Yağ yakmak için neler yapmak gerekir?

JohnPilgrim

Picopat
Hayatım bebeklik zamanlarım hariç hep şişman, yağlı geçti. Şuan yaklaşık 20 kilo fazlam var. Yaza fit bir vücutla girmek istiyorum. Artık kendime bir dur dedim ve ramazan ayını da fırsat bilerek yaklaşık 6 gündür 900-1000 kalori açığıyla besleniyorum. Protein olduğunca almaya çalışıyorum ve her gün HIIT kardiyo yapıyorum. Geçen dönemlerimde de diyet denemelerim oldu ama beceremedim. Bu sefer farklı bir motivasyon hissediyorum artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına vardım. Burada merak ettiğim şey eksik yaptığım bir şey var mı? Aranızda bu işlerden anlayan veya sporcu olan abiler yardımcı olursa sevinirim.

Ben sporcu değilim ama 177 boyundayım 93 kiloyum benim de fazlalılığım var. Düzenli sporla kilo vermek mümkün diye biliyorum.

200 300 kalori açığı versen yeter fazlası da seni tatmin etmez kesinlikle o yuzden 300 kalori açığıyla başlaman en idealidir. Kesinlikle aceleci davranma ne kadar yavaş o kadar iyi. Verdigiğin açık kesinlikle çok fazla kilo verirsin ama istedigin o kaslı ve yağsız görüntüyü elde edemezsin. Hem bir sürede sonra vücut kendini kıtlık modunda olduğunu hissedip kilo vermeyide kesebilir. Çünkü kalori açığın cok fazla vücut şaşırıp kendini koruma moduna alacak ve sen ne yersen onu tutmaya calısacak.

Ağırlık antrenmanıyla beraber 1200 kalorilik uzun bir diyet, insan sağlığına oldukça zararlıdır.
Hayatım bebeklik zamanlarım hariç hep şişman, yağlı geçti. Şu an yaklaşık 20 kilo fazlam var. Yaza fit bir vücutla girmek istiyorum. Artık kendime bir dur dedim ve ramazan ayını da fırsat bilerek yaklaşık 6 gündür 900-1000 kalori açığıyla besleniyorum. Protein olduğunca almaya çalışıyorum ve her gün HIIT kardiyo yapıyorum. Geçen dönemlerimde de diyet denemelerim oldu ama beceremedim. Bu sefer farklı bir motivasyon hissediyorum artık bir şeylerin değişmesi gerektiğinin farkına vardım. Burada merak ettiğim şey eksik yaptığım bir şey var mı? Aranızda bu işlerden anlayan veya sporcu olan abiler yardımcı olursa sevinirim.

Kalori açığını arttırın. Min 1200 olsun. Yağ yakmanın %70i diyet %25i ağırlık %5i kardiyordur. Ağırlık antrenmanlarını arttırın. Düzenli yaparsanız sonuç görmeniz uzun sürebilir ama değecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
-Tdee hesaplayıp ona göre kalori açığı vermelirsin.
-Şekeri hayatından çıkartmalısın (günde 1 gofret belki)
-Bol bol su yeşillik sebze tüketmelisin.
-Yağ ihtiyacını sağlıklı yağlardan karşıla (fıstık ezmesi doğal tereyağı zeytinyağı)
-Sabahları aç karnına imkanın varsa kardiyo hareket et
-Sabah aç karnına 2 bardak su tüket metabolizma hızlandırır.
-Protein almayı ihmal etme çok kilo verip incecik kalırsın.
-Günde 1 bardak olmak şartıyla filtre kahve.

Çok klasik olacak ama kendimden biliyorum poğaça, beyaz ekmek, makarna ve pilav, şeker, tatlı ilk zamanlarda tamamen kesilmeli. Ben diğer hemen hemen her şeyi yediğim halde biraz evde spor ile iyi kilo vermiştim. Kesinlikle protein ağırlıklı beslenin kas olarak kilo vermemelisiniz.

Kalori açığını arttırın. Min 1200 olsun. Yağ yakmanın %70i diyet %25i ağırlık %5i kardiyordur. Ağırlık antrenmanlarını arttırın. Düzenli yaparsanız sonuç görmeniz uzun sürebilir ama değecektir.

Bunun dediğini sakın yapma bir halt bildiği yok.
Böyle yaparsan eğer 1 ay içinde vücuduna geri dönüşü olmayan zaralar veririsin.

-Tdee hesaplayıp ona göre kalori açığı vermelirsin.
-Şekeri hayatından çıkartmalısın (günde 1 gofret belki)
-Bol bol su yeşillik sebze tüketmelisin.
-Yağ ihtiyacını sağlıklı yağlardan karşıla (fıstık ezmesi doğal tereyağı zeytinyağı)
-Sabahları aç karnına imkanın varsa kardiyo hareket et.
-Sabah aç karnına 2 bardak su tüket metabolizma hızlandırır.
-Protein almayı ihmal etme çok kilo verip incecik kalırsın.
-Günde 1 bardak olmak şartıyla filtre kahve.

Genel olarak çok doğru eklemek gerekirse ağırlık antrenmanlarına önem verip kardiyoyu haftada en azından 4 kere yapmaya çalış yarım saattende olsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı