XFX RX590 fatboy ısınıp görüntü gidip geliyor

emircan4207

Hectopat
Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda ise bu olay olmuyor... Sorun nereden anlamadım. Güç pinlerinin tam oturmamasından falan olabilir mi bu problem sizce?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600
ASUS B450M Dragon bulk
XFX RX590 Fatboy
XPG 8 GB RAM
Corsair SPEC-05 / 550W PSU

Masaüstü normal şekilde çalışıyordu. Bu yeşil ekran ve çökme olayını yabancı forumda verilen fan ayarlarını ayarladıktan sonra yaşadım. Fan birden hızlandı yavaşladı ve sonra yeşil ekran alıp oyun çöktü.

Masaüstü normal şekilde çalışıyordu. Bu yeşil ekran ve çökme olayını yabancı forumda verilen fan ayarlarını ayarladıktan sonra yaşadım. Fan birden hızlandı yavaşladı ve sonra yeşil ekran alıp oyun çöktü.

Kartı default ayarlara getirip güç tüketimini düşürmeyi deneyebilirsin ancak bu sorunu çözse bile dediğim gibi geçici çözüm olur, sorunun kaynağını çözmez. Mutlaka teknik destek al gerekirse gönder garantiye.

Ben monitöre bağlarken dönüştürücü kullanıyorum ve monitörüm oldukça eski. Onunla alakalı olabilir mi sizce? Bazı kaynaklar olabileceğini söylemiş.

Sanmıyorum. Monitörle ya da dönüştürücüyla alakalı olsa oyun seçmeden hepsinde aynı sorunları gösterirdi. Ben de dönüştürücü kullanıyorum bunun sisteme sıcaklık ya da performans olarak bir etkisi yok. Aldığın görüntü kalitesine etkisi olur sadece.

Sanmıyorum. Monitörle ya da dönüştürücüyla alakalı olsa oyun seçmeden hepsinde aynı sorunları gösterirdi. Ben de dönüştürücü kullanıyorum bunun sisteme sıcaklık ya da performans olarak bir etkisi yok. Aldığın görüntü kalitesine etkisi olur sadece.
Hocam ayrıca şunu da sorayım. Ekran kartına takılan pinin bi tanesi fotoğrafta görüldüğü üzere tam oturmamış gibi. Bu sorun yaratır mı?

Görüntüden tam olarak seçemedim ama pinleri kontrol et bir yamukluk falan var mı diye. Pini karta taktığında sıfır şekilde birleşmesi gerekiyor kartla. Öyleyse tam oturmuştur. Tam oturmayan pin sorun yaratacaktır. Bir telefon şarj cihazını bile tam oturtmazsan cihazınız yavaş şarj oluyor uyarısı alırsın.

Pinleri söktüm taktım. CoD Warzone girdim problem devam etti. Girdikten 2dk sonra siyah ekran geldi sonra oyun tekrar geldi, yani böyle devam etti. Yarın dönüştürücü kullanmadan direkt altın uçlu HDMI ile TV'ye bağlayıp deneyeceğim. Sonucu yazarım.
Bugün TV'ye altın uçlu HDMİ ile bağladım. 1 saat boyunca CS:GO oynadım. Sıcaklık maksimum 70-75 derece arası gidip geldi. Sorunun vga-hdmi dönüştürücü ile kullandığım eski monitörde olduğunu kesinleştirdim gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? @SlackerX

Not : Antalya'da yaşıyorum. Hava 33 derece civarlarında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı