Yağ yakmak için neler yapmak gerekir?

Anladım. Lafın kısası ben yaza gerçekten fit bir vücutla girmek istiyorum. Konuşulan şeklinde düzenli olarak kardiyo yapıp beslenmeme dikkat edersem bu iş olur mu? Bu arada sen çok yardımcı oldun hocam teşekkür ederim.

Ne demek hocam.
Şu anki kilonu bilmiyorum fakat 2-3 ay içerisinde her şeyi düzgün bir biçimde uygularsan
Metabolizmana göre 10 kilodan fazla verebilirsin.
Bundan fazlasını vermek zaten vucüdunda deri sarkmaları ve böbreklerini zorlamana yol açıcaktır.
Tavsiyem ek olarak bir ödem atıcı alman hem ödemi hızlı atarsın hem de metabolizmanı hızlandırır.
Ben tadı güzel diye ödem atıcı kullanıyordum.
İçerim dersen yeşil çay da aynı etkiyi verir.

Anladım. Lafın kısası ben yaza gerçekten fit bir vücutla girmek istiyorum. Konuşulan şeklinde düzenli olarak kardiyo yapıp beslenmeme dikkat edersem bu iş olur mu? Bu arada sen çok yardımcı oldun hocam teşekkür ederim.

Sana tavsiyem sosyal medyanın gazına, dayatmalarına aldanma. Sen body yapar sözde eşek gibi vücuda sahip olursun, ama ne kondisyon kalmış, ne esneklik, ne serilik vb. calisthenics'e göz at. Biraz daha sabır ister fakat daha farklıdır, tadından yenmez. Body'den bir yere kadar destek al, uygun kiloya düzgünce gel.

Yıllardır vücut geliştirme ile ilgilenen biriyim.
70'e indiğim dönemde oldu şu anki gibi 90 civarı gezdiğimde.
Sana kilo verme ile ilgili en mantıklı adımları anlatayim.
Önceliğin beslenme düzeninde kalıcı değişiklikler yapmak olmalı buradaki amaç 2 ay diyet yapayim kilo vereyim sonra devamına bakarım demek değil hayatın boyunca sürdürebileceğin ve devam edebileceğin bir düzen olmalı.
Benim tavsiyem sağlıklı tarif ve öğünlere yönelmen günlük olarak alman gerekenden 300 kalori civarı aşağısını sağlıklı ve kaliteli bir şekilde alman sana katkı sağlayacaktır.
Kahvaltıda sindirmesi zor besinler tüketmen senin için avantajdır.
Yulaf, yumurta, yoğurt, süt gibi besinlerin sindirimi zordur bunları tüketmen gün içinde sana tokluk sağlayacağı gibi sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynaklarıdır.
Günlük olarak yeşil çay tüketebilirsin bu hem metabolizmanı hızlandırır hem de vücudundaki eksik mineralleri tamamlamana yardımcı olacaktır.
Öğlen yemeği yapıyorsan çok da ağır olmayan aparetifler tüketebilirsin örneğin pirinç patlağı.
Akşam yemeği yani ana öğününde ise protein ve karbonhidrat dengesi iyi ayarlanmış sağlıklı yağlar içeren temiz bir öğün hazırlamalısın.
Günlük aldığın kalorinin %90 nı temiz olduğu sürece geri kalan %10'u istediğin besinden sağlayabilirsin.
Antrenman konusuda da tavsiyem idmana başlamadan ortama 1-2 saat öncesinde preworkout meal dediğimiz bir öğün vardır sindirimi kolay karbonhidrat ve proteinler tüketerek vücudumuzu idmana hazırlar ve en iyi verimi almaya çalışırız.
Antrenman düzeninde de yağ yakımı dönemlerinde yüksek tempolu tekrar sayısı fazla hızlı idmanlar atmaya çalışın BMP olabildiğince yüksek olmalı bu size en yüksek yağ yakımını sağlayacaktır.

kardiyo konusunda da idmandan sonra 30-45 dk arası eğimi yüksek ve tempolu yürüş ve koşu karışık bir şekilde yapmanız uygun olacaktır.
Bunu uyguladığınız zaman eğer spor tecrübeniz varsa 1 ayda değişim gözlemleyebilirsiniz.
Ama 20 kiloyu vermek metabolizmanıza bağlı olarak 4-5 ay sürebilir.

Supplement kullanmak isterseniz onlar hakkında dönüş yapmanız halinde bilgi verebilirim.

Ben gayet de sallamak istedim hocam.
Bilip bilmeden burada atıyor.
İnsanlara dönüşü olmayan böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları verebileceklerinin farkında değiller.

Ağzına sağlık çok güzel konusmussun.

Hedefine ulaşman için ne kadar süren varsa ona göre kalori açığını hespalaman lazım. 1000kcal açık çok fazla, sarkmalar oluşabilir ve istikrarlı gitmesi de kolay değil, çok yorgun hissedersin gün içinde veya daha kötüsü metabolizman çok düşer. 3 ayın var diyelim; ilk ay 400kcal açık bırak, ikinci ay 600kcal, üçüncü ay ise 800kcal bırakırsın. Bazal metabolizmana 2200kcal desek 1800kcal yemen lazım ilk ay. Diğer aylarda da 200 200 düşüreceksin bunu. Kalori açığının yanında sabahları 1 saat low intencity kardiyo yapıp haftada da müsaitlik durumuna göre 3-6 gün ağırlık idmanı yaparsın. Kalorini sayman lazım, başta zorlansan da bir mutfak tartısıyla gayet rahat yapılabiliyor, hem ne yediğini bilmek sana da motivasyon verir. Tartıdaki ve aynadaki değişimine göre düzenlemeler yaparsın.

Sana tavsiyem sosyal medyanın gazına, dayatmalarına aldanma. Sen body yapar sözde eşek gibi vücuda sahip olursun, ama ne kondisyon kalmış, ne esneklik, ne serilik vb. calisthenics'e göz at. Biraz daha sabır ister fakat daha farklıdır, tadından yenmez. Body'den bir yere kadar destek al, uygun kiloya düzgünce gel.

Yıllardır hibrit idman atarım
Ve bunu destekliyorum.
Vücut geliştirmenin büyüklüğü ve gücüne.
Calisthenicsin çevikliğine sahibim ancak vücut yapımda omuz çatım geri kalan yerlere göre çok geniş kaldığı için artık o kadar da esnekliğim kalmadı diyebilirim.
İki dirseğimi birbirine değdiremiyorum mesela.
Ya da sırtımın ortasına elim gitmiyor.

Ne demek hocam.
Şu anki kilonu bilmiyorum fakat 2-3 ay içerisinde her şeyi düzgün bir biçimde uygularsan
Metabolizmana göre 10 kilodan fazla verebilirsin.
Bundan fazlasını vermek zaten vucüdunda deri sarkmaları ve böbreklerini zorlamana yol açıcaktır.
Tavsiyem ek olarak bir ödem atıcı alman hem ödemi hızlı atarsın hem de metabolizmanı hızlandırır.
Ben tadı güzel diye ödem atıcı kullanıyordum.
İçerim dersen yeşil çay da aynı etkiyi verir.
Anladım.
Bu arada boyum 187 kilom 106
Anladım hocam dediğiniz calisthenics'e bakacağım. Teşekkürler

Spor salonu işlerine hiç bulaşmadan evde 6 gündür sadece bir gün ara verdim, etkili 10 dakikalık HIIT kardiyo yapıyorum ve gerçekten de etkisini hissettiriyor. Sadece ağırlık antrenmanı yapmıyordum bundan sonra onu da katacağım işin içine. Bu arada hocam BPM dediğiniz şey nedir?
HIIT değil de LISS kardiyo yap. Ya da kısaca sabahları 1 saat yürü. Vücut ağırlığıyla full body idman yapsan da yeter, mesele kasları aktive et kas kaybı yaşama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı