Windows Insider kullanıyor musunuz?

Özellik demeyelim de hata diyelim biz ona. :) Windows'un daha düzgün yani kararlı dediği versiyonunda hatalarla cebelleşiyoruz aman birde kararsız sürümde başımıza ne gelir.
Sekmeli dosya gezgini özelliğini şu anda kullanıyorum ve gayet güzel. Windows 11'in kararlı sürümünde şu anda sekmeli dosya gezgini özelliği yok.

Ayrıca abartıldığı kadar da kötü çalışmıyor bence. Bazı yapılarda arayüz tarafında bazı hatalar olsa da sistemi tamamen kullanılamaz hale getirecek hatalar yok denecek kadar az. O hatalar genelde Dev Channel'da çıkıyor. Beta Channel'da ise genelde çok sorun çıkmıyor. Yani olabilecek en uç senaryo sistemin nadir durumlarda yeşil ekran vermesi. Onun dışında bence kullanılır. :)
Windows 11 Beta Channel'dayım.
Ben de Beta Channel üyesiyim. Sizde sistem arayüz hataları dışında stabil mi? Yoksa sık sık çökme yaşadınız mı?

Zaten çok fazla kullanan da yok. Bazı nadir insanlar Insider kullanıcısı olabilliyor, bu nedenle bu konuyu açmak istedim. :)

Yine de normal kullanıcı için her zaman kararlı sürüm en iyisidir. :)

Sistemim zaten düşük, Insider kullanıp değişik olaylar yaşamak istemiyorum. Bir de Microsoft hesabı yerine her zaman yerel hesap tercih ediyorum.

Kullanmıyorum, bence gereksiz.
Zaten herkes için uygun değil. Kayıt olmak ve kullanmak ücretsiz ve kolay olsa da hatalar ve sorunlar bazen Insider deneyimini çileye dönüştürebiliyor. Bu nedenle normal kullanıcılar kararlı sürümde kalmalı.
Sistemim zaten düşük, Insider kullanıp değişik olaylar yaşamak istemiyorum. Bir de Microsoft hesabı yerine her zaman yerel hesap tercih ediyorum.
Ben de yerel hesap kullanıyorum.

ekmeli dosya gezgini özelliğini şu anda kullanıyorum ve gayet güzel. Windows 11'in kararlı sürümünde şu anda sekmeli dosya gezgini özelliği yok.
En son onu yaptığımda explorer çökmesinden bilgisayarı açamıyordum. ayrıca hala kararlı sürümde USB Bellek takınca explorer çökmesi devam ediyor.
Ayrıca abartıldığı kadar da kötü çalışmıyor bence. Bazı yapılarda arayüz tarafında bazı hatalar olsa da sistemi tamamen kullanılamaz hale getirecek hatalar yok denecek kadar az. O hatalar genelde Dev Channel'da çıkıyor. Beta Channel'da ise genelde çok sorun çıkmıyor. Yani olabilecek en uç senaryo sistemin nadir durumlarda yeşil ekran vermesi. Onun dışında bence kullanılır. :)
Kimse bir şeyi abartmıyor başına ne geldiyse onu söylüyor başlat menüsünün açılmaması PİL seçeneklerine bir türlü giremem bunlar hiç tesadüfi şeyler değil.

En son onu yaptığımda Explorer çökmesinden bilgisayarı açamıyordum. Ayrıca hala kararlı sürümde USB Bellek takınca Explorer çökmesi devam ediyor.

Kimse bir şeyi abartmıyor, başına ne geldiyse onu söylüyor. Başlat menüsünün açılmaması, pil seçeneklerine bir türlü girememem bunlar hiç tesadüfi şeyler değil.
Ben kendi deneyimimden bahsettim. Herkeste durum aynı olmuyor. Çünkü herkesin donanımları farklı, yazılım konfigürasyonu farklı, sürücüleri farklı. Bu yüzden bir kişide sorun çıkarken diğerinde çıkmayabiliyor.

Benim Mayıs 2020'den beri olan Insider Beta Channel deneyimim gayet iyi geçti. Sadece Windows 11'in ilk Beta yapıları daha fazla hata içeriyordu, o da gayet normaldi. Fakat onun dışında genel olarak iyi.

Ancak dediğim gibi herkeste aynı olacak diye bir şey yok. Zaten bu yüzden normal kullanıcılara Insider sürümler tavsiye edilmiyor. Yani sadece eğer hatalara katlanacaksanız, Windows çöktüğünde tüm dosyaları yedekleyebilecek ve Windows'u yeniden kurabilecek tecrübeniz varsa ve bu işlemi ikinci atıl bir bilgisayarda yapıyorsanız (veya ana bilgisayarınızda çok önemli işler yapmıyorsanız) Insider sürümlere geçmeniz öneriliyor. Ben de bu üç kriteri de karşıladığım için Insider sürüm kullanıyorum.

Normal kullanıcıların heyecan aramasına gerek yok. Zaten Insider'da test edilen özellikler ortalama 3 ile 6 ay sonra kararlı sürüme geliyor. Windows 10 bile bazı ufak yeni özellikler almaya devam ediyor zaten. Insider artık çok daha özel bir test kullanıcısı kesimine hitap ediyor.

Windows 11'in ilk Insider sürümü çıktığından beri kullanıyorum.
İlk başta dev channel kullanıyordum, sonra bir güncellemede dev ve beta Channel'a aynı güncelleme gelince Beta'ya geçtim.

Merhaba arkadaşlar. Böyle bir konu daha önce açıldı mı bilmiyorum. Bu nedenle açmak istedim.

Windows Insider kullanıyor musunuz?

Ben kullanıyorum. Insider Beta Channel'dayım. :)
Beta kanal iyi de, Dev kanaldan uzak durun. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı