Xiaomi Redmi Note 7 vs Samsung Galaxy A50

Asıl ben kendi kendime karar verip pişman olurum diye korkuyorum. Hani sizlere sorma amacım belki kullandınız, arkadaşınızdan duydunuz, inceleme yaptınız vb.

Elektronik işi biraz şans işi derler hep. Tam olarak alıp kullanmadan zaten yüzde 100 emin olmak imkansız. Yine de sormanız tabi ki iyi çünkü kullananlar varsa kullanım yorumlarıyla sizi daha doğru noktaya yönlendirebilirler. Ancak yine de bunlar da kişisel ve o telefona ait sıkıntılar bile olabiliyor. Yine son aşamada olay kişisel bazı noktalara girdiğinden dolayı en azından mağazalarda telefonları elinize alıp incelemenizde büyük fayda olacaktır. Kayda değer farklar özellik olarak zaten siteler de mevcut.

Elektronik bir ürün almak hiçte kolay olmuyor :)

Dostum reklam işi basit, onu kafana hiç takma. Kamera konusuna gelirsek bence oldukça başarılı. Akşam saatlerinde, ışık olan ortamlarda çok güzel sonuçlar veriyor. 48MP boşluktan ibaret, 48MB varken sözde yapay zeka veya HDR gibi ayarlar açılamadığı için 48MP'nin hiçbir anlamı kalmıyor.
Ancak yavaşlatma - hızlı çekim - 120FPS gibi modları güzel video anlamında da.

A50 ile detaylı bir karşılaştırmasını yakın zamanda yayınlayacağım. Arada 600-700TL fiyat farkı var neredeyse. Ben bu farka değecek bir fark göremedim ortada.
Yalnızca ince telefon sevenlere A50 tavsiye ederim; Note 7'nin kendine has bir yapısı - ağırlığı var ancak tasarım olarak mavi rengi çok hoş duruyor.

Parmak okuma ve yüz tanıma çok hızlı. Yine de yüz tanıma güvenli değil. Hoparlörü yüksek seste biraz boğuk tarafa kaymıyor değil ancak iş görür fazlasıyla. Jack çıkışı ise tatmin etti, yüksek ve kaliteli ses veriyor; bu oldukça önemli bir detaydı benim için.

Şuan yalnızca batarya performansını izliyorum; bataryasından da memnun kalırsam bu fiyata dört dörtlük telefon benim için.

Bugün çektiğim bir resim atayım örneğin, gece modu ile uğraşmadan direkt olarak deklanşöre bastığım bir fotoğraf.

IMG_20190730_212826.jpg

Renkleri daha soluk göstermesi; doğal olduğunu değil bit derinliğinin düşük olduğunu gösterir.
Ben telefon alacak olsam;

1- İnç büyüklüğü
2- CPU gücü
3- Pil kapasitesi
4- Ram miktarı
Bunlara bakardım.

a50 nin üstün olduğu tek yer işlemcisi ve ramı yani daha iyi perofrmans alırsın ama batarya olsun kamera olsun diğer yönlerden hepsi redmi note7 daha üstn özeelikle tekonsa gibi mağzeladran 2 telefona bakabilirsin bana göre a50 tuşları daha dandik geldi redmi note 7 ninkisi daha sağlama ve tok ama redmi note7 biraz daha kalın ve hafif ama öyle aman aman fark yok bene redmi note7 almayı düşünüyorum.

Dostum reklam işi basit, onu kafana hiç takma. Kamera konusuna gelirsek bence oldukça başarılı. Akşam saatlerinde, ışık olan ortamlarda çok güzel sonuçlar veriyor. 48MP boşluktan ibaret, 48MB varken sözde yapay zeka veya HDR gibi ayarlar açılamadığı için 48MP'nin hiçbir anlamı kalmıyor.
Ancak yavaşlatma - hızlı çekim - 120FPS gibi modları güzel video anlamında da.

A50 ile detaylı bir karşılaştırmasını yakın zamanda yayınlayacağım. Arada 600-700TL fiyat farkı var neredeyse. Ben bu farka değecek bir fark göremedim ortada.
Yalnızca ince telefon sevenlere A50 tavsiye ederim; Note 7'nin kendine has bir yapısı - ağırlığı var ancak tasarım olarak mavi rengi çok hoş duruyor.

Parmak okuma ve yüz tanıma çok hızlı. Yine de yüz tanıma güvenli değil. Hoparlörü yüksek seste biraz boğuk tarafa kaymıyor değil ancak iş görür fazlasıyla. Jack çıkışı ise tatmin etti, yüksek ve kaliteli ses veriyor; bu oldukça önemli bir detaydı benim için.

Şuan yalnızca batarya performansını izliyorum; bataryasından da memnun kalırsam bu fiyata dört dörtlük telefon benim için.

Bugün çektiğim bir resim atayım örneğin, gece modu ile uğraşmadan direkt olarak deklanşöre bastığım bir fotoğraf.

Eki Görüntüle 422224
Fotoğraf A50 ile mi çekildi?
Renkleri daha soluk göstermesi; doğal olduğunu değil bit derinliğinin düşük olduğunu gösterir.
Ben telefon alacak olsam;

1- İnç büyüklüğü
2- CPU gücü
3- Pil kapasitesi
4- Ram miktarı
Bunlara bakardım.
Ben de;

Arayüz
Kamera
Belki oyun performansı
Kulaklık ile müzik.

@sartuos Fotoğraf Note 7 ile çekildi, belirtmeyi unutmuşum. Yakında yeni resimler ve içerikler gelecek.
Arkadaşlar bu arada video kamerası florasan gibi ışık kaynaklarına tutulduğunda aşırı derece dalgalanma yapıyor. Sırf bu olay yüzünden iade etmeyi düşünmüyor değilim. Batarya anlamında A50 ile kafa kafaya gidiyor az önce test ettik oyunda.

Ama bu kameradaki dalgalanma gerçekten hiç hoş bir durum değil. Florasan ile aydınlatılan odalarda sıkıntı yaratıyor. A50'de en ufak kıpırdama olmayan senaryoda Note 7 dalgalanıyor.

Son düzenleme:
@sartuos Fotoğraf Note 7 ile çekildi, belirtmeyi unutmuşum. Yakında yeni resimler ve içerikler gelecek.
Arkadaşlar bu arada video kamerası florasan gibi ışık kaynaklarına tutulduğunda aşırı derece dalgalanma yapıyor. Sırf bu olay yüzünden iade etmeyi düşünmüyor değilim. Batarya anlamında A50 ile kafa kafaya gidiyor az önce test ettik oyunda.

Ama bu kameradaki dalgalanma gerçekten hiç hoş bir durum değil. Florasan ile aydınlatılan odalarda sıkıntı yaratıyor. A50'de en ufak kıpırdama olmayan senaryoda Note 7 dalgalanıyor.

Teşekkürler, rica etsem İnstagramdan konuşabilirmiyiz birkaç soru sormak istiyorum telefonlar hakkında.
Hesabım

de bakabilrisin
a50 ile redmi note 7 nin geekbench skorlarına göre redmi note 7 5020 , a50 ise 2970 mah değerleinin aynı olması birşey ifade etmez

Note 7 ile sabah 7'den gece 00'a kadar beraber oldum. Sabah çok az oyun ve biraz Youtube videosu izledim, müzik yoğunluklu. Telefon zaten sürekli elimde, menüleri karıştırdım ve fotoğraflar çektim.

Öğlen olduğunda Kadıköy'den Marmara Forum'a kadar veri + GPS açık gittim. Oradan İstanbul Forum'a. Orada birçok fotoğraf ve video çektim, telefon boş kalmadı desem yeridir. Eve dönüşte de bir miktar GPS kullandım yola bağlanana kadar.

Telefon görüşmesi 8-9 kere kısa sürekli olarak yapmışımdır, toplamda 30 dakika kadar olduğunu söyleyebilirim. Günün sonunda bataryam %30 seviyesinde. Açıkçası yüksek rakamlarda sanki biraz daha kolay eriyor gibi, rakam düştükçe biraz daha zor şarj harcıyor gibi bir hissiyata kapılmadım değil.

Ancak böyle bir günün sonunda %30 batarya sunması oldukça hoşuma gitti. Batarya anlamında beni tatmin etti son derece. Telefon yeni olduğu için sürekli elimde, bir arzu var haliyle :) Normal bir günde %45 şarj ile tüm günü idare edebilirdim gibi geliyor şahsen.
Dalgalanmayı ise 60Hz'den standart 50Hz değerine çekince düzeldi.

@sartuos Dilersen buradan sor, diğer arkadaşlar da faydalansın.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı