Yaşamak Tanrıdan ince espri mi?

Tanrı yok diyemiyorum. Çünkü açıklayamadığım veya sadece bilime dayandıramadığım birçok olay var kendi düşünceme dayalı olarak. O yüzden Tanrının varlığına inanıyorum. Fakat nedense tüm dinlerin dayatmalarına inanmak istemiyorum. En önemlisi de her şey bir sınav ve şükretmemiz lazım yalanına hiç mi hiç inanasım gelmiyor. Birileri uyuşturucu kaçakçılığı yapıp hayatını yaşarken, ben ise asgari ücretli iş bulmaya çalışırken eğer cennette mutlu olacaksam neye yarar bu dünya? Dünya demişken, hani şu yaradanın her şeyi insan için yarattığı dünyadan bahsediyorum. Hani tüm canlılardan daha zeki olan insandan. Hani sınırsız kaynak sunduğu dünyadan. Din bunu söylüyor çünkü. Kimse bana demesin kardeşim işte merak etme sen öldükten sonra cennette hakkını alacaksın diye. Birader ben Allah'ın benim için yarattığı imkanı kullanmak istiyorum. Allah sormaz mı sen gerizekalı mısın? Onca şey yarattım kullanamadın demez mi? Dinlere inanamıyorum ya. Mantığıma sığmıyor.
 
Ateist numarası yapıyorumdur. Stonks
Tanrı'ya inanmıyorumdur ama Tanrı'nın varlığını onaylayıp, Tanrı ile hayat ilişkim hakkında soru sormuşumdur. Not Stonks.
1623979266120.png
 
En önemlisi de her şey bir sınav ve şükretmemiz lazım yalanına hiç mi hiç inanasım gelmiyor. Birileri uyuşturucu kaçakçılığı yapıp hayatını yaşarken, ben ise asgari ücretli iş bulmaya çalışırken eğer cennette mutlu olacaksam neye yarar bu dünya?
O zaman tanrı ne işe yarar? Dinin amacı bu zaten.
Hani tüm canlılardan daha zeki olan insandan. Hani sınırsız kaynak sunduğu dünyadan. Din bunu söylüyor çünkü. Kimse bana demesin kardeşim işte merak etme sen öldükten sonra cennette hakkını alacaksın diye. Birader ben Allah'ın benim için yarattığı imkanı kullanmak istiyorum. Allah sormaz mı sen gerizekalı mısın? Onca şey yarattım kullanamadın demez mi? Dinlere inanamıyorum ya. Mantığıma sığmıyor.
Kullan o zaman. Tutan birisi mi var? Önünde internet var. Araştır, oku, öğren.
 
O zaman tanrı ne işe yarar? Dinin amacı bu zaten.

Kullan o zaman. Tutan birisi mi var? Önünde internet var. Araştır, oku, öğren.
Beni tanımayan birisi için çok ön yargılı bir konuşma olmuş tebrikler. Ne yani dünyaya geliş amacımız şükretmek mi? Hem din diyecek ki adaletli ol, zarar verme, sev, koru v.s v.s hem de kötü insanlara yaradan göz yumacak öyle mi? Bu işte bir terslik var. Önünde internet var açıp okur musun günde kaç insan vahşice öldürülüyor? Hepsini bir kenara bıraktım gerçekten çalışıp da haram yemeden başarılı olan insan sayısı kaç onu da söyle bana. Ben sana tanrı ile alakalı bir şey söylemedim farkındaysan. Din ile alakalı konuştum. Dinlerin yaratmış olduğu o güzellemeden bahsettim. Ben eğer Tanrının insanoğlu için yarattığı dünyada rahat edemiyorsam, ahirette rahat etmemin ne anlamı kalır? Madem bu dünyada milyonlarca kişi adaletsiz bir ortamda yaşıyorsa o zaman dinin ne anlamı var? Ya da şunu sorucam ama cevap ver lütfen. Madem şükredeceğiz, madem birileri yiyecek birileri bakacak, madem ki din sadece fakirlerin aracı olacak şekilde tanımlanacak o zaman gerçekten her şeyin ne anlamı var? Sen bana Tanrı ile bir şey söyleme. Dinler bu adaletsizlik karşısındaki ahiret hayatı hariç ne vadediyor onu söyle.
O zaman tanrı ne işe yarar? Dinin amacı bu zaten.

Kullan o zaman. Tutan birisi mi var? Önünde internet var. Araştır, oku, öğren.
Kullanayım paşam. Ben 4 senedir üniversite okuyorum. Bu sene bitecek. Özgüvenim yerinde ve kendime güveniyorum. İş bulmak istiyorum ve elimden geleni yapacağıma eminim. Peki tüm bunlara rağmen ben eğer hakettiğimi alamazsam da aç oku diyecek misin bana? Dersen bu işte bir terslik var. Şükrede şükrede beyniniz yanmış. Din ne derse sorgusuz sualsiz inanmışsınız. Yaradan diyor sorgula diye ama kaç kez sorguladın acaba dayatılmaya çalışılan bu hayatı? Ben düşünüyorum arkadaş. İnandığım bir Yaradan ve onun kafamda kurmuş olduğum bir düzeni var. Bence yaradanın düzeni bu kadar düzensiz değil. Ona eminim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı