Yavaş araba kullanmak yasal mı?

@Vavien. öyle demiyor, emin misin?

Hocam şehir içinde eğer yavaş kullanırsanız veya saçma manevralar yaparsanız elbette küfür yersiniz fakat otobanda karışmazlar hız sınırları çerçevesinde kullanıyorsanız. Adam şeriti değiştirir yoluna devam eder onu ilgilendiren bir şey olmaz.
 
@Vavien. öyle demiyor, emin misin?
Abartmadikca bir şey olmaz. Gidip acil işi olmayan polisin önünde 5 kmh ile gidersen bir yolunu bulup sana onu ödetir. Vardır bir şeyler.

Yolun uygunluğunu göre gidin. Yavas gitmek dert edilecek bir şey değil. Hızlı gitmek öyle. Onda da limitler belli. Gerçi hangi yolun hangi türe girdiği pek belli değil onda da.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu yolun üst limiti vardır ama her yolun alt limiti yoktur.
Alt limiti genelde duraklama ve park etme olanağı ve izni olmayan yollarda olur.
Her şeyde bir yazılı kurala ihtiyaç duymaya gerek yok mantık çerçevesinde toplum etiğine uygun akıllıca hareket edebilen kişilerin yazılı kural arayışına ihtiyacı yoktur.
'' Piyasa '' adı altında yılan gibi süzüle süzüle gidenler var onlara küfür edilebilir. Onun haricinde yavaş gitti diye efendi akıllı olan kimse kimseye küfür etmez '' acemi herhalde '' der. Yavaş yavaş arkasından gider. Yavaş gidende arkasındakinin sürüşünden bir durum varsa anlayıp yol genişse müsade eder, değilse hızlanır. Bu kadar basit.
 
Peki otobanda 35 ile gidersek üst hız limitini aşma ile aynı ceza mı kesiliyor?
Bilmiyorum. Sanmıyorum. Bence aşmaya göre çeyreğinden bile azdır cezası.

Şimdi kopyalarsam bir eksiği vardır ban atarlar. Zaten telefondayım.

Evet, o kadar eski ki (belki bir yerde güncellenmiş hali vardir) altı sıfır atılmamış durumda. Aslında fena miktar degil. Keşke tüm cezalar öyle olsa. Bir daha yapacak çok az adam olur.

 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20230616-165142_Chrome.jpg
    Screenshot_20230616-165142_Chrome.jpg
    148,4 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20230616-164847_Chrome.jpg
    Screenshot_20230616-164847_Chrome.jpg
    137,1 KB · Görüntüleme: 25

Geri
Yukarı