Windows 10 vs Linux

• Konuyu başlatan 348606
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 1.888
Alternatif kullanmanın bir anlamı yok. Örneğin ben AutoCAD üzerinden eğitim alıyorum sırf Linux kurdum diye AutoCAD kullanmayacak mıyım?
Kullanmayacaksınız. Linux ne derse onu kullanacak ve Windows'u tamamen yakın zamanda sileceksiniz. Geri dönmemeniz içinse bootable disk yazıcılarının çoğu Windows'u yazdırmayacak. Open Source olduğu için de şükredip her foruma yazmazsanız soyunuz tükenene kadar kovalayacağız. Ha bir de yeni din geliyor, hazır olun.

Şakası bir yana Windows'taki neleri kullandığınızı net belirleyin ardından net alternatifi var mı internetten yoksa çakması boyutunda mı diye araştırıp bakabilirsiniz. Linux'un son kullanıcı açısından avantajı eski PC'lerin çöpe gitmesini önlemek çoğunlukla. Eğer Unix için geçecekseniz de Hackintosh deneyebilirsiniz.

Günümüzde Windows 10, insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde ve gelişmiş bir işletim sistemi.
Windows'a saygım var Windows 3.1 ile bir devrim yaratıp hayatımızda çığır açtı Microsoft. Gelişmiş stabil ve bence hızlı kabul ediyorum ancak. Linux'un sunduğu ve Windows'un hiçbir zaman yanına yaklaşamayacağı o kadar çok ayrıntı var ki. İnsanların oyun haricinde Windows kullanması için hiç bir sebep yok gibi geliyor bana.

Windows'a saygım var Windows 3.1 ile bir devrim yaratıp hayatımızda çığır açtı Microsoft. Gelişmiş stabil ve bence hızlı kabul ediyorum ancak. Linux'un sunduğu ve Windows'un hiçbir zaman yanına yaklaşamayacağı o kadar çok ayrıntı var ki. İnsanların oyun haricinde Windows kullanması için hiç bir sebep yok gibi geliyor bana.
Ben gerçekten çok ama çok oyun hastasıyım ve Windows 10 biçilmiş kaftan buna.
Onun dışında; Eclipse, PyCharm, Photoshop gibi uygulamalar da kötü çalışmıyor.
Ama belirli güncel Linux'ların kaynak kullanımı Windows 10'a göre daha az.
CPU, Ram ve Disk'i boştayken Windows 10'a göre çok az kullanıyorlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gerçekten çok ama çok oyun hastasıyım ve Windows 10 biçilmiş kaftan bunaç
Onun dışında; Eclipse, PyCharm, Photoshop gibi uygulamalar da kötü çalışmıyor.
Ama belirli güncel Linux'ların kaynak kullanımı Windows 10'a göre daha az.
CPU, RAM ve Disk'i boştayken Windows 10'a göre çok az kullanıyorlar

Kaynak kullanımından daha çok önem verdiğim güvenlik, gizlilik, hakimiyet, hız, sadelik, optimize edilebilirlik gibi özellikleri benim için. Mesela amdgpu sürücüsü kullanıyoruz diyelim, hangi işletim sistemi GPU sürücünü alıp üzerinde istediğin gibi modifikasyon yapma imkanı veriyor ki? İstediğin gibi inşa et istersen dibine kadar performans optimizasyonu yap istersen sisteminin kernelini taş gibi dayanıklı ve güvenli yap. Diğer işletim sistemleri yavan kardeşim. Linux bir yerden alırken başka bir yeren kamyonla veriyor resmen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı