Yunanistan'da yaşayan birinin refahının buradakine kıyasla 3 kat daha iyi olduğunu orada yaşayan tanıdıklarım vasıtasıyla biliyorum. Memursanız Mercedes almak mümkün. Yunanistan'daki gurbetçi Türkler de tıpkı Almanya'dakiler gibi Türkiye çok iyi diyorlar ama bilen biliyor gerçeği.
Dediğimin aksini iddia edeni Yunanistan da görürsem çıkar telefonunu derim.
Asgari ücretleri 700 dolar.
Türkiye'de asgari ücret 240 dolar.
Ya şu trolleri atın şuradan Allah aşkına ya. Savunulacak olsaydı ben savunuyor olurdum zaten ekonomiyi. Adamlar Avrupa devleti. Onların batmış hali senin şahlanan ekonominden kat kat daha iyidir.
Ya şu trolleri atın şuradan Allah aşkına ya. Savunulacak olsaydı ben savunuyor olurdum zaten ekonomiyi. Adamlar Avrupa devleti. Onların batmış hali senin şahlanan ekonominden kat kat daha iyidir.
Yunanistan'da yaşamak daha kalitelidir. Oranın asgari ücreti bile senin 2-3 katın. Enflasyon olarak ise Türkiye'de olduğu gibi %100 değil %10 falan. Kesinlikle orada yaşamalısın.
Adamların kemer sıkma politikasındaki ekonomik durumu bile senin ekonomik durumundan iyi de ondan. Senin para biriminin değer kaybetmediği, kafa kafaya çarpıştı tek bir para birimi var o da batmış ülke olan Sri Lanka Rupisi. Orada uygulanan kemer sıkma politikasındaki bir kişi eti 2-3 saat çalışarak alabilirken sen bilmem kaç saat çalışıyorsun. Diğer ürünler de keza aynı şekilde. Türkiye'de yaşamak için hiçbir sebep yok. Asgari ücretin bile Çin'den daha ucuz hale geldi. Çin ile kafa kafaya çarpışan bölge bile olsa eğer orada adam tarım yaptığı için en azından temel gıdaları daha ucuza alabiliyor TR'ye göre. Asıl TR'de yaşamak için sebep söyle bize.
Oluyor? Para birimin Euro bi' kere. Arkadaşların hepsi attılar sayfaları. Heriflerin bizim yanımızda üretip sattığı bir şey olduğunu düşünmüyorum ama GSYİH 3 katı daha iyi. Neden sence? Çünkü AB!