XFX RX590 fatboy ısınıp görüntü gidip geliyor

emircan4207

Hectopat
Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda ise bu olay olmuyor... Sorun nereden anlamadım. Güç pinlerinin tam oturmamasından falan olabilir mi bu problem sizce?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600
ASUS B450M Dragon bulk
XFX RX590 Fatboy
XPG 8 GB RAM
Corsair SPEC-05 / 550W PSU

Hayır Temp Limit düşürmeyi denemedim. Temp Limit özelliği o dereceye ulaşınca kartın otomatik güç düşürmesi değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum acaba ? Güç limitini -40 düşürmeyi denedim cidden 65 dereceyi nadiren geçti ama 20-30fps düşüş oldu :D Biz bu kartı genellikle oyun oynamak için aldık 30fps düşüş fazla geldi bana. Şimdilik yaptığım ayarlar ile memnunum bakalım 80 dereceyi geçmedi daha.

Evet ama o dereceye varınca güç kesip hata vermiyor. Mhz değerlerini de ona göre ayarlıyor sanırım. Default ayarlarda bendeki sıcaklık limiti 83 dereceydi. onu 70 e çektiğimde power limitte -%31 şeklinde otomatik düşüyor. Bende oyun oynamak için aldım kartı ama 60hz monitorde bu ayarlarda 60ın üstünde fps aldığım için gereksiz sıcaklığı da engellemiş oldum. 144hz bir monitor kullanırsam tabi ki sınırlarını zorlarım aldığım kartın😀

Evet ama o dereceye varınca güç kesip hata vermiyor. Mhz değerlerini de ona göre ayarlıyor sanırım. Default ayarlarda bendeki sıcaklık limiti 83 dereceydi. onu 70 e çektiğimde power limitte -%31 şeklinde otomatik düşüyor. Bende oyun oynamak için aldım kartı ama 60hz monitorde bu ayarlarda 60ın üstünde fps aldığım için gereksiz sıcaklığı da engellemiş oldum. 144hz bir monitor kullanırsam tabi ki sınırlarını zorlarım aldığım kartın😀
Ben 144hz monitör kullanıyorum kartın mhz ve güç limitini düşürmek zoruma gidiyor yahu :D

XFX RX 590 pişmanlıktır. Bu kadar sorunlu bir kart olamaz arkadaşım. Çileden çıkartır, klavye mouse kırdırır. Oyunun ortasında ısı bir anda fırlar ekran kartı kendini kapatır fanları son seviyede çalıştırır. Bu yorumu okuyan ve bu kartı almayı planlayan arkadaş varsa almasın o güzel kardeşim. Parasını onu strese sokmayacak şeylere yatırsın. Ben yeterince stres altında kaldım :D. Asla tavsiye etmem. Şikayetçi olan arkadaşlarla ortalama olarak aynı sistemlere sahibiz ve çoğu parçamız da aynı. Demek ki kart sıkıntılı, sadece kendimde var sanıyordum. Burdan XFX'e sesleniyorum; kartlarınızı geri isteyin bizi de mağdur etmeyin.

XFX RX 590 pişmanlıktır. Bu kadar sorunlu bir kart olamaz arkadaşım. Çileden çıkartır, klavye mouse kırdırır. Oyunun ortasında ısı bir anda fırlar ekran kartı kendini kapatır fanları son seviyede çalıştırır. Bu yorumu okuyan ve bu kartı almayı planlayan arkadaş varsa almasın o güzel kardeşim. Parasını onu strese sokmayacak şeylere yatırsın. Ben yeterince stres altında kaldım :D. Asla tavsiye etmem. Şikayetçi olan arkadaşlarla ortalama olarak aynı sistemlere sahibiz ve çoğu parçamız da aynı. Demek ki kart sıkıntılı, sadece kendimde var sanıyordum. Burdan XFX'e sesleniyorum; kartlarınızı geri isteyin bizi de mağdur etmeyin.
Aynen öyle.
Ayrıca hala XFX markasını babasının malı gibi savunanlar var maalesef. XFX modelini beğenmedim dedim diye engelledi beni :D ne diyeyim Allah akıl fikir versin.

Geçtiğimiz günlerde XFX RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. Daha 10 dakikayı bulmadan ekran kartı 83 dereceleri gördü ve kapanıp açıldı yine aynı şekilde. Bazı oyunlarda ise bu olay olmuyor... Sorun nereden anlamadım. Güç pinlerinin tam oturmamasından falan olabilir mi bu problem sizce?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600.
ASUS B450M Dragon bulk.
XFX RX590 Fatboy.
XPG 8 GB RAM.
Corsair SPEC-05 / 550W PSU.

Resmen neredeyse aynı sistemde bu sorunu bende yaşıyorum kasa içi sıcaklık çok olunca oluyor.
Kasa fanı takviyesi yapabilirsin
Ekran kartını güç tasarrufu modunda çalıştırıp fan gücünü biraz arttırabilirsin 2 yolla da düzeliyor.

Resmen neredeyse aynı sistemde bu sorunu bende yaşıyorum kasa içi sıcaklık çok olunca oluyor.
Kasa fanı takviyesi yapabilirsin
Ekran kartını güç tasarrufu modunda çalıştırıp fan gücünü biraz arttırabilirsin 2 yolla da düzeliyor.
Evet kasanın hava akışı iyi ise fan takviyesi yapılabilir. Ekran kartının fan hızı arttırabilir. Önceki mesajımda kullandığım ayarları paylaşmışım ama onun üzerine birçok ayarlar kullandım ve en stabil performans düşüşü olmadan 10-15 derece sıcaklığı düşüren ayarları buldum ve paylaşıyorum. Aynı ekran kartını kullansak bile kart içerisinde kullanılan silikon farkından dolayı ayarlar tutmayabiliyor. O yüzden kendiniz de deneme yanılma yolu ile en iyi ayarları bulabilirsiniz. Yani bana o kadar kötü silikon içeren model denk gelmiş Mhz değeri düşürmeden undervolt yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• 15.PNG
    15.PNG
    77,4 KB · Görüntüleme: 102
  • 16.PNG
    16.PNG
    80,6 KB · Görüntüleme: 69
Evet kasanın hava akışı iyi ise fan takviyesi yapılabilir. Ekran kartının fan hızı arttırabilir. Önceki mesajımda kullandığım ayarları paylaşmışım ama onun üzerine birçok ayarlar kullandım ve en stabil performans düşüşü olmadan 10-15 derece sıcaklığı düşüren ayarları buldum ve paylaşıyorum. Aynı ekran kartını kullansak bile kart içerisinde kullanılan silikon farkından dolayı ayarlar tutmayabiliyor. O yüzden kendiniz de deneme yanılma yolu ile en iyi ayarları bulabilirsiniz. Yani bana o kadar kötü silikon içeren model denk gelmiş MHz değeri düşürmeden undervolt yapamıyorum.

Bir şeyden kazanırken her zaman bir şeyler kaybederiz.
Yani FPS düşüşü olmamak için fan sesine katlanmak lazım oluyor.
Bende size yakın kullanıyorum ama biraz daha farklı.

Dosya Ekleri

• GOMCAM 20200624_1521420611.png
    GOMCAM 20200624_1521420611.png
    43,7 KB · Görüntüleme: 60
  • GOMCAM 20200624_1521470742.png
    GOMCAM 20200624_1521470742.png
    38,6 KB · Görüntüleme: 61
  • GOMCAM 20200624_1521510775.png
    GOMCAM 20200624_1521510775.png
    37,8 KB · Görüntüleme: 52
  • GOMCAM 20200624_1522040436.png
    GOMCAM 20200624_1522040436.png
    37,2 KB · Görüntüleme: 55
Bir şeyden kazanırken her zaman bir şeyler kaybederiz.
Yani FPS düşüşü olmamak için fan sesine katlanmak lazım oluyor.
Bende size yakın kullanıyorum ama biraz daha farklı.
Yok hocam otomatik ayarları ile benim ayarları birçok test programında ve oyunlarda denedim FPS düşüşü olmadı. Zaten en ufak FPS düşüşü olsaydı ben bu ayarları yapmazdım otomatik ayarlarında 85 derece kullanırdım.

RX590'lı sistem aldım. Bugün CS:GO oynarken bir anda monitörde görüntü gidip gelmeye başladı. Ekran kartı çok fazla ısındı. Daha sonradan funmark ile test ettim. D

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600
ASUS B450M Dragon bulk
XFX RX590 Fatboy
XPG 8 GB RAM
Corsair SPEC-05 / 550W PSU
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu linkteki adımları izleyerek çözüme kavuşabilirsiniz. Ben denedim 2 saattir GTA5 oynuyorum takılma atma ya da mavi ekran sorunu görmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı