Windows 10 işletim sisteminin yanına Linux kurmak

site açılmıyor.

Sonunda hallettim. Bu sefer gerçekten teşekkürler. Ama son bir sorum var 23 sayfayı arkamda bırakmadan önce. Bir daha başka bir gnu/linux kurmak istersem ayarları nasıl yapacağım? Yani ne kadar efi falan ayıracağım yazabilir misiniz?

Yok aklımı yitireceğim. Şimdi de sistemi açtıktan belli bir süre sonra sesler cızırdılaşıyor. Bill Gates laneti geldi sanki.

Sesler gecikiyor bir de.
Bir sey duzeliyor bir sey bozuluyor. Ben sinirlenip monitor'u falan kirardim valla helal olsun :D Biraz arastiracagim, hic boyle bir sey yasamadim. Ayarlardan ses ile ilgili kisimlari atabilir misiniz?

ironi olduğunu biliyorum
zaten durumlarınızda gentoo fotoları var
Aylardir oyle. En az 5 ay. Degistirecegim de koyacak sey yok. Var ama yok aslinda :D

Şimdilik çok güzel. Önerebileceğiniz programlar var onlara da açığım(download manager vb.) 2 Sıkıntı var şuanlık.

1)Biostan değiştiriyorum windows'a geçmek için
2)Monitörümün sesi çok cızırtılı geliyor bir süre sonra. Nvidia Driver sil yükle yaptım düzeldi ama bazen devam ediyor.
Ekran kaydi icin SimpleScreenRecorder.
Download Manager olarak uGet.
Torrent Client olarak qBitTorrent.
Istediginiz baska oneri varsa soyleyebilirsiniz.

Ilk boot ettiginizde windows vardi GRUB'da, sonradan mi kayboldu? Bir de boot sorununu nasil cozdunuz?

Ses sorununu arastiracagim biraz.
Bazi codec paketleri eksik olabilir. Bu kodu deneyin: sudo apt install ubuntu-restricted-extras

Son düzenleme:
Bir sey duzeliyor bir sey bozuluyor. Ben sinirlenip monitor'u falan kirardim valla helal olsun :D Biraz arastiracagim, hic boyle bir sey yasamadim. Ayarlardan ses ile ilgili kisimlari atabilir misiniz?

Aylardir oyle. En az 5 ay. Degistirecegim de koyacak sey yok. Var ama yok aslinda :D

Ekran kaydi icin SimpleScreenRecorder.
Download Manager olarak uGet.
Torrent Client olarak qBitTorrent.
Istediginiz baska oneri varsa soyleyebilirsiniz.

Ilk boot ettiginizde windows vardi GRUB'da, sonradan mi kayboldu? Bir de boot sorununu nasil cozdunuz?

Ses sorununu arastiracagim biraz.
Bazi codec paketleri eksik olabilir. Bu kodu deneyin: sudo apt install ubuntu-restricted-extras
Ekran görüntüsü için ne önerirsiniz? Boot sorununu f12'den hallediyorum. Refind hala 4 tane gösteriyor.

1673963376635.png
Gnome Extension da kuramıyorum. Algılamıyor. Hey Allahım.

Ekran görüntüsü için ne önerirsiniz? Boot sorununu f12'den hallediyorum. Refind hala 4 tane gösteriyor.
Ekran goruntusu icin gelismis bir sey istiyorsaniz "Spectacle", Kucuk bir sey istiyorsaniz "xfce4-screenshotter"
GRUB acilmiyor mu?

Eki Görüntüle 1636035Gnome Extension da kuramıyorum. Algılamıyor. Hey Allahım.
Yukarida ki mesajimdaki paketi kurun.
Hangi browser'a kurmaya calisiyorsunuz GNOME Extensions'i?

Son düzenleme:
Ekran goruntusu icin gelismis bir sey istiyorsaniz "Spectacle", Kucuk bir sey istiyorsaniz "xfce4-screenshotter"
GRUB acilmiyor mu?

Yukarida ki mesajimdaki paketi kurun.
Hangi browser'a kurmaya calisiyorsunuz GNOME Extensions'i?
Halettim. Browser ile ilgili değil ya.
flatpak install flathub com.mattjakeman.ExtensionManager

flatpak run com.mattjakeman.ExtensionManager

sırasıyla çalıştırdım başka eklenti panelinden indirdim.

Sitedeki files kismindan zip dosyasini indirin ve home klasorune kaydedip unzip master.zip komutu ile arsivden cikartin, install script'ini calistirin.
install.sh var çift tıklayıp çalıştırdım ama oldu mu bilmiyorum. Bir de tema ekleyecektim ama themes klasörü bulamadım.

GRUB teması deyince aklıma bu geldi
Ne guzel sey bu ya :D i use arch btw yaziyor bir de xD

install.sh var çift tıklayıp çalıştırdım ama oldu mu bilmiyorum. Bir de tema ekleyecektim ama themes klasörü bulamadım.
Terminal'den calistirmayi deneyin.
Sag tiklayip ozellikler'e gelin ve dosya konumunu kopyalayin. cd konum seklinde terminal'e yapistirin ve sudo ./install.sh yazip ekrani atin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı