Witcher 3 neden bu kadar abartılıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki Witcher oyunlarını oynamadığım için Witcher 3 bana çok yabancı gelmişti ilk 5-6 saatim sırf oyunu özelliklerini ekstralarını öğrenmekle geçti ve sonra başa alıp sıfırdan başladım.
Dünyaca birçok ödül almış bir oyuna balon demen oldukça garip bence sen sevmemiş olabilirsin vs ama gerek senaryosu gerek RPG yanı oldukça başarılı kendi görüşümce.
Cyberpunk demişsin onu da oynuyorum ve daha 6-7 saat geçirebildim sadece özellikle yapay zeka anlamında cidden çok fazla sorun var.
NPC'ler sağa sola ışınlanıyor polis peşine düşünce nereden geldiği belli değil görevdeki insanlar senin içinden geçiyor bu ve buna benzer birçok hata 6-7 saatlik oyun süremle söylerim.
Oyunun mantığı mekaniği vs fazlasıyla güzel ben hala çok başarılı görüyorum ama oyun süremi arttırmak içinde 1-3 ay falan güncelleme beklemeyi düşünüyorum.
Ve şunu çok net söylerim gerçekten Witcher'daki RPG mevzusu Cyberpunk'tan çok daha başarılı bence.
Cyberpunk'ın artısıda 3 farklı senaryo olması.
Sonuçta iki oyunda aynı firmaya ait ve ikisi de oldukça başarılı ki bunlar ödüllerle tastiklenmiş durumlar.
Günümüz şartlarında ise Cyberpunk gerçekten buglarla dolu durumda inşallah bir an önce düzeltirler.

Dostum ben oyunu sevdim sevmedim diye bir şey demedim abartıldığı kadar olmayan balon bir oyun dedim. Yoksa oyun gayet iyi ve oynanabilir ben ona bir laf etmedim zaten. Sadece ilk 10 saatte vardığım sonuç budur. Bu oyunun at sürüş mekaniğini RDR2 ile bir tutan bir kitle var onlara savgım var fakat bu oyunda atla çok bir etkileşim kuramıyoruz at bizim için bir araçtan başka bir şey değil ruhsuz gibi RDR'de atımız yere düştüğünde acıyıp yerden kaldırıp yemek yedirip seviyorduk bu oyunda atla çok da bir etkileşim kurulmuyor. Ve tamam bu oyun ödül almış olabilir ben RPG türnünün büyük bir hayranı olarak bu oyunun RPG sistemini güzel bulamadım bence bu oyun abartıldığı kadar yok.
Hocam sen biraz da kötü yönlerini arayarak oynamaya programlamışsın kendini.
Sadece ana görevlere gidiyorum demişsin. Şu var ki kimse ana hikayesi için övmez Witcher'ı. Asıl güzel olan yan hikayeleridir. Ki Dcl'lerin hikayeleri de ana oyunun hikayesinden çok daha iyilerdir. Komple bunlarla birlikte güzel oyundur. Benim en sevdiğim görevler hep yan görevlerdir.

Ben tamamen ana görev yapmadım çoğunlukla ana görev yaptığımı söyledim yoksa yan görevlere de göz attım. Yan görevleri öyle haritada görüp ata binip direk gitmek yerine önüme çıktıkca yaptım. Çoğunlukla da beğendim ama benim olayım hikaye ve bu oyunun zamanında hikayeside abartıldı yan görevleri değil.

Şunu da eklemek isterim. Bu tarz oyunlar ciddi bir emek, tecrübe ve yatırım ister. The Witcher 3 parasına göre çok güzel bir oyun. Tamamı 24 Liraya satılıp, böylesine hikayeye sahip, güzel bir oynanışı olan. Şöyle bir baktığında AAA klasmanında nadir oyunlardan birisi budur.

User score 9.4 olan oyuna balon demek ilginç. Sana gitmemiş oyun işte. Sen beğenmedin diye balon mu olacak?
Ben RDR 2 oynarken inanılmaz sıkıldım ama bana uygun bir oyun olmadığını anladım. Yoksa oyunun kalitesine laf atmam. Balon demem. Oyun beğenmesi göreceli bir kavramdır. Ayrıca hikayesi güzel diye övulmedi. Hikaye sunuşundan dolayı sevildi. En basit yan görevde bile sunuş çok iyiydi.
Bu arada Cyberpunk güzel bir oyun ama çok reklam yaptı firma, bozuk oyun çıkardı. Oyuncuları kandırdı. O yüzden o oyun balondur. Güzel oyun olmasına rağmen.

User score 9.4 olan oyuna balon demek ilginç. Sana gitmemiş oyun işte. Sen beğenmedin diye balon mu olacak?
Ben RDR 2 oynarken inanılmaz sıkıldım ama bana uygun bir oyun olmadığını anladım. Yoksa oyunun kalitesine laf atmam. Balon demem. Oyun beğenmesi göreceli bir kavramdır. Ayrıca hikayesi güzel diye övulmedi. Hikaye sunuşundan dolayı sevildi. En basit yan görevde bile sunuş çok iyiydi.
Bu arada Cyberpunk güzel bir oyun ama çok reklam yaptı firma, bozuk oyun çıkardı. Oyuncuları kandırdı. O yüzden o oyun balondur. Güzel oyun olmasına rağmen.

Okuma yazman yoksa söyle öğreteyim. Oraya kocaman "bence" yazmışım bu oyun bence balon. Zamanında çok abartılmış hala da abartılan bir oyun. Burada çıkıpta oyunu abartıyorlar sonra oyun sever birisi hevesle alıyor oynuyor ve pişman oluyor. Bu oyunun açık dünyasıda o kadar güzel değil zaten atla göreve giderken bir çukura düştüm ve geralt taşların içine girdi bildiğin karakterin bir kısmı taşarlın içinde diğer kısmı taşın dışında bildiğin göz göre göre bunu oyuna koymuşlar düştüğüm çukurdan çıkamayınca kayıt noktasına gittim ve beni hızlı seyhat tabelasına kadar attı tekrar gittim göreve. Bu bir yerdede değil her yerde var mesela oyunun en başında bir teyze vardı tavası evin içinde olan orada etrafı araştırırken de bir kayanın içine girmiştim. Bildiğin adamlar bir şey olmaz koyalım bunları çok takmazlar kafaya diye hiç uğraşmamışlar. Güncelleme getirmeye tenezzül bile etmemişler. Ve oyuncuların 9.4 vermesi beni ilgilendirmiyor ben burada oyuncuların laflarına takılıp oyun almamalarını söylüyorum sen hala bana 9.4 puan diyorsun.
Konu kitlensin lütfen.

Okuma yazman yoksa söyle öğreteyim. Oraya kocaman "bence" yazmışım bu oyun bence balon. Zamanında çok abartılmış hala da abartılan bir oyun. Burada çıkıpta oyunu abartıyorlar sonra oyun sever birisi hevesle alıyor oynuyor ve pişman oluyor. Bu oyunun açık dünyasıda o kadar güzel değil zaten atla göreve giderken bir çukura düştüm ve geralt taşların içine girdi bildiğin karakterin bir kısmı taşarlın içinde diğer kısmı taşın dışında bildiğin göz göre göre bunu oyuna koymuşlar düştüğüm çukurdan çıkamayınca kayıt noktasına gittim ve beni hızlı seyhat tabelasına kadar attı tekrar gittim göreve. Bu bir yerdede değil her yerde var mesela oyunun en başında bir teyze vardı tavası evin içinde olan orada etrafı araştırırken de bir kayanın içine girmiştim. Bildiğin adamlar bir şey olmaz koyalım bunları çok takmazlar kafaya diye hiç uğraşmamışlar. Güncelleme getirmeye tenezzül bile etmemişler. Ve oyuncuların 9.4 vermesi beni ilgilendirmiyor ben burada oyuncuların laflarına takılıp oyun almamalarını söylüyorum sen hala bana 9.4 puan diyorsun.
Konu kitlensin lütfen.
Önce laflarına dikkat et. Sen bana hiçbir şey öğretmezsin. Haddini bil, insan gibi konuş.
Sen dedin ki "Bu oyun zamanında birileri övdüğü için böyle" Bir başka kişi ise Enis Kirazoğlu ve sürü psikolojisine bağladı. Ben de kullanıcı puanını attım.
Bu oyunu kimse şişirmedi. Çıktığı vakit reklamsız, sessiz-sedasız bir şekilde çıktı. Fiyatı uygundu.
Bir şeyi, birkaç kişi beğenmedi diye "balon" denmez. Öyle olursa herkes her şeye balon der. Belli bir kitlenin olması gerekiyor. Ve user score 9.4 olduğunu belirttim. Bu kadar.
Bir oyuna balon demenin ne demek olduğunu öğren öyle konuş.
"Ben oyunu beğenmedim, abartıldığı kadar iyi değil" cümlesi ile "Bu oyun balon neresini niye bu kadar abartmışlar." cümlesi arasında ince bir çizgi vardır. İlk cümle öznel ve oyunu beğenmediğini gösterir. Kendini bağlar. İkinci cümle ise milyonlarca oyuncunun çok sevdiği bir oyunu "yahu siz bu oyunu nasıl beğenirsiniz" gibi bir anlam çıkıyor. Yani o kadar oyuncu, oyundan anlamıyor bir beğenmeyenler mi anlıyor?
Sen hala genellemişsin. "Burada çıkıp da oyunu abartıyorlar sonra oyun sever birisi hevesle alıyor oynuyor ve pişman oluyor" demişsin. 10 kişiden 8'i bu oyunu beğeniyorsa bu söylenen yanlış bir ifade değil mi? Birkaç kişi beğenmediyse beğenenler ne olacak? Kaç kişi pişman olmuş yahu?
20 Lira verip alıyorlar. 250 Lira vermiyorlar. 5 yıllık oyun. 20 Liraya en iyi oyun bu. Tabii ki bu oyunu önereceğiz. Beğenmezse kendi bilir.
Konu uzamasın. Bana hakaret ettiğin için yazdım. Yoksa niyetim yoktu.

Oyun beni de sarmadı toplamda 5-6 saat bir şey oynamışımdır bir daha giresim gelmedi. Haydi bir şans daha vereyim dedim indirip girdim birkaç ay önce yeniden ve gene ilgimi çekmedi 10 dakika oynayıp sildim. Bana kalırsada abartıldığını düşünüyorum.

Önce laflarına dikkat et. Sen bana hiçbir şey öğretmezsin. Haddini bil, insan gibi konuş.
Sen dedin ki "bu oyun zamanında birileri övdüğü için böyle" bir başka kişi ise enis kirazoğlu ve sürü psikolojisine bağladı. Ben de kullanıcı puanını attım.
Bu oyunu kimse şişirmedi. Çıktığı vakit reklamsız, sessiz-sedasız bir şekilde çıktı. Fiyatı uygundu.
Bir şeyi, birkaç kişi beğenmedi diye "balon" denmez. Öyle olursa herkes her şeye balon der. Belli bir kitlenin olması gerekiyor. Ve user score 9.4 olduğunu belirttim. Bu kadar.
Bir oyuna balon demenin ne demek olduğunu öğren öyle konuş.
"Ben oyunu beğenmedim, abartıldığı kadar iyi değil" cümlesi ile "bu oyun balon neresini niye bu kadar abartmışlar." Cümlesi arasında ince bir çizgi vardır. İlk cümle öznel ve oyunu beğenmediğini gösterir. Kendini bağlar. İkinci cümle ise milyonlarca oyuncunun çok sevdiği bir oyunu "yahu siz bu oyunu nasıl beğenirsiniz" gibi bir anlam çıkıyor. Yani o kadar oyuncu, oyundan anlamıyor bir beğenmeyenler mi anlıyor?
Sen hala genellemişsin. "Burada çıkıp da oyunu abartıyorlar sonra oyun sever birisi hevesle alıyor oynuyor ve pişman oluyor" demişsin. 10 kişiden 8'i bu oyunu beğeniyorsa bu söylenen yanlış bir ifade değil mi? Birkaç kişi beğenmediyse beğenenler ne olacak? Kaç kişi pişman olmuş yahu?
20 lira verip alıyorlar. 250 lira vermiyorlar. 5 yıllık oyun. 20 liraya en iyi oyun bu. Tabii ki bu oyunu önereceğiz. Beğenmezse kendi bilir.
Konu uzamasın. Bana hakaret ettiğin için yazdım. Yoksa niyetim yoktu.

Sana bir hakarette bulunmadım sadece düzgünce okumayıp bana laf atman hoş değil. Ve 10 kişiden 8'i olayını ben oynamayanlar için demiştim gene kaçırdın galiba. Enis gibi YouTuber'ler bu oyunu övüyor diye oynamayan kitle bile oyunu övüyor. Yani o yorumumumda şundan bahsettim oyunu 10 kişi oynamadıysa 8'i oynadım ben güzel diyerek övüyor ama adam oyunu oynamamış. Tabii ki 9.4 verenlerin hepsi oyunu oynayan kişiler oynamayanlar veremiyor.
Oyun beni de sarmadı toplamda 5-6 saat bir şey oynamışımdır bir daha giresim gelmedi. Haydi bir şans daha vereyim dedim indirip girdim birkaç ay önce yeniden ve gene ilgimi çekmedi 10 dakika oynayıp sildim. Bana kalırsada abartıldığını düşünüyorum.

Sen gene 5-6 saat oynamışsın dostum diyecekleri şey şu, biraz daha ilerle zamanla eğlenceli geliyor. Oyunun 20 saattine geldim hala aynı. Benim en sevdiğim türlerden biri olan RPG'yi bile sevmediysem ne diyeyim. Kendince güzel yönleri var ama abartıldığı kadar değil.

Tabiki herkesin bir görüşü olabilir ama o görüşün değerini de tecrübe ve bilgi belirler. Ben de dizisini birkaç defa izlemiş kitaplarını ve ansiklopedisini okumuş birisi olarak oyunun aslında diger oyunlar gibi ruhsuz olmadığını oyunda kitaplarda ve hikayede belli bir zamanı belli bir bölgede farklı şekillerde anlattığını farkettim. Mesela oyun daha çok aksiyon tarafına bakarken kitap o zamanı, dizisi ise geralt yennefer ve cirinin başından gecenleri anlatiyor. Yani demek istediğim; witcher evreni bir bütündür ve oyun serisine bile 3.sünden baslayarak (hatta 10 saat) asla bu derin evreni tam olarak anlayamayız bu yüzden başkalarının önerisine göre degil de hikayesini bilerek ve bunun oyuna nasıl aktarıldığını bilerek bu oyunu eleştirmek lazım.

Geralt'ın atını tercih etmesinin sebeplerinden birisi de bu aslında. Güvenilir ve çok sorgulamayacak bir yoldaş. Seçimler konusunda ise ilk bölümde çok fazla bir şey zaten değiştiremiyorsun. Oyun 3 parttan oluşuyordu yanılmıyorsam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı