Yazılım mühendisliği için MacBook alınır mı?

kooray

Hectopat
Yer
Ashina Outskirts
Daha fazla  
Meslek
Yarı zamanlı weeb
Merhaba bu sene yazılım mühendisliği bölümüne yerleştim fakat robotik üzerinden ilerlemek istiyorum, seneye Mekatronik mühendisliğine yatay geçiş yapacağım. Bunun için de ağırlıklı C öğrenmelisin diyorlar. MacBook bazı dillerle stabil çalışmıyor vb. gibi birkaç yazı gördüm ve Gaming laptoplar da şarj süresi, ağırlık gibi sebeplerden pek sıcak bakmıyorum. MacBook alsam ileriki süreçlerde sıkıntı yaşar mıyım?

Yaşamazsınız. Macbook bazı dillerde stabil çalışmıyor da değil gayet çalışıyor. Dediğiniz gibi hafif bir bilgisayar bölümde %100 şart. Öbür türlü beliniz kopuyor. Microsoft SQL gibi programlar bilgisayarınızda düzgün çalışmaz ama robotik alanında kullanacağınız ağırlıklı olarak C ve C++. Onlarda da bir sorun yaşamazsınız

Yaşamazsınız. Macbook bazı dillerde stabil çalışmıyor da değil gayet çalışıyor. Dediğiniz gibi hafif bir bilgisayar bölümde %100 şart. Öbür türlü beliniz kopuyor. Microsoft SQL gibi programlar bilgisayarınızda düzgün çalışmaz ama robotik alanında kullanacağınız ağırlıklı olarak C ve C++. Onlarda da bir sorun yaşamazsınız
Teşekkürler hocam.

Yaşamazsınız. MacBook bazı dillerde stabil çalışmıyor da değil gayet çalışıyor. Dediğiniz gibi hafif bir bilgisayar bölümde %100 şart. Öbür türlü beliniz kopuyor. Microsoft SQL gibi programlar bilgisayarınızda düzgün çalışmaz ama robotik alanında kullanacağınız ağırlıklı olarak C ve C++. Onlarda da bir sorun yaşamazsınız.

Bir de 512 GB ve 8 GB RAM yeterli olur mu acaba? Artık oyun falan da oynamadığım için sadece yazılımda kullanmayı düşünüyorum.

Alinir. Uyumluluk sorunu yasayabilecegin durumlar var, her projeye ARM mimarili bir cihazla dahil olamazsin. Fakat yeni baslayan birisini mezun eder, okulda gorecegin seylerde uyumluluk sorunu cekmezsin eger hoca sacma sekilde gidip Delphi falan ogretmeye kalkmazsa. ( Var boyle antik akademisyenler )

Technopat Haberler

Geri
Yukarı