayarlara girebilir mi? Bu konuları biraz kafaya takıyorum da çok alakasız ya da söylediğiniz şeyleri soruyorsam kusura bakmayın.
Yanlış bir bilgi var. RAT bulaşmışsa telefonda bulaşabilir. Telefona bulaşan virüste bilgisayara bulaşabilir. (Exploit veya 0day varsa tabii)

@telefonunugoster

Telefondan bilgisayara virüsler arada port olmadan bağlantı da olmadan ve uygun yazılım kullanılmadan bulaşamazlar .

TELNET , SSH , ve benzeri ... uçbirimlerle ... bir kod dizgesi çalıştırılmadan , oturum açılmadan veyahut bu görevi gören CGI dediğimiz , port dinleyen yazılımlara iş yaptırılmadan olmaz .

Modeme virüs bulaşması hadisesi TELNET kullanımı vesaireden kaynaklanır .

Normal bir kullanıcının bilgisayarında TELNET kurulu olmadığı gibi SUNUCU görevi görüp de uçbirim çalıştıran bir dizi uygulama hali hazırda mevcut değildir .

O yüzden , Telefondan bilgisayara oraya buraya delicesine virüs bulaşmaz .

Sunucular ele geçirilirken , SSH , TELNET , ve işbu ortamlarda çalışan CGI örneğin IIS , APACHE , PHP gibi ... buralara kod parçaçığı yüklenir kod çalıştırılır onlar bu görevi yerine getirir .

Ve sunucu ele geçirilir .

Yani ortalık yerde port açık , o portu dinleyen bir yazılım , sistem genelinde kod yürüten , BATCH gibi , ya da kendi betik dili neyse ... yoksa ..

Örneğin PHP , örneğin ASP , örneğin SAMBA , örneğin ...

Bir antivirüs güvenlik duvarı internet güvenliği komple internet çözüm özellikle NORTON kesinlikle iş görür .

10 yılda da makineye bir virüs bulaşmadıysa demek ki ... iş görüyor .

Yani bir makineye virüs bulaşıyor , Hostingler ele geçiriliyor , sunucular perişan Türkiye ..

Nedeni Türklerin cahil olması bu hususta , Microsoft' da türklerin cahilliğini kullanarak .. onlara sağlamlaştırma hardening yapmadığı için .. ve cahilliklerini kullanarak para kazandığı için ..

Türkiye'de veri ihlalleri sahtecilik fraud ve sunucuların ele geçirilmesi hadisesi oluyor .

Telefondan bilgisayara virüsler arada port olmadan bağlantı da olmadan ve uygun yazılım kullanılmadan bulaşamazlar.

Telnet, SSH, ve benzeri... Uçbirimlerle... Bir kod dizgesi çalıştırılmadan, oturum açılmadan veyahut bu görevi gören CGI dediğimiz, port dinleyen yazılımlara iş yaptırılmadan olmaz.

Modeme virüs bulaşması hadisesi telnet kullanımı vesaireden kaynaklanır.

Normal bir kullanıcının bilgisayarında telnet kurulu olmadığı gibi sunucu görevi görüp de uçbirim çalıştıran bir dizi uygulama halihazırda mevcut değildir.

O yüzden, telefondan bilgisayara oraya buraya delicesine virüs bulaşmaz.

Sunucular ele geçirilirken, SSH, telnet, ve işbu ortamlarda çalışan CGI örneğin ııs, Apache, PHP gibi... Buralara kod parçaçığı yüklenir kod çalıştırılır onlar bu görevi yerine getirir.

Ve sunucu ele geçirilir.

Yani ortalık yerde port açık, o portu dinleyen bir yazılım, sistem genelinde kod yürüten, batch gibi, ya da kendi betik dili neyse... Yoksa.

Örneğin PHP, örneğin ASP, örneğin samba, örneğin...

Bir antivirüs güvenlik duvarı internet güvenliği komple internet çözüm özellikle Norton kesinlikle iş görür.

10 yılda da makineye bir virüs bulaşmadıysa demek ki... İş görüyor.

Yani bir makineye virüs bulaşıyor, hostingler ele geçiriliyor, sunucular perişan Türkiye.

Nedeni türklerin cahil olması bu hususta, Microsoft'da türklerin cahilliğini kullanarak. Onlara sağlamlaştırma hardening yapmadığı için. Ve cahilliklerini kullanarak para kazandığı için.

Türkiye'de veri ihlalleri sahtecilik fraud ve sunucuların ele geçirilmesi hadisesi oluyor.

Yani bulaşamaz iki olayda da tamam gerçekten çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun.

Telefondan bilgisayara virüsler arada port olmadan bağlantı da olmadan ve uygun yazılım kullanılmadan bulaşamazlar .

TELNET , SSH , ve benzeri ... uçbirimlerle ... bir kod dizgesi çalıştırılmadan , oturum açılmadan veyahut bu görevi gören CGI dediğimiz , port dinleyen yazılımlara iş yaptırılmadan olmaz .

Modeme virüs bulaşması hadisesi TELNET kullanımı vesaireden kaynaklanır .

Normal bir kullanıcının bilgisayarında TELNET kurulu olmadığı gibi SUNUCU görevi görüp de uçbirim çalıştıran bir dizi uygulama hali hazırda mevcut değildir .

O yüzden , Telefondan bilgisayara oraya buraya delicesine virüs bulaşmaz .

Sunucular ele geçirilirken , SSH , TELNET , ve işbu ortamlarda çalışan CGI örneğin IIS , APACHE , PHP gibi ... buralara kod parçaçığı yüklenir kod çalıştırılır onlar bu görevi yerine getirir .

Ve sunucu ele geçirilir .

Yani ortalık yerde port açık , o portu dinleyen bir yazılım , sistem genelinde kod yürüten , BATCH gibi , ya da kendi betik dili neyse ... yoksa ..

Örneğin PHP , örneğin ASP , örneğin SAMBA , örneğin ...

Bir antivirüs güvenlik duvarı internet güvenliği komple internet çözüm özellikle NORTON kesinlikle iş görür .

10 yılda da makineye bir virüs bulaşmadıysa demek ki ... iş görüyor .

Yani bir makineye virüs bulaşıyor , Hostingler ele geçiriliyor , sunucular perişan Türkiye ..

Nedeni Türklerin cahil olması bu hususta , Microsoft' da türklerin cahilliğini kullanarak .. onlara sağlamlaştırma hardening yapmadığı için .. ve cahilliklerini kullanarak para kazandığı için ..

Türkiye'de veri ihlalleri sahtecilik fraud ve sunucuların ele geçirilmesi hadisesi oluyor .
Telefona RAT bulaşsa ve bilgisayada exploit varsa cihazda bulaşabilir. Dediklerinize katılmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı