XFX RX590 fatboy ısınıp görüntü gidip geliyor

emircan4207

Hectopat
Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda ise bu olay olmuyor... Sorun nereden anlamadım. Güç pinlerinin tam oturmamasından falan olabilir mi bu problem sizce?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600
ASUS B450M Dragon bulk
XFX RX590 Fatboy
XPG 8 GB RAM
Corsair SPEC-05 / 550W PSU

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu linkteki adımları izleyerek çözüme kavuşabilirsiniz. Ben denedim 2 saattir GTA5 oynuyorum takılma atma ya da mavi ekran sorunu görmedim.

Hocam videodaki olay Frekans Mhz değerini düşürüp fan hızını arttırmış ki bu tarz sorunlar yaşayan kişilere sıkça önerilen bir durum. Ama videoda yaklaşık 100 değer Frekans Mhz değeri düşürdüğü için kartın performansı stok değerlere göre düşebilir. Benim tavsiyem Frekans Mhz değeri düşürmeden undervolt uygulamak. Eğer çözüm olmaz ise az miktar Frekans Mhz değerini düşürüp undervolt yapmaktır. Aynı kartı kullanıp bu tarz sorunlar ile resmen boğuşmuş birisi olarak yaptığım ayarlar ile performans düşüşü olmadan bu sorunları çözmeyi başardım. Güncel olarak kullandığım Radeon ayarlarını paylaşıyorum isteyenler deneyebilir. Ben 20.4.2 sürümünü kullanıyorum. Ayrıca yapılan ayarların sıfırlanmaması için de Windows ayarlarından hızlı başlatma özelliğini kapatın.

Dosya Ekleri

• Radeon ayarları 2.jpg
    Radeon ayarları 2.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 72
  • Radeon ayarları.jpg
    Radeon ayarları.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 71
Merhaba arkadaşlar, ben de benzer şekilde bir problem yaşıyorum. XFX RX 590 kullanıyorum, oyun oynarken R6, PES2021 ve diğer oyunlarda oyunu oynarken geçiş ekranında bir anda siyah ekran oluyor ve ekran kartının fanları deli gibi dönüyor daha sonra bilgisayar kitleniyor siyah ekranda, reset atsam bile fanlar dönmeye devam ediyor şiddetli bir şekilde bilgisayaraı kapatıp açmam gerekiyor. Bunun çözümü var mıdır ya da sorun neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Çok yorucu bir ve sıkıcı bir durum haline geldi.

Merhaba arkadaşlar, ben de benzer şekilde bir problem yaşıyorum. XFX RX 590 kullanıyorum, oyun oynarken R6, PES2021 ve diğer oyunlarda oyunu oynarken geçiş ekranında bir anda siyah ekran oluyor ve ekran kartının fanları deli gibi dönüyor daha sonra bilgisayar kitleniyor siyah ekranda, reset atsam bile fanlar dönmeye devam ediyor şiddetli bir şekilde bilgisayaraı kapatıp açmam gerekiyor. Bunun çözümü var mıdır ya da sorun neden kaynaklanıyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Çok yorucu bir ve sıkıcı bir durum haline geldi.

Isınmamasını sağlamak bu da underwolt yapıp biraz fanları bağırtarak düzelir.
Toz olması sıkıntı olmazsa bir de yan kapağı acın.

Merhabalar. Bu sorunun kaynağını bulmak oldukça zordur çünkü bu soruna sebep olabilecek bir sürü sorunlar olabilir. Bu konuda önceki mesajları da okursanız bende aynı sorunu yaşadığım için birçok çözüm önerisi yazmıştım. En son mesajımdaki benim kullandığım Radeon ayarlarını deneyebilirsiniz. Ayrıca daha başka çözüm önerileri için sistem özelliklerinizi marka modeline kadar belirtip yeni bir konu açabilirsiniz.

Merhabalar. Bu sorunun kaynağını bulmak oldukça zordur çünkü bu soruna sebep olabilecek bir sürü sorunlar olabilir. Bu konuda önceki mesajları da okursanız bende aynı sorunu yaşadığım için birçok çözüm önerisi yazmıştım. En son mesajımdaki benim kullandığım Radeon ayarlarını deneyebilirsiniz. Ayrıca daha başka çözüm önerileri için sistem özelliklerinizi marka modeline kadar belirtip yeni bir konu açabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevap için konuda paylaşılan Fatboy serisi için bir video vardı onu yaptım, Battlefront2 ve PES2021 de test ettiğimde fanlarım sürekli faal olarak çalışıyor fakat çökme yapmadı sorunu çözmüş gibi duruyor, dediğiniz gibi sorun birçok nedenden kaynaklı olabilir fakat AMD beni kendinden soğutuyor ekran kartları nedeni ile eğer böyle devam ederse garantiye göndereceğim ekran kartını.
Isınmamasını sağlamak bu da underwolt yapıp biraz fanları bağırtarak düzelir.
Toz olması sıkıntı olmazsa bir de yan kapağı acın.

Yan kapaklarım hep açık underwolt yaptım cidden fanlar oyunda bağırıyor fakat sorun olmadı devamlımı böyle olacak yoksa geçici bir müddet midir bu.

Teşekkür ederim cevap için konuda paylaşılan Fatboy serisi için bir video vardı onu yaptım, Battlefront2 ve PES2021 de test ettiğimde fanlarım sürekli faal olarak çalışıyor fakat çökme yapmadı sorunu çözmüş gibi duruyor, dediğiniz gibi sorun birçok nedenden kaynaklı olabilir fakat AMD beni kendinden soğutuyor ekran kartları nedeni ile eğer böyle devam ederse garantiye göndereceğim ekran kartını.

Yan kapaklarım hep açık underwolt yaptım cidden fanlar oyunda bağırıyor fakat sorun olmadı devamlımı böyle olacak yoksa geçici bir müddet midir bu.
Rica ederim. Yaptığınız undervolt ayarına bağlı olarak fanları o şekilde ayarlayabilirsiniz. Stabil bir undervolt ayarı yaptığınız vakit ortalama 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz ve ona göre de fan ayarı yaparsınız. Evet maalesef fan sesine alışmak gerekiyor çünkü bu kart ısınma problemi olan bir kart olduğu için.

Rica ederim. Yaptığınız undervolt ayarına bağlı olarak fanları o şekilde ayarlayabilirsiniz. Stabil bir undervolt ayarı yaptığınız vakit ortalama 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz ve ona göre de fan ayarı yaparsınız. Evet maalesef fan sesine alışmak gerekiyor çünkü bu kart ısınma problemi olan bir kart olduğu için.

Merhaba, akşamdan bilgisayarı açık bırakıp bazı dosyalar indirmem gerekliydi sabah PC boşta iken siyah ekranda kaldı bu normal mi merak ediyorum sürekli böyle problemler olacak mı, dünkü oyun testlerimde problem olmadı fakat PC boştayken böyle problemler olabiliyor mu?

Merhaba, akşamdan bilgisayarı açık bırakıp bazı dosyalar indirmem gerekliydi sabah PC boşta iken siyah ekranda kaldı bu normal mi merak ediyorum sürekli böyle problemler olacak mı, dünkü oyun testlerimde problem olmadı fakat PC boştayken böyle problemler olabiliyor mu?
Merhabalar. Evet bende de PC boştayken bu sorun meydana geliyordu. Siyah ekranda kaldığı vakit monitörü ekran kartına bağladığınız (HDMI ya da DP) kabloyu çekip taktınız mı? Yani bu öyle illet bir sorun ki birçok şey sebep olabiliyor.

Merhabalar. Evet bende de PC boştayken bu sorun meydana geliyordu. Siyah ekranda kaldığı vakit monitörü ekran kartına bağladığınız (HDMI'ya da DP) kabloyu çekip taktınız mı? Yani bu öyle illet bir sorun ki birçok şey sebep olabiliyor.

Yok kabloyu çekip takmadım, bugün 2.monitör bağlıcayım DP ana ekran HDMI 2.ekran olarak umarım sorun teşkil etmez, böyle giderse garanti yolu görünüyor gibi Allah'tan ince hesap ürünün arkasında duruyor. Yayınlarda problem olmaz inşallah :)

Yok kabloyu çekip takmadım, bugün 2.monitör bağlıcayım DP ana ekran HDMI 2.ekran olarak umarım sorun teşkil etmez, böyle giderse garanti yolu görünüyor gibi Allah'tan ince hesap ürünün arkasında duruyor. Yayınlarda problem olmaz inşallah :)
Eğer tekrar bu sorunu yaşarsanız benim kullandığım Radeon ayarlarını deneyebilirsiniz. Bu ayarlar ile uzun süredir herhangi bir problem yaşamadım. Ayarların sıfırlanmaması için ise yine görsele eklediğim hızlı başlatma ayarını kapatın. Sürücü olarak ise ilk başta 20.4.2 kullanıyordum, şu an ise 20.11.2 sürümünü kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• hızlı başlatma.PNG
    hızlı başlatma.PNG
    43,5 KB · Görüntüleme: 64
  • Radeon ayarları 2.jpg
    Radeon ayarları 2.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 59
  • Radeon ayarları.jpg
    Radeon ayarları.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 67
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı