Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu anda Allah'ın varlığına can-ı gönülden inanan biri görmedim hiç 🙂 Eğer insanlar cidden her hareketini izleyip yargılayan süper varlığa gerçekten inanıyor olsaydı attığı her adımda içi titrerdi. Aklına gelen her kötülükte dehşete kapılırdı.

Muhakkak ki sizler günah işlemeyi bırakıp tövbeyi kesseydiniz, Allah sizi yeryüzünden siler ve yerinize günah isleyipte, pişman olan(tövbe eden) bir kavim genderirdi. - Hz. Muhammed S. A. V.
 
İnanmıyorsunuz bir gece ansızın karabasan gelse hatim indirirsiniz korkudan gerçi inançlı ve iyi insanlara karaban gelmiyor diye biliyorum bana hiç gelmedi ama kendimi de kusursuz olarak görmüyorum Allah'ın takdirine bağlıyım.
 
Orada ''İşte şimdi tevbe ettim'' kelimesi içtenlik ile söylemeyenlere söylenmiş bir cümle hocam. Çünkü Tanrının olduğunu anladığı için ''Belki tevbe edersem cennetine alır beni'' mantığı var ise onun yaptığı iman olmamış oluyor. Pişman olduğu için üzülerek tevbe edenlere ne mutlu ki cennet kapıları açılacak.
Yahu inananlar da zaten çıkar olduğu için inanıyor, siz tanrıya aşık, onun hasreti ve sevgiyle yanıp tutuşuyor musunuz? Cennette iyi bir yaşam için inanıyorsunuz, Tanrı sizin gönülden inanıp, inanmadığınızı bilmiyor mu? Eğer Tanrı inananları cennet ile müjdelemeseydi bir tane inanan kalmazdı, Tanrı sevgisinden, karşılıksız inanmaktan mı bahsediyorsunuz?
 
Yahu canım benim, olay imtihan değil. Olay tanrının insancıl duygulara sahip olması ve ona inanmayanların sonsuz azap çekmesi. Hayatı boyunca iyilik yapan bir insan neden sırf inanmıyor diye sonsuz bir azaba mahkûm oluyor, yahu tanrının ne ihtiyacı var bize? Hayatında çok iyilik yapmayan birisi de sırf müslüman diye neden azabını çektikten sonra cennete giriyor onu tartışıyoruz.
Tanrı olduğunuzu düşünün zamanın ve göğü yaratan kudretli bir tanrı olduğunuzu düşünün. İstediğiniz aman olduran tanrı. İki tane senin yarattığın kişi çıkıyor ve ben inanmıyorum. Tanrı sadist kurallar koyuyor diyor. Ne yaparsınız ? Ona bir ceza vermezsiniz gerçekten ?
 
İnanmıyorsunuz bir gece ansızın karabasan gelse hatim indirirsiniz korkudan
Siz sanırım bizi hava atmak için non-teist olmuş, normal hayatında namazında biri sanıyorsunuz. Komik.
inançlı ve iyi insanlara karaban gelmiyor diye biliyorum
 
Yahu inananlar da zaten çıkar olduğu için inanıyor, siz tanrıya aşık, onun hasreti ve sevgiyle yanıp tutuşuyor musunuz? Cennette iyi bir yaşam için inanıyorsunuz, tanrı sizin gönülden inanıp, inanmadığınızı bilmiyor mu? Eğer tanrı inananları cennet ile müjdelemeseydi bir tane inanan kalmazdı, tanrı sevgisinden, karşılıksız inanmaktan mı bahsediyorsunuz?

Ben gönülden inanıyorum rabbime yaradana.
 
Muhakkak ki sizler günah işlemeyi bırakıp tövbeyi kesseydiniz, Allah sizi yeryüzünden siler ve yerinize günah isleyipte, pişman olan(tövbe eden) bir kavim genderirdi. - Hz. Muhammed S. A. V.
Sorgulamayı aşılayan bir dinin, kendini bu durumdan soyutlayıp istisna tutması çok ironik. Keşke tek bir kaynağı mesken tutarak objektif yorumlar ortaya sürdüğünüzü iddia etmeseniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı