XFX RX590 fatboy ısınıp görüntü gidip geliyor

emircan4207

Hectopat
Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda ise bu olay olmuyor... Sorun nereden anlamadım. Güç pinlerinin tam oturmamasından falan olabilir mi bu problem sizce?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600
ASUS B450M Dragon bulk
XFX RX590 Fatboy
XPG 8 GB RAM
Corsair SPEC-05 / 550W PSU

Aynı kasa ve PSU'yu kullanıyorum. Eğer bir arıza yok ise sorun bu ikiliden kaynaklı değildir. Sıcaklık değerlerinden dolayı mı kapanıyor onu bir kontrol edin. CS'de 83 derecede kapanıp başka oyunda aynı derecede çalışıyorsa sıcaklıktan dolayı olmayabilir. Ekran kartını tam oturtuğunuzdan ve güç pinlerini tam taktığınızdan emin olun. Yazılımları baştan kurmayı deneyin. Kartta bir arıza olma ihtimaline karşı undervolt vb şeyler uygulamadan önce teknik servisten destek almanızı öneririm. Geçici çözümler uygulayıp daha sonra üzülmeyin. Garantiye gönderin.

Hocam şuan internetten yabancı kaynaklarda bu problemi yaşayanlar olmuş. Manuel olarak fan ayarlamaları yaptım gösterildiği üzere.Deneyeceğim. Eğer sorun yine devam ederse size dönerim

Garantiye de gönderirim, yalnız kart sıfır. Bugün daha yarım saat çalışmadı bile. PSU yıllar önce Almanya'dan gelen bir Alman Medion marka PC'den sökmüş olduğum PSU. Testlerde ve oyunlarda içinden çok değişik gelmemesi gereken sesler geliyor ve sonrası PC restart atıyor. PSU'dan diye düşündüm şüphesiz.

Dosya Ekleri

• IMG-20200506-WA0008.jpeg
    IMG-20200506-WA0008.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 52
Hocam şu an internetten yabancı kaynaklarda bu problemi yaşayanlar olmuş. Manuel olarak fan ayarlamaları yaptım gösterildiği üzere.Deneyeceğim. Eğer sorun yine devam ederse size dönerim.

Garantiye de gönderirim yalnız kart sıfır bugün daha yarım saat çalışmadı bile, PSU yıllar önce Almanya'dan gelen bir alman medion marka PC'den sökmüş olduğum PSU ve testlerde ve oyunlarda içinden çok değişik gelmemesi gereken sesler geliyor ve sonrası PC restart atıyor PSU'dan diye düşündüm şüpesiz.

Senin kullandığın PSU hakkında bir bilgiye sahip değilim o yüzden iyi ya da kötü yorumda bulunmayacağım. Yalnız sorunu yaşayan diğer arkadaşın kullandığı PSU 80+ kaliteli bir fiyat performans PSU'su. Sanmıyorum ki kullandığınız karta 550W güç yetmesin. Yabancı kaynaklarda gördüğünüz problem yaşayan insanlar sizin gibi belirli oyunlarda sorun yaşıyorsa yazılımsal olabileceği aklıma geliyor. CS:GO gibi bir oyunda bu kadar sorun çıkartması enteresan çünkü.

Az önce CS:GO girdim bu sefer yeşil ekran oluştu ve oyun kapandı...
Muhtemelen ısınma problemi yaşıyorsunuz kartınız arızalı olabilir. Eski bir ekran kartımda yeşil ekran sorunu yaşamıştım sıcaklıktan dolayı kart çöp oldu. GT430 kullanıyordum. Bence garantiye gönderin kartınızı. Aldığınız firma kart değişimi yapıyorsa tamirden ziyade bunun peşine düşün.

Muhtemelen ısınma problemi yaşıyorsunuz kartınız arızalı olabilir. Eski bir ekran kartımda yeşil ekran sorunu yaşamıştım sıcaklıktan dolayı kart çöp oldu. GT430 kullanıyordum. Bence garantiye gönderin kartınızı. Aldığınız firma kart değişimi yapıyorsa tamirden ziyade bunun peşine düşün.
Sistemden iyice soğudum. Acaba tamamen para iadesi yaparlar mı böyle bir sebepten?

Sistemden iyice soğudum. Acaba tamamen para iadesi yaparlar mı böyle bir sebepten?

Kartını default ayarlara getir önce. Daha sonra teknik destek al kartı aldığın firmadan ve servisinden. Sistemi yeni aldın ve böyle bir sorun yaşıyorsan bunu düzeltmeleri gerekir. Bu arada oyun kapandı demişsin sistem masaüstünde normal şekilde çalışıyor muydu oyun kapanınca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı