Witcher 3 beklentimi hiç karşılamadı

Kitaplar okunmadan, ilk iki oyun oynanmadan bodoslama girilmiş evrene, oyun "stand alone" bir oyun değil, sadece Witcher 3 oynayarak anlayamazsın. Seriye ilgin yoksa zaten hiç bulaşmamanı öneririm. Dövüş sistemini düz bulmuşsun, çünkü düz olması gerekiyor. Kitaplarda da Witcherlar insanlar gibi savaşıyorlar, sadece insanlardan daha iyi refleksleri var ve iksirlerle kendilerini daha güçlü yapabiliyorlar. Hatta kitaplarda Quen diye bir büyüsü bile yok Geralt'ın, Igni büyüsünü sadece mum yakarken kullanabiliyor, büyü açısından oldukça zayıf insanlar bu Witcherlar. Neyse, burada Witcher evrenini anlatmaya kalksam haftalarca yazabilirim. Bence sen ilk oyun indirime girdiğinde al ve oynamaya başla, ilgini çekmezse hiçbirini oynama çünkü evren ilgini çekmezse oyunda ilgini çekecek başka bir şey yok. Bu oyunda Witcher evreni dışında bulabileceğin her şeyi AC Odyssey'de de bulabilirsin, şu an indirimde :D Herkese hitap edecek diye bir şey yok, kendini zorlama istersen.
 
Ac oyunlarının Origins ve Oddysey oyunlarını oynadıktan sonra Witcher oynuyum dedim. Oyuna girince ilk dikkatimi çeken grafiklerdeki çamurumsu görüntü oldu. Bütün ayarları en sona çekmeme ragmen karakterler dışında çevre sanki 480p oymuyormuşum gibi. Ac serisinde özellikle Origins de çok sevdiğim at sürüşü Witcherda sanki oyuna 1 günde yerleştirirmiş gibi amatör duruyor. ve atla gezerken haritada sayısız sürüş bugu oluyor. Ac serilerindede var bu buglar ama Witcherda gerçekten çok fazla. Dövüş mekaniklerine tam hakim olacak kadar oynamadım ama oyun yeni başlayanlar için kesinlikle öğreticilik konusunda çok zayıf. Seni resmen haritanın ortasına bırakıp gidiyor. Bu kadar övülüpte hiç sevmediğim bir bu oyun var bir de GTA 5
 
Müzikleri bile yeter oyunun. Hala arada açıp dinlerim. Hatta herhangi bir oyunda kesemediğim/sıkıntı yaşadığım boss'larda direkt "Silver for Monsters" dinlemeye başlarım ve keserim o boss'u :). Oyunu bitireli yıllar oldu. RDR2'yi %100 bitirmemin ardından oturup, ya acaba Witcher 3'e ayıp mı ettim, onu da %100 bitireyim dediğim oldu :). Zaman bulabilirsem %100 Run'a başlamayı düşünüyorum :).
 
Belki Witcher 3'ü sevmememin nedeni RPG ağırlıklı oyunları sevmiyor oluşumdur. Sadece grafik için oynuyorsanız illa ki bir yerden sonra sıkılcaksınız.
Hocam grafik için oyun oynamak çok uzun ömürlü bir uğraş olmasa gerek.
Misal gerçek hayatın grafikleri on numara da oynanış olmayınca sarmıyor işte.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı