Yazılım öğrenmek isteyen bir kişi ilk hangi yazılım dilini öğrenmeli?

Tecrübe şunu gösteriyor. Bütün programcılar programlama ile ilgili bir meslek okumuşlar.
Forumdan, oradan, buradan bir şey öğrenip de bu mesleği icat edebilen kimseyi görmedim şu ana kadar.

Bir projeyi başlayıp ta bitirebileni de görmedim. Herkes bir şeye başlamış ve işi götürememiş, bırakmış. Bunu da tecrübe sanıyor. Hayır, bu tecrübe değil, başarısızlık.

Burada birisi nasıl yazılımcı olabilirim diye soruyorsa, en baştan yanlış yönteme başvurmuş oluyor.

Benim görüşüm böyle.

Tabii ki buradan da bir şeyler öğrenmiş oluyordur, ama bu programlama değil.

Sizin başarısızlık diye adlandırdığınız şey zaten tecrübenin kendisi hocam. Siz ne yaptınız yeni bir dil mi geliştirdiniz anlamadım vallahi. Ne olsun istiyorsunuz, herkes OpenAI mı geliştirsin? Bir kişi kendi başına en fazla ne kadar yol kat edebilir zaten.

B
Sizin başarısızlık diye adlandırdığınız şey zaten tecrübenin kendisi hocam. Siz ne yaptınız yeni bir dil mi geliştirdiniz anlamadım vallahi. Ne olsun istiyorsunuz, herkes OpenAI mı geliştirsin? Bir kişi kendi başına en fazla ne kadar yol kat edebilir zaten.
Ben de onu diyorum. Doğru yöntemi seçin. Hayal kurmayın.

B

Ben de onu diyorum. Doğru yöntemi seçin. Hayal kurmayın.

Hocam tabii öyle zaten, işte ufak büyük demeden proje yaparak kendini geliştirebilirsin. Bana sorarsanız artık bu meslekten ziyade sosyal bir meslek edinmek çok daha önemli, yazılım artık herkesin öğrenebileceği kaynaklara erişti bile, her türlü yine öğrenilir.

Hocam tabii öyle zaten, işte ufak büyük demeden proje yaparak kendini geliştirebilirsin. Bana sorarsanız artık bu meslekten ziyade sosyal bir meslek edinmek çok daha önemli, yazılım artık herkesin öğrenebileceği kaynaklara erişti bile, her türlü yine öğrenilir.
Öylesine öğrenmek ile bu işi meslek edinmek arasında büyük fark var.

Güzel resimler çizebilirsin ve çizersin. Sende herkes bedava bir hatıra bekler. Mesleğin olacaksa, tekniklerini de eksiksiz bilmelisin ve bu işi hayatının bir parçası yapmış bir sanatçı olmalısın.

Herkes bir kaç tüyo alıp, bir video izleyip yazılımcı olmak istiyor. Öyle olmuyor. Kimseyi kandırmayalım.

Oysa bir kaç video izleyip, bir kitap okuyup Veteriner olmak kimsenin aklına gelmiyor.

Fark etmez hangisiyle basladigin. Civi cakmak ya da vida sikmak ne ise kod yazmak da o. Neyi nereye ne zaman ne sekilde vidalayacagini bilmek onemli, bu da ayni hesap.

Bir programlama diliyle algoritma ve veri yapilari ogrenirsin, bilgisayar sistemlerinin nasil calistigini ve nasil haberlestigini ogrenirsin, sonra da yavas yavas tecrube kazandikca yazilim gelistirme nosyonunu ilerletirsin.

Öylesine öğrenmek ile bu işi meslek edinmek arasında büyük fark var.

Güzel resimler çizebilirsin ve çizersin. Sende herkes bedava bir hatıra bekler. Mesleğin olacaksa, tekniklerini de eksiksiz bilmelisin ve bu işi hayatının bir parçası yapmış bir sanatçı olmalısın.

Herkes birkaç tüyo alıp, bir video izleyip yazılımcı olmak istiyor. Öyle olmuyor. Kimseyi kandırmayalım.

Oysa birkaç video izleyip, bir kitap okuyup veteriner olmak kimsenin aklına gelmiyor.

Hocam sağlık bölümü ya da başka bir mühendislik bölümü bitirip şu anda yazılımcı olan sadece çevremden en az 7 8 kişi sayabilirim size. İnanın olunuyor. Şu an bizim firmanın web geliştiricisi sağlık bölümü çıkışlı bir arkadaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı