Xbox Series X vs PlayStation 5

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Lockheed Hocam belki adam 10-15 saat süren, multi-player özelliği olmayan, "bitir kaldır" oyunlarına 500 küsür lira vermek istemiyordur. Olabilir yani. Böylece en mantıklısı Series X oluyor. PC'si olsun ya da olmasın.
 
Önceki nesle baktığımda gördüklerim Halo 5, Gears 5/4 ve FH 4. Biraz zayıf değil mi sizce de?
Burada söylediklerim konu sahibi için geçerli. Xbox alınmaz gibi bir şey demem söz konusu değil.
Önceki nesilde Xbox özel oyun anlamında gayet zayıftı zaten ona bir lafım yok. Bu yılı da katarak yeni nesilde Xbox'ın özel oyun kataloğu çok daha sağlam olacak. İlk mesajımda da dediğimi tekrarlayayım eğer bir oyuna 600-700TL gibi fiyatları vermek rahatsız etmiyorsa PS5 gayet alınabilir. Ama geçen nesilden farklı olarak Xbox'ta çok kaliteli ve değerli stüdyolar var. İkisinden de pişman olunmaz. Şahsen ben bir oyuna o kadar parayı fazla gördüğüm için Xbox'ı seçerim.
 
Bu yılı da katarak yeni nesilde Xbox'ın özel oyun kataloğu çok daha sağlam olacak.
Bu oyunların hepsi ilk günden PC Game Pass'e de geliyor. Anlatamadım galiba.
1. parti oyunları tüm Game Pass platformlarına geliyor, Game Pass PC'ye gelmeme gibi durum söz konusu değil.
 
Arkadaşlar şu tartışmaya son verelim mi sizce de?
PS5 kullanıyorum konu sahibi farkındalık istiyorsa tabii ki PS5 almalı.
Xbox Series X üzerinde 4KDE 120FPS almak istiyorsa ne ala. PS5 FPS ve çözünürlüğü kötü rakibine göre diyenler oluyor. Bu tamamen geliştiriciye bağlı bir durum. A oyunu PS5'te daha iyi çalışır B oyunu Xbox'ta. Bunu söylemek için daha çok erken diye düşünüyorum. Yani mesela aradan 3 yıl geçer ondan sonra genel bir yargıya varırız. Konsollara optimize olamıyor şu günlerde geliştiriciler. Miles Morales bir de Sony'nin kendi oyunu olacak RTX ile 4K 30 veriyor hiç hoş olmamış.
Ben mesela komik gelecek PS5'te Detroit oynarken FPS düşmesi yaşadım oyun kastı bildiğiniz 3-5sn. Sonra çıktım girdim düzeldi. Az önce Wreckfast oynuyorum 1,5 saat sonra sol kapak ful ılık oluyor sağ kapak ise ılık olmaya yelteniyor. Sanırım PS4'ün kaderini yaşayacak daha Wreckfast'de böyleyse... Yani bunları daha bunu karşılaştırmak için erken olduğunu anlatmak için söyledim. Daha PS5'e Game Boost özelliği de gelecek (!) bir durun bakalım :)
Konu sahibinin eğer oyun takas alım satımına okeyse PS5 almasını daha daha mantıklı buluyorum.
Yalnız Series X de onu mutlu edecektir 4K oyun bakımından. Baktı olmuyor satar PS5'e geçer çok zor değil yani :)
 
Bu oyunların hepsi ilk günden PC Game Pass'e de geliyor. Anlatamadım galiba.
1. parti oyunları tüm Game Pass platformlarına geliyor, Game Pass PC'ye gelmeme gibi durum söz konusu değil.
Kendi fikrimi tekrar açıklayayım: Eğer PS5 oyunlarının fiyatlarını ödemekte zorlanmıyorsan PS5 alınabilir. Zira Xbox oyunları hem PC hem Xbox'a geliyor ve oynatabilecek bir PC'ye sahip konu sahibi. Ama PS5 fiyatları pahalı geliyorsa Xbox da alınabilir.
Konu sahibinin eğer oyun takas alım satımına okeyse PS5 almasını daha daha mantıklı buluyorum.
Diğer bir olayda takas olayı. Bununla birlikte çoğu oyunu gayet ucuza geliyor ama ben bu olayı sevmiyorum. Tamamen tercih meselesi, eğer takaslarım ben deniliyorsa yine PS5'e gidilebilir. Sonuçta ülkemizde PlayStation'ın piyasası daha aktif.
 
Açıkçası her oyunu kaldıran bir bilgisayara sahipseniz Series X yerine Series S almalısınız.
PS5 konusuna gelirsek, kontrolcüsünde kronik sorun olduğu söyleniyor. 3 ayda 4-5 defa garantiye verenler olmuş ve değişim yapmıyorlarmış, yenisini almaları gerekiyormuş, Microsoft değişim makinesi gibi pat pat değişim yapıyor. Şu anda PS5'in tek avantajı özel oyunları, onun dışında Xbox bu neslin galibi.
Eğer özel oyun merakınız yoksa, taşınabilir oyun makinesi olarak Series S alabilirsiniz. Özel oyun severim derseniz PS5 alabilirsiniz, özel oyunların fiyatının muhtemelen 1000TL'lere dayanacağını unutmamanızda fayda var, çok ciddi bir maddi güç istiyor.
Hocam yurtdışından alacağım için neredeyse Türkiye'deki XSS fiyatına geliyor. Hazır almışken az daha koyup iyisini alayım mantığındayım. Özel oyunlar çoğunlukla hikayeli ve ben o tarz oyunlara çok düşkün değilim. Ancak Game Pass'de bedavaya gelince açar oynarım bazırlarını. Fakat dediğim gibi önceliğim çok değil. Ailem hayatta bir oyuna 1000 TL vermez. 500-600 TL'ye bile karşı çıkıyorlar.
Yalnız Series X de onu mutlu edecektir 4K oyun bakımından. Baktı olmuyor satar PS5'e geçer çok zor değil yani :)
En kötü öyle yaparım hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu her sayfaya iliştireceğim sanırım.

PC piyasasi sadece gamepastan ibaret degil ki arkadasın soyledigi oyunları PC de parayla alabiliyorsun onun için her sayfaya iletmene gerek yok ve arkadasinda yukarıda bahsettigi iyi bir PC de var elimde oyunda var onun için tahmin ediyorum ki gtasida vardir reddetide PS5 almasi bu sebebten mantikli.
 
Çok gereksiz uzamış, güçlü bir PC'ye sahipsen XSX almak hiç ama hiç mantıklı değil. Oyunların fiyatları senin için bir sorun teşkil etmiyorsa PS5 tabii ki de. Ha bana sorarsan ikisine de değmez, PC en iyisi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı