Yazılım için 27" monitör tavsiyesi

Kanka senin şunu yazdığını gördüm, direkt aldım ya. 144 Hz benim için çok gerekli değil'e ikna oldum. Aldım umarım üzmez. Hayırlısı olsun. Bu arada bana cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Çok ilgilendiniz, ellerinize sağlık.
Ürün: https://www.hepsiburada.com/dell-s2721ds-27-2560x1440-qhd-75hz-4ms-hdmi-dp-hoparlorlu-profesyonel-ips-pivot-monitor-p-HBCV00000369M7?magaza=Ebrar Bilgisayar

Hayırlı olsun şimdiden. Gelince resmini atarsınız. Ben 27 inçten sonra 32 inç mi alsam diye düşünüyorum ileride xd

şirkette 24 inç kullanıyorum. 27 inç daha kullanışlı geliyor görmek ve okumak açısından, yanılıyor muyum ? 24 inç için çok güzel modeller mevcut ama 27 inç için daha hevesliyim sanki.
27 çok daha iyi olur hatta mesleğin için 82-87 PPI aralığına düşmedikçe ne kadar büyük ekran o kadar iyi ancak dediğim gibi bazı yazılımcılar pivot kullanıyor. Sen sanırım pivot özelliğini pek önemsemiyorsun. O zaman sana ona göre bir öneri yapayım:

Çözünürlükten dolayı senin için en ideal monitör:

Yenileme hızı yüksek ancak pivotu yok:

Pivotu var fakat yenileme hızı düşük:

Oyun oynamayacaksanız bile yenileme hızının yüksek olmasının gözlerinizin yorulmaması açısından önemli bir etken olduğunu bildireyim.

Bu bildirgeye dayanarak şunlara da bakabilirsiniz:

Ultrawide 1080p 200 Hz:

32 inç 1440p 165 Hz:

Not: Önerdiğim Samsung monitörlerin VA panel olduğunu biliyorum ancak bu modellerde black smearing problemi mevcut değil.
Her VA panel monitörde black smearing olacak diye bir kaide yok. Özellikle düşük yenileme hızlarındaki VA panellerde black smearing sorunu olmuyor. Bilginize.

144 Hz benim için çok gerekli değil'e ikna oldum.
Yanlış yönlendiriilmişsiniz... keşke daha önce bakabilseydim konuya.

Son düzenleme:
27 çok daha iyi olur hatta mesleğin için 82-87 PPI aralığına düşmedikçe ne kadar büyük ekran o kadar iyi ancak dediğim gibi bazı yazılımcılar pivot kullanıyor. Sen sanırım pivot özelliğini pek önemsemiyorsun. O zaman sana ona göre bir öneri yapayım:

Oyun oynamayacaksanız bile yenileme hızının yüksek olmasının gözlerinizin yorulmaması açısından önemli bir etken olduğunu bildireyim.

Ultrawide 1080p 200 Hz:

32 inç 1440p 165 Hz:

Not: Önerdiğim Samsung monitörlerin VA panel olduğunu biliyorum ancak bu modellerde black smearing problemi mevcut değil.
Her VA panel monitörde black smearing olacak diye bir kaide yok. Özellikle düşük yenileme hızlarındaki VA panellerde black smearing sorunu olmuyor. Bilginize.

Şirkette 60 Hz kullanıyormuşum 1.5 yıldır. Bir problem yaşamamıştım, ayrıca attığınız 90 Hz bayağı hoş ama 75hz ile 90 hz arasında gözle görülür bir fark var mı sence ? Bir de IPS ve 2k olması daha önemli gibi anladım araştırmalarımdan ve arkadaşların yardımlarından ama mesajını görünce biraz canım sıkıldı açıkçası.

Ultrawide 1080p 200 Hz:

32 inç 1440p 165 Hz:

İade edip 24’’ yüksek Hz alabilirim belki, çok kafam karıştı yine :)

Son düzenleme:
ayrıca attığınız 90 Hz bayağı hoş ama 75hz ile 90 hz arasında gözle görülür bir fark var mı sence ?
Önemli olan fark değil gözünüzün hangisinde daha rahat hissedeceği.

Şu kaynaktan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz:
A higher refresh rate means a smoother-looking screen that’s easier on the eyes. So, if you’re trying to ease your eyestrain, a refresh rate of 120 Hz is optimal.
Türkçeye çevirdim:
Daha yüksek yenileme hızı, gözleri yormayan daha pürüzsüz görünen bir ekran anlamına gelir. Bu nedenle, göz yorgunluğunuzu hafifletmeye çalışıyorsanız 120 Hz yenileme hızı idealdir.

Bir de IPS ve 2k olması daha önemli gibi anladım araştırmalarımdan ve arkadaşların yardımlarından
Çözünürlük metin netliği açısından önemli ama yenileme hızı yüksek olmadıkça VA panelde sıkıntı yaşamazsın. VA panel daha az göz yoran bir panel.

Son düzenleme:
Kafa karışacak aslında durum yok. Senin için önemli olan özellik text clabrity dediğimiz metin netliğidir. Okurken ve yazarken işinin doğruluğu için buna dikkat etmelisin. Önerdiğim 4K monitör ile uzun yıllar işinde aksaklık yaşamadan halledersin. 9.5 metin netliği puanı var. Kusursuza yakın bir netlik bu.

2K monitör aldığın zaman ortalama metin netliği 7.5 oluyor. Yeterli mi? -Evet biz normal kullanıcılar için, normal insanlar için yeterlidir. Oyuncular için daha aşağısı bile yeter.

2K monitör aldığın zaman metin netliği gözünü yorar ya da netlik olarak kötü gelirse.
Rehber: ClearType nasıl açılır? bu özelliği aktif edip bir nebze metinleri güçlendirebilirsin.

Baktığın MSI VA panel. VA panel tercih edebilirsiniz. Fakat VA panellerin her modeli pürüzsüz metin sunmuyor. VA panellerin kontrastları oranları yüksek olduğu için metin derinliğinde bazen etkili oluyor.

Bahsettiğim olay
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada gösterilmiş. Hangisi daha rahat geliyor sana? Hangi panelin metni?

hocam selam tekrar, öncelikle eline sağlık sen ve diğer arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. 1 gün 27'' kullandım sonrasında 24'' almaya karar verdim ve benden beklenmedik şekilde anında aldım. DP girişim yok pc de 3050 ekran kartı var. DP kablosuyla G-Sync açıp bir daha hdmi kullanırken kullanmaya devam edebilir miyim? Saçma bir soru olabilir ama anlamıyorum bu işlerden seni başka yorumlarda da gördüm dedim sorıyım yardımcı olur belki. Sağol şimdiden zamanın için.

Ürün link :https://www.hepsiburada.com/lenovo-...ed-gaming-monitor-66cfgac1tk-pm-HBC00002QYDVK

hocam selam tekrar, öncelikle eline sağlık sen ve diğer arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. 1 gün 27'' kullandım sonrasında 24'' almaya karar verdim ve benden beklenmedik şekilde anında aldım. DP girişim yok pc de 3050 ekran kartı var. DP kablosuyla G-Sync açıp bir daha hdmi kullanırken kullanmaya devam edebilir miyim? Saçma bir soru olabilir ama anlamıyorum bu işlerden seni başka yorumlarda da gördüm dedim sorıyım yardımcı olur belki. Sağol şimdiden zamanın için.

Ürün link :https://www.hepsiburada.com/lenovo-...ed-gaming-monitor-66cfgac1tk-pm-HBC00002QYDVK
Neden 27inç'den vazgeçtiniz?

Neden 27inç'den vazgeçtiniz?
ya 27'' msi denedim şirkette bi gün arkadaştan IPS 1k idi. Diğer gün 27'' dell 2k IPS tasarımcı denedim, bana büyük geldi ben pc mi de yanına koyup çift ekran yapmayı daha çok seviyorum. Şirkette öyle alıştım. 27'' alıp ikiye bölmek hoşuma gitmedi. 24'' tek yetiyor zaten bana gözler alışık. Bu sebeple 24'' tercih ettim.

ya 27'' msi denedim şirkette bi gün arkadaştan IPS 1k idi. Diğer gün 27'' dell 2k IPS tasarımcı denedim, bana büyük geldi ben pc mi de yanına koyup çift ekran yapmayı daha çok seviyorum. Şirkette öyle alıştım. 27'' alıp ikiye bölmek hoşuma gitmedi. 24'' tek yetiyor zaten bana gözler alışık. Bu sebeple 24'' tercih ettim.
Anladım hocam. 27inç ilk gün bana da çok büyük gelmişti ama insan alışıyor bir süre sonra.

Sorunuza gelirsek. Ben normal de DP kullanıyordum ve FreeSycn açıktı, şuan da HDMI olarak kullanıyorum ve yine açık, hem monitörden hem de amd ayarlarından açık gözüküyor.

Anladım hocam. 27inç ilk gün bana da çok büyük gelmişti ama insan alışıyor bir süre sonra.

Sorunuza gelirsek. Ben normal de DP kullanıyordum ve FreeSycn açıktı, şuan da HDMI olarak kullanıyorum ve yine açık, hem monitörden hem de amd ayarlarından açık gözüküyor.
Free-sync bu monitör de ama G-Sync de açabiliyormuşuz ya. Ona istinaden sormuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı