Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam vallahi sabahtan beri her boş bulduğum arada bunlarla uğraştım. Şuan internetimde herhangi bir problemim yok. Hızımda herhangi bir problem yok. Konuları bilen bir arkadaşım da şaşırdı. Bu kadar şeyi 1 güne sığdırdığına şaşırdım diye. :D Bu arada nakil yanlış görünen dairemi düzelttim. Nakit işlemini yapıp sonrasını hat çekip aralarda birton elektrikçi ve ekiplerle cebelleşip sonunda interneti saat 5 gibi stabil hale getirtebildim. Kablolara dokunmaya iyice korkar oldum vallahi. Kısmet olursa kendi oturacağım evde kesinlikle bu kadar çok kablo kalabalığı yapmayacağım. Yani hocam telefoncu 0 hattı çektikten sonraki splittere bağlanacak o uç 0 aparatta bile arıza çıktı ya, ne kadar şanslı olduğumu buradan bile kolaylıkla anlayabiliriz. :D

Neyse neticede bütün herşeyi 0 ladık. Santral yetkilisiyle de, saha ekibiyle de kanka olduk. Hatta hemşehri bile çıktık. Sabah ilk genel merkeze gittiğimdeki çözüm masasında yardımcı olan arkadaşta adaş çıktı. :D Elektrikçiyle de 2 sokak yanda. Onla da komşu sayılırız zaten. Uzun ve yoğun bir günün ardından internetime kavuşmuş oldum.

Artık bilgisayarcıyı da bekleyeceğim. Yarın söylediği gibi bir hatırlatma mesajı geçerim. Akıbeti de muhtemelen Cuma'yı bulur. İnşallah gidip çok dandik bir ses kartı vermeye kalkmaz da, papaz olmayız. Neticede 2 ay önce aldığım Hyperx Cloud Stinger' in performansını etkileyebileceğini düşünüyorum. Forumda da çok araştırma yaptım. Net olarak Cloud Stinger ile kullanabileğim ücretsiz bir yazılımla ilgili tavsiye bulamadım. Tek bulduğum ücretsiz 7.1Razer Surround yazılımı. Kulaklığı PUBG, CS GO tarzı ayak seslerinin tam olarak nereden geldiğinin çok önemli olduğu oyunlarda kullanıyorum. Sizin önerdiğiniz herhangi bir ücretsiz yazılım var mı acaba? Yeni aldığım anakart biliyorsunuz ASUS M5A99X EVO. Fakat ses kartını kullanmak zorunda olma sebebim de bildiğiniz üzere anakartın ses ile ilgili çıkış yerlerinin bozuk olması. Kulaklıktan daha iyi bir performans alabilmem için sizce ücretsiz herhangi bir yazılım kullanmalı mıyım? Bu konu ile ilgili düşüncenizi açıkçası çok merak ediyorum.

Saygılar @Murat5038 hocam.

Hocam öncelikle miraç kandiliniz mübarek olsun. Bugün bilgisayarcıya gittim. Her zamanki gibi sorunlar peşimi bırakmadı. :) 5-6 tane ses kartı getirtmiş. Fakat hiçbirini sistem tanımadı. Kayıt aygıtlarında görünmedi yani. Saat 5 ten 9 a kadar uraştık. En sonunda bana Windows 7 ile denersek olabileceğini söyledi. Ses kartlarının zamanının en iyi kartlarından olduğunu fakat eski olduğundan dolayı yazılımlarını yüklememize rağmen Windows 10 ile uyumlu olmadığını söyledi. Keza bütün kartları denedik. Hiçbirisi olmadı. Benimde kafam attı. Elinde sadece AM3+ olarak FX6300 destekleyebilen MSI 970A-G46 anakart vardı. Bende ben Windows 7 kullanmam dedim. Mecburen Asus M5A99X EVO' yu geri verdim. MSI 970A-G46 anakartı taktırdım. M5A99X EVO' yu 270 TL almıştım. 970A-G46 200 TL idi. 70 TL geri aldım. Şuan herhangi bir problem yok. Sadece anakartın arka kısmında yapıştırıcı gibi bir yapışkan birşey vardı. Sizce herhangi bir problem olma durumu olabilir mi? Arka kısmında diye pek önemsemedim. Fakat bilgisayarcıya da gösterdim ve söyledim. Herhangi bir problemde getirirsin dedi. Umarım ondan kaynaklı bir problem yaşamam. Fakat sanırım BIOS güncel değil. Enteresan bir sürüm yüklü şuan bende tam anlayamadım. ( V2.0 )

Mainboard.jpg

Sitesinden kontrol ettiğimde 08.01.2016 yılında sürüm 2.8 en son BIOS olarak görünüyor. BIOS güncelleme yapmam gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa, sorunsuz bir şekilde nasıl yapabilirim?

Destek: 970A-G46 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Bu şanssızlıkla birde anakartı yakmak istemiyorum hocam. :D

Saygılar @Murat5038

AIDA 64 sonuçları.htm

Hocam size -mesaj yazmadan önce BIOS' a giriş yapmıştım. 15 dakika gibi bir süre kaldım. Anakart sıcaklığı maksimum 32 dereceydi. Fakat CPU sıcaklığı BIOS' tayken 45 li derecelerden 10 dakika içinde 70 dereceye çıktı. Daha fazla çıkacakmı diye 5 dakika daha bekledim. Sadece bir kere 71 oldu sonra tekrar 70 derecede kaldı. CPU-Z deki ''Core Voltage'', AIDA64 deki algılayıcı kısmında ''Voltaj Değerleri'' kısmında CPU çekirdek ve CPU VID değerleri 0.86 ile 1.425 arasında otomatik olarak aralarda gidip gelmekte. CPU soğutucusu da 3200 ve üstü RPM hızlarında dönmekte. Benim soğutucu mini soğutuculardan.

Şimdi oyuna girip Afterburner ile oyun içi test yapacağım. Öncelikle aklımda kalan soruları sizinle paylaşmak istiyorum.

1_ Anakart değişimi sonrası format atmak zorunda mıyım? Yani Windows 10 otomatik olarak Asus M5A99X EVO nun driverlerini yüklemiş ve ben MSI 970A-G46 ya geçince bu bana bir sorun çıkartma olasılığı var mıdır? Dün akşam 10 dan gece 4 e kadar bana bir sorun çıkartmadı. Fakat performansa etki edecekse, bir problem yaratacaksa, hiç durmam bir kere daha atarım format. Keza şuanda bu BIOS taki CPU ısısı harici pek bir sıkıntı görünmüyor. Sadece oyundayken çok nadir takılmalar oluyordu. Sebebi CPU ısısı mı diye kontrol etmek için oyun içi bakacağım. Çünkü daha önce böyle yüksek bir ısı özellikle BIOS ta hatırlamıyorum. Şuan Google' de 6 tane sayfa açık. Bir de altta CPU-Z ve AIDA64. Fakat CPU ısısı bana ufak ufak kendi kendine yükseliyor gibi geliyor.

2_ BIOS u biraz kontrol ettim. Fakat ASUS taki gibi BIOS ta direkt Default butonu göremedim. Zaten bende şuan Stantard Mode olarak kullanmaktayım. Daha doğrusu kendisi o ayarda olduğu için ellemedim. O.C moduna almadım. Aslında performansa etki yapar mı diye almak istiyorum. Sanırım MSI de ''OC GENIE II MODE'' kendi otomatik olarak O.C yapıyormuş. Size sormadan elimi sürmedim.

3_ Hocam istediğiniz taktirde anakart takma sökme tecrübem olmasada elimden geleni yapar sökerim. Bu yapışkan böyle hani tatlı dökülür ya, parmakla dokunursunuz misal işaret parmağı, sonrasında başparmakla temas ettiğinde ilk his normal olur. İki üç kere daha işaret ve başparmağı birbirine dokundurduğunuzda o yapışkanın veya yapışkanımsı olan maddenin yoğunluğunu hissetmeye başlarsınız iyice. İyiki onu görmüşüm çok büyük bir yer değil. Fakat yine damlalar halinde gibi olmasına rağmen boyut olarak yaklaşık iki fındık yanyana kadar bir mesafe ve ben dayanamadım tabii ki dokundum, ve dağılan bir yapıya sahip. Ben zaten şüphelendim ve yapıştırıcıyı gösterdim. Bilgisayarcıda bir problem olduğu taktirde yardımcı olacağını söyledi. Bende üstüne birşey demedim. Açıkçası orada bir işlem veya bir tamir uygulanma ihtimali olabilir diye düşünmüştüm.

AIDA64 yaklaşık 1 saatte Algılayıcı da CPU en yüksek 44 dereceyi görmüştü. Ortalama 40-42 derecelerde takılıyor. Anakart sıcaklığı 29-30 derece civarlarında. GPU da ortalama 39-40 derecelerde.

Size boş bir şekilde mesaj atmak istemememden dolayı 'Sistem Kararlılık Testi' gerçekleştirdim. Testte HDD ve GPU kullanmadım. Görev yöneticisinden kaynay izleyici bölümünden CPU ve RAM kullanımlarını test boyunca takip ettim. CPU 6 çekirdekte 2 RAM de %100 den aşağıya düşmedi. Haricinde 25 dakikalık test boyunca CPU sıcaklığı 6 çekirdek kullanımı da test boyunca %100 iken 70 derece sıcaklığı geçmedi.

BIOS ekranında hiçbir şey yapmıyor iken neden 25 dakika içinde CPU sıcaklığı 70 dereceye yükseldi anlayamadım. Bu durumda kendi söylemimi 'Sistem Kararlılık Testi' ile çürütmüş oldum. :D Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.

Test esnasında CPU fanı 3896 RPM leri gördü. Voltaj değerlerine bakacak olursak,

AIDA 64 CPU çekirdek Max. 1.400 V, CPU VID Max 1.363 V diğer taraftan CPU-Z de ise, Core Voltage Max 1.400 V değerlerini gördü. Fakat bu Max V değerlerini anlık gördü.

Bu bilgiler ışığında öneri ve düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Geç yazmamın sebebi size daha çok bilgiyle gelmek istememdi.

25 dakikalık AIDA64 Sistem Kararlılık Testi Sonuçları.jpg

Saygılar @Murat5038 hocam.

Hocam linkten RAR' ı indirdim. İçindeki dosyayı FAT32 olarak biçimlendirdiğim USB' ye kopyaladım. M Flash seçeneğinden USB' yi görüyor. USB' ye çift tıklayınca;

'There isn't any bios file in this usb key (root folder)
Please copy bios file to this USB key. (root folder) ' hatası alıyorum.

USB' yi farklı portlarda denedim. Yine aynı. Her denediğimde USB' yi FAT32 olarak biçimlendirdim ki temiz olsun diye. Yanlış yaptığım yahut eksik yaptığım bir şey mi var acaba?

Hocam RAR' ı klasöre çıkarttım. Klasör içindeki BIOS dosyasını da kopyaladım. Ardından FAT32 olarak biçimlendirdiğim USB' nin bulunduğu yeri açıp direkt yapıştırdım. Her defasında böyle yaptım. Şimdi söylediğiniz üzere NTFS olarak deneyeceğim.

Hocam USB' yi NTFS olarak biçimlendirdim. Güncel aldığım hata;

usb yi ntfs olarak biçimlendirdikten sonraki bios güncelleme için gelen hata.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı