Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam çok geçmiş olsun. :( Havalar hiç belli değil. Sizin orada nasıl bilmiyorum. Fakat burada bir yağmur yağıyor. Ardından güneş açıyor. Ardından bir rüzgar başlıyor. Camı açıyorsunuz sıcak diye. Akşama doğru esiyor. Farkında olmadan üşütüp hasta olabiliyoruz. Aman dikkat edin.

https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/boot-2-hard-diskte-benim-harddisk-goeruenmueyor-jpg.292824/
Bu resimde ilk 4 ü aynen bıraktım. 4 sonrası hepsini disabled yaptım.

https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/save-and-exit-boeluemue-jpg.292884/
Bu resimde birçok şey denedim. +/- denedim olmadı. Mouse çift tıkladım. Bu sefer direkt Windows açıldı. Klavyeden entere bastım. Yine Windows açıldı. Boot sırasını maalesef değiştiremedim.

Bu hata hala aynen devam ediyor. Bu hatayı iptal etme şansımız var mı? Çok büyük bir problem değildir umarım.

Bir de ilk açılış ekranında bilgiler geliyor ya hocam, o ekran 20 saniyede falan geçiyor. Yani şöyle açıklayayım. Kasadan açılış tuşuna basınca normalde ekran aç kapat ışığı 3 kere yandığında ilk ekran geliyordu. Yani 5 saniyede falan. Şimdi 20 saniye falan sürüyor ilk ekranın gelmesi. Bu bir problem değildir sanırım?

Format sırasında HDD ile ilgili olan bölümde herşeyi sildim. Bir tek 930 GB HDD kaldı. Sonra 300 gb ayırdım. Otomatik bölümler oluştu. Kalan 630 GB de bir bölüm oldu. Onu da yeni deyip tanıttım. Akabinde 300 ve 630 GB lik bölümleri biçimlendirdim. Ve devam ettim. Yani otomatik oluşturulan bölümlere hiç dokunmadım. Yani alttaki resimdeki gibi

Şuan sizce tekrar format atmamı gerektirecek bir problem var mı? Yukarıda en son mesajımda yeni AIDA64 sonuçlarımı bıraktım. Eksik,yanlış veya düzeltilmesi gereken herhangi bir şey var mı hocam?

Haricinde Winrar, Chrome Setup, AIDA64, MSI Afterburner, Discord ve Steam yüklü.

Driverlerle ilgili Windows güncelleştirmesi harici hiçbir şey size sormadan yüklemedim.

Hocam sizi bu saçmalıklarımla bu kadar zamandır uğraştırdığım için lütfen kusuruma bakmayın. Eğer İstanbul' a yolunuz düşer ve vaktiniz olursa size yemek,tatlı ve kahve borcum var. Bu arada bende 2 sene İstanbul Aydın Üniversitesi 'Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama' bölümünü bitirdim. Fakat bitirdim. :D Anladınız siz. Hatalarım oldu çok. Yurtdışında da İngilizce okudum sadece. Orada da bitirmedik. İlk sene 4 kur İngilizce bitirdim. Prof sınavının ilkinde kaldım. Geri döndüm. Biraz takılmalar fazla aşırıya kaçtım. :lanet: Maalesef pişmanlıklar fayda etmiyor. 4 sene yapsaydım orda 23 ülkede geçerli 'Bilgisayar Mühendisi' diplomam olacaktı. Tabiiki denklik sınavı da var da, onu hallederdik. Herneyse boş konularla kafanızı şişirmiyim.

Tekrar çok geçmiş olsun. Saygılar @Murat5038 hocam.

Bu resimde ilk 4 ü aynen bıraktım.
İlk 3 olacaktı.
Bu bir problem değildir sanırım?
Evet değil. Fast boot vb. ile alakası var.
Yine Windows açıldı. Boot sırasını maalesef değiştiremedim.
Değişmeyeceğini biliyordum zaten değiştirebilirsen diye söyledim.
Yani otomatik oluşturulan bölümlere hiç dokunmadım. Yani alttaki resimdeki gibi
O zaman sorun yok devam.
Hocam sizi bu saçmalıklarımla bu kadar zamandır uğraştırdığım için lütfen kusuruma bakmayın.
Hiç problem değil sadece bu hastalık durumlarında bilgisayar başında daha kötü oluyorum o yüzde de yukarıda verdiğin raporu inceleyemedim. İnş. düzelince tekrar bakarım. Şuan anlattıklarına göre belirgin bir sorun gözükmüyor zaten.
Hastalığım havalardan değil kulak iltihabı var dayanılmaz derecede o yüzden durumdan haberdar olmak için giriyorum sadece. Havalar aynen dediğin gibi buralarda da.
Eğer İstanbul' a yolunuz düşer ve vaktiniz olursa size yemek,tatlı ve kahve borcum var.
Sağolasın yemiş, içmiş kadar oldum :) Dediğin gibi yolum düşer denk gelirsek bir kahveni ve sohbeti ederiz inş.

Hocam nasıl oldunuz? Umarım biraz toparlamışsınızdır. Annem bana bu gibi durumlarda bal, zencefil ve limon karışımı yapar. Denemenizi tavsiye ederim. Fakat biraz garip tadı var. :D Tekrar geçmiş olsun.

Hocam 2-3 gündür aralarda ekran gelmeme durumu devam ediyor. Bu ekran gelmeme durumu yeniden başlatmalarda oluyor. Şöyle ki, bu durum ilk başta bilgi vermek açısından söylüyorum. Bu olay ilk olarak BIOS güncellemesini yaptıktan sonra başladı. BIOS ile ilgili en ufak bir değiştiklik yapınca da oldu. Fakat format atarkenki süreçte de devam etti. Dün akşamda oyundayken sistem tamamen kitlendiğinde tekrar oldu. 6-7 kere elle kasadan PC yi kapat aç yapınca ekran geldi.

Bunun dışında daha büyük bir problemim var. Oyun oynarken PC kitleniyor. Mavi ekran yok. Hiç almadım. Oyunun o anki karesinde kitlenip kalıyor. Haricinde FPS dropları yiyorum. Totalde bu hatayı 7 kere almışım. aldığım hataların hepsini oyundayken aldım. Oyun harici hiç böyle bir hata almadım. En azından şuana kadar. Kulaklıktan 'Dıııııt' diye ses geliyor o esnada. Hiçbir şekilde elle kapatmadan veya reset atmadan hiçbir işlem yapamıyorum. Dün akşam totalde 3-4 kere kitlendi oyundayken. Perşembe günü de kitlenmişti. Çok kısa aralıklarla yapmıyor. Daha doğrusu süreç olarak ne zaman yapacağı da pek belli olmuyor. Süreçlerde MSI Afterburner ve AIDA64 sıcaklık kontrollerinde hiçbir sıkıntı gözlemlemedim. Oyun içi 55-60-65 derecelerde hatta daha düşük sıcaklıklarda GPU ve CPU sıcaklıkları var. Bu arada boştayken sıcaklıklar ortalama Anakart 30, CPU 40-45 arası, GPU 40 derece.

[Rehber] Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak
Hazırladığınız rehberden 'Olay Görüntüleyicisi-> Sistem Bölümü' sonuçlarını çıkarttım. Alta bırakıyorum. Sistemin tamamen kitlendiği an verdiği hata hep aynı. Önemli Hata: Kernel Power 41 (63) hatası.
bilgisayar oyundayken kitleniyor.evtx

Yeni oluşturduğum AIDA 64 Raporu;
En güncel AIDA64 Raporu.htm

Sistem bileşenlerini donanımsal arıza açısından yazılımlarla kontrol etmek istiyorum. HD Tune Pro 5.70 Trial indirdim. Saat 7 gibi arkadaşın düğününe gideceğim. Eve gelene kadar Bad Sector uzun diye taramaya bırakacağım. HDD de problem var mı diye Healt Status, Bad Sector ve Benchmark testlerini geceye doğru paylaşacağım. Haricinde bir kez daha AIDA64 ile Stability test yapacağım.

Bunların dışında GPU, CPU ve şu yeni aldığım Anakartla ilgili problem olup olmadığını anlayabileceğim hangi testleri yapabilirim? RAM ile ilgili Memtest86 yazılımıyla yapıyorduk sanırım. Sizinde bir paylaşımınız var bununla ilgili. Memtest86 Bellek Test Programı

Mesela şuan PC yaklaşık 4 saattir 20 sayfa açık bir şekilde. Altta da Discord, AIDA64, Görev Yöneticisi ve Steam de açık. Herhangi bir donma,takılma veya kitlenme yok.

Hocam iyiki varsınız. Vallahi bu kadar sorunla aylardır bu psikolojiyle siz olmasanız mücadele etmem mümkün değil. Bilgi açısından sayenizde inanılmaz bir yol kat etmiş bulunmaktayım. :)

Şu anki güncel bu 2 problemle ilgili yapmam gereken adımlar hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Hocam Health Status ve Benchmark ( 2 kez yaptım, aşağı yukarı aynı sonuçlar ) bölümlerinin test sonuçlarını alta paylaşıyorum. Şuan da Error Scan bölümüne Quick Scan tiki kalkık şekilde başlatıyorum. PC açık bıraktım. Eve gelir gelmez sonucu paylaşacağım.

HD TUNE PRO 5.70 BENCHMARK TEST SONUÇLARI.jpg

HD TUNE PRO 5.70 HEALTH STATUS TEST SONUÇLARI.jpg

Son düzenleme:
Hocam nasıl oldunuz? Umarım biraz toparlamışsınızdır. Annem bana bu gibi durumlarda bal, zencefil ve limon karışımı yapar. Denemenizi tavsiye ederim. Fakat biraz garip tadı var. :D Tekrar geçmiş olsun.
Biraz daha iyiyim Allah'a şükür. Ancak yine ağrılar arada oluyor dayanılmaz derece değiller artık. Sağolasın Annenize de teşekkürlerimi iletin, bitkisel tedavide de bilgili sayılırım o yüzden biliyorum yararlı gelecek şeyleri. Söylediği karışımı genelde soğuk algınlığı ve vücut direnci için önemli bir karışım ancak iltihabi durumlarda o kadar etki maalesef etmiyor. Bal kısmi olarak etki eder bu durumlarda genelde soğan/sarımsak, ballı papatya çayı gibi bitkiler daha yararlı oluyor ancak fayda etmediğinden ilaç tedavisine devam ediyorum bakalım.

DDU rehberine göre anlatımı uygulayıp bu sürücüyü yüklersen daha iyi olur. GPU kaynaklı mavi ekran alıyorsun büyük ihtimal. Dırr sesi kilitlenme yani mavi ekrana işarettir bazen görüntü olarak kendini göstermez ama dump kaydı yazılır veya tam yazılmayabilir.

Kod:
https://www2.ati.com/drivers/beta/non-whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-relive-16.2.1-sep20.exe
IDM ile indir.

Monitör sürücün varsa onu da kursan iyi olur.

Realtek
Win10 Auto Installation Program (SharedID:1152921504607411654
SId:1152921504627510678) bunu yükleyin.

http://download.msi.com/dvr_exe/realtek_hd_audio.zip

Son düzenleme:
Hocam önce Realtek, ardından http://download.msi.com/dvr_exe/realtek_hd_audio.zip indirip yükledim.

Ardından IDM indirdim. Daha önce hiç kullanmadığımdan baya bir cebelleşmenin sonucu;
Download Not Complete
indirdim.

Akabinde DDU indirdim. Hazırladığınız rehberin aynısını uyguladım. Uygulamadan önce Defender uyarı verdi. Baktığımda 1 adet tehdit görünüyordu. Ayrıntılara bakınca DDU olduğunu anladım ve izin verdim. Silmeden kurtardık orayı. Sonra Defender komple kapattım. İnterneti kestim. DDU açtım. 8. seçenekte zaten AMD vardı. Programdaki seçenekler kısmında rehberdeki gibi yani 3. resimdeki gibi sadece 8. olan tiki işaretlemedim. Ardından tüm driverleri sil ve sonra yeniden başlata tıkladım. Herşeyi sildi. Ekran simsiyah oldu. Altta IDM açıktı. Bende verdiğiniz koddan inen drivere IDM üzerinden klasörü aç deyip ulaştım. Ve yükle dedim. Herşeyi yükledi. Ve sonra yeniden başlat diye seçenek çıktı. Bende tıkladım. Yeniden başlattı. ALLAH' tan IDM açık bırakmışım. Yoksa ekran simsiyah olduğu için o an açık olan şeyler dışında hiçbir şeye erişemedim. :)

Neticede şuan herşey yüklendi. Hatta sağ altta 'Radeon Ayarları' diye bir sekme çıktı. Güzel bir menüye benziyor.

Şuan başka yapmam gereken birşey var mı? Bunları yapmadan önce PC yine donmuştu. Şuan söylediğiniz herşeyi uyguladım. İnşallah doğru uygulamışımdır.

Bu arada HDD nin Error Scan sonucu;

HD TUNE PRO 5.70 ERROR SCAN TEST SONUCU.jpg

Herşey yüklendi. Reset attıktan sonra da ekran normale döndü. Fakat yine oyuna giriş yaparken ekran kitlendi. :( Ekran kitlendiğinde GPU fanları, CPU fanı ve egsoz fan dönüyor. Klavye ve mousenin RGB ışıkları da yanmaya devam ediyor. Fakat hiçbir şekilde reset atmadan ekrandan kurtulamıyorum. Reset attıktan sonra olay görüntüleyicisine baktığımda yine 41 (63) hatası diyor. HDD test ettim. Bir sıkıntı görmediniz. Sıcaklıklarda da herhangi bir problem yok. Gerek Afterburner ve AIDA64 değerleri oyun anında da gayet normal gözüküyor. Bu durumu şimdiki anakarta bağlamak istemiyorum. Fakat bu anakart harici de hiç böyle bir problem yoktu. Birde oyundayken inanılmaz fazla FPS dropları yiyorum. Özellikle zıplayıp mouseyi çok seri bir şekilde hareket ettirdiğimde çok fazla takılmalar başladı. Bunun dışında GPU kullanımım oyundayken çok düşük seviyelerde. Oynadığım oyunu da en düşük ayarlarda oynuyorum. Almam gereken 50 60 70 iken yer yer 90 ları görüyorken 15 20 30 fps lere droplanıyor.

Bu arada Samsung SyncMaster 932Nplus 19 İnc LCD 1280x1024 5 Ms 60 Hz 300 Cd/m2 VGA çözünürlüklü 10 senelik monitörümü kullanmaktayım. Monitörle ilgili herhangi bir sürücü bulamadım. Bunun dışında monitörden herhangi bir şikayetim yok. Sadece çözünürlüğü çok düşük.

Bu 41 (63) ekran kitlenmesi olayı ve FPS droplanması ve takılmalarla ilgili şuan nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? İnşallah donanımsal bir problem yoktur. Artık psikoloji olarak diyorum ki, her ne problem yapıyorsa yanacaksa yansın, bozulacaksa bozulsun. Değiştireyimde kurtulalım. :D

Saygılar @Murat5038 hocam.

Hocam Minidump Dosyalarını Upload Etme bu bölümdeki seçenekler şimdi baktığımda birebir aynıydı.

C => Windows => içinde Minidump dosyası yok. Şimdi attığım mesajdan 15 dakika önce oyuna oyuna giriş ekranında yine ekran kitlendi. Kasadan reset attıktan sonra 'Olay Görüntüleyicisi' baktığımda yine 41 (63) hatası vardı.

Benim korkum donanımsal bir problem olma ihtimali. Parçalar 2. el olduğu için donanılsam bir problem varsa eğer, en kısa zamanda çözebilirsem eğer sonra tartışmayım adamlarla. Özellikle anakart. Çünkü bilgisayarcıdan 2. el aldığım için. Gerçi ben ona söyledim. Anakartın altta yapışkan var. Bir problem olursa getirirsin demişti. Onun dışındaki bileşenler zaten benim internet kafeci arkadaşlardan. Hani parça denememiz gerekirse aynı bileşenler evindeki PC' sinde var zaten. ( Anakart dışında) Fakat öncesinde eğer derseniz ki donanımsal problem varsa, bunu yazılımsal kontrol etmemiz gerekirse ne söylerseniz hemen yapmaya hazırım. HDD' ye bakmıştık zaten. Artık şu sorunlarla uğraşmaktan kafam iyice gitti. Evdekiler de 'Beynini yedi bu makine' demeye başladı. :)

Hocam bu arada oynadığım oyun Steam oyunu. Steamden oyun dosyalarını doğruladım. Herhangi bir problem yok. Zaten PC' de format sonrası yüklü başka bir oyun yok. Sadece oynadığım oyun bu.

Şuan ne yapmamız gerekiyor acaba?
Bu arada linkini paylaştığınız sürücüyü yükledim. Teşekkürler.
Bir hata daha aldım. ( 41 {63} ) Yaptığım araştırmada; Fix: Kernel Power 41 error in Windows 10 burada genelde bu problemin oyun oynarken olduğunu, yazılımsal kontroller sonucu sorun devam ettiği taktirde, birçok kullanıcı anakart veya güç kaynağı değişimi sonucu hatadan kurtulabildiğini ve RAM ile ilgili uyum sorunu yaşayanların da olduğundan bahsetmiş.

Bir de böyle bir şey buldum. Belki yardımı olur diye. Windows 10 freezes randomly - Page 65 - Windows 10 Forums

Bu sorunu sayenizde en kısa zamanda çözeceğimizi ve problemin neyden kaynaklandığını bulacağımızı biliyorum. Fakat gerçekten bu kasa mı lanetli. Bende mi var bir şey anlamış değilim. :)

Son düzenleme:
Hala devam ediyorsa Win 7'ye dönebilirsen iyi olur UEFİ olmadan atıp AHCI olacak şekilde. Bu arada ağ kartı takılıysa çıkar eski anakarta al demiştim ama yeni anakarta takma takmıştın diye görmüştüm onu yenisine takma yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı