Önceki Witcher oyunlarını oynamadığım için Witcher 3 bana çok yabancı gelmişti ilk 5-6 saatim sırf oyunu özelliklerini ekstralarını öğrenmekle geçti ve sonra başa alıp sıfırdan başladım.
Dünyaca birçok ödül almış bir oyuna balon demen oldukça garip bence sen sevmemiş olabilirsin vs ama gerek senaryosu gerek RPG yanı oldukça başarılı kendi görüşümce.
Cyberpunk demişsin onu da oynuyorum ve daha 6-7 saat geçirebildim sadece özellikle yapay zeka anlamında cidden çok fazla sorun var.
NPC'ler sağa sola ışınlanıyor polis peşine düşünce nereden geldiği belli değil görevdeki insanlar senin içinden geçiyor bu ve buna benzer birçok hata 6-7 saatlik oyun süremle söylerim.
Oyunun mantığı mekaniği vs fazlasıyla güzel ben hala çok başarılı görüyorum ama oyun süremi arttırmak içinde 1-3 ay falan güncelleme beklemeyi düşünüyorum.
Ve şunu çok net söylerim gerçekten Witcher'daki RPG mevzusu Cyberpunk'tan çok daha başarılı bence.
Cyberpunk'ın artısıda 3 farklı senaryo olması.
Sonuçta iki oyunda aynı firmaya ait ve ikisi de oldukça başarılı ki bunlar ödüllerle tastiklenmiş durumlar.
Günümüz şartlarında ise Cyberpunk gerçekten buglarla dolu durumda inşallah bir an önce düzeltirler.
Dostum ben oyunu sevdim sevmedim diye bir şey demedim abartıldığı kadar olmayan balon bir oyun dedim. Yoksa oyun gayet iyi ve oynanabilir ben ona bir laf etmedim zaten. Sadece ilk 10 saatte vardığım sonuç budur. Bu oyunun at sürüş mekaniğini RDR2 ile bir tutan bir kitle var onlara savgım var fakat bu oyunda atla çok bir etkileşim kuramıyoruz at bizim için bir araçtan başka bir şey değil ruhsuz gibi RDR'de atımız yere düştüğünde acıyıp yerden kaldırıp yemek yedirip seviyorduk bu oyunda atla çok da bir etkileşim kurulmuyor. Ve tamam bu oyun ödül almış olabilir ben RPG türnünün büyük bir hayranı olarak bu oyunun RPG sistemini güzel bulamadım bence bu oyun abartıldığı kadar yok.
Hocam sen biraz da kötü yönlerini arayarak oynamaya programlamışsın kendini.
Sadece ana görevlere gidiyorum demişsin. Şu var ki kimse ana hikayesi için övmez Witcher'ı. Asıl güzel olan yan hikayeleridir. Ki Dcl'lerin hikayeleri de ana oyunun hikayesinden çok daha iyilerdir. Komple bunlarla birlikte güzel oyundur. Benim en sevdiğim görevler hep yan görevlerdir.
Ben tamamen ana görev yapmadım çoğunlukla ana görev yaptığımı söyledim yoksa yan görevlere de göz attım. Yan görevleri öyle haritada görüp ata binip direk gitmek yerine önüme çıktıkca yaptım. Çoğunlukla da beğendim ama benim olayım hikaye ve bu oyunun zamanında hikayeside abartıldı yan görevleri değil.