Yaşlı insanlara saygı duymuyorum

Reel adının ne olduğunu bilemiyorum, Sosyal adına göre cevap vereceğim. Arda ismi de Farsça ve Arapça kökenli bir isim, Türkiye Cumhuriyeti Türk devleti. Ailen sana neden Farsça ve Arapça kökenli bir isim verdi? Bunu cevaplarsan sorunu cevaplayayım.
 
Bu konu birini hedef göstermek, kışkırtma, nefret vs. gibi amaçlardan oluşturulmamıştır. Konudaki düşüncelerin hepsi öznel düşüncelerdir, tartışma konusudur. Kimseyi kin ve nefrete itme gibi bir amacım yok.

Konu başlığında da okuduğunuz üzere yaşlı insanlara saygı duymuyorum, şimdi düşüncelerim yüzünden linçleyen de çıkacaktır. Çok da umurumda değil, şimdi neden böyle düşündüğümü birkaç cümleyle açıklamak isterim:

Yaşlı bireyler karşısındaki kişiden yaşça büyük olduğu için ne yaparsam yapayım bana saygı duymak zorunda kafasında baktığı için karşısındaki kişinin fikrine saygı duymaz, düşüncesini de önemsemez. İstisnalar olabilir ama geneli böyle ve tüm dünya onun etrafında dönüyormuş gibi davranır. Her istediğini bir şekilde yaptırmaya çalışır, her şeye burnunu sokarlar. Toplu taşımada falan örneğini çokça görebilirsiniz, ben yaşça büyüğüm senden. Yerini bana ver ya da kız bireylere karşı böyle kıyafet mi giyilir falan falan şekilde karşı çıkıyorlar. Unuttukları bir şey var ki T.C. laik bir devlettir.

Bir de bir yaşlı bireyle tartışmaya girdiğinizi düşünün, girince de ben senden yaşça büyüğüm. Benden daha iyi mi bileceksin şeklinde söylemleri oluyor ve düşüncelerinizi de doğrudan bu şekilde çürütmeye çalışıyorlar. Tartışma denilen şey karşılıklı olur ve yaşın da önemi olmaz. Ben nice insanlar gördüm, 13-14 yaşında ama düşünce yönünden çok gelişmiş bir birey. Kendileri çok iyi bildiği için karşısındaki insana konuşma fırsatı vermiyorlar :D Bir de işin ekonomik boyutunu düşünecek olursak da yaşlı bireyler ekonomi için her zaman sıkıntıdır ve yüktür ekonomiye. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Şunu da eklemek isterim ki saygı karşılıklı olan bir şeydir, birinden saygı görmek isteniyorsa o kişiye karşı da saygı gösterilmesi gerekir. Bu işler karşılıklı olur, saygı gösterene saygı gösterilir. Göstermeyene de neden gösterilsin ki sırf yaşından dolayı?
Evet haklısınız. Bahsettiğiniz tiplere benim de saygım yok. Ancak hepsi böyle değil. Benim dedem mesela. Kimseye zararı olmazdı. Mesela dediğiniz gibi, toplu taşımada kendisi oturmaz gençleri oturtur.
Adam zaten 83 yaşında. Şimdiye kadar kimsenin yaptıklarına karışmışlığını görmedim adamın. Zaten hep ya hastane için, ya da cami'ye gitmek için evden çıkıyor. Onun dışında evinde. Dedem ve dedem gibi olan yaşlılara saygım var. Ama bahsettiğiniz kişilere saygım yok sizin gibi.
 

Bu konuyu kastediyor olmalısın.
 

Bu konuyu kastediyor olmalısın.
Yok, hayır bu değil. Yakın zamanda açılmıştı galiba, bulursam paylaşırım.
 
Reel adının ne olduğunu bilemiyorum, sosyal adına göre cevap vereceğim. Arda ismi de farsça ve Arapça kökenli bir isim, Türkiye cumhuriyeti Türk devleti. Ailen sana neden farsça ve Arapça kökenli bir isim verdi? Bunu cevaplarsan sorunu cevaplayayım.

Arda isminin Türkçe kökenli bir isim olduğunu biliyorum. Arapça bir isimim olduğunu düşünelim. Osmanlı imparatorluğu gibi bir devletten çıktıktan sonra bu gayet normal.
 

Geri
Yukarı