Yazılıma dair sıfır bir insanı doldurmak

yasin411

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2017
Mesajlar
594
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
Yazılıma dair bir şey bilmeyen biri olarak yazılıma başlama hevesim günden güne artıyor. Nereden başlamalıyım? Nasıl öğrenebilirim ve bilmediğim bir şey olursa kime sorabilirim. Ben sonuna dek ilerlemek istiyorum bu işte beni yönlendirmenizi istiyorum.
 
İlk olarak hangi alanda ilerlemek istediğine karar ver. Hangi alanda ilerlemek istediğine karar verdiğin zaman ise o alanda kullanılan dilleri araştır. O alanda olan bir dil ile başla. Ama sana önerim, İngilizcen zayıfsa ilk olarak İngilizceni geliştir. Çünkü dillerin hepsi İngilizce dilinin üzerine kurulu. Dillerin her ne kadar Türkçe kaynakları olsa dahi işin illa ki yabancı kaynaklara düşecektir. O yüzden İngilizceni geliştir. İkinci olarak algoritmayı öğren. Algoritma kod yazarken senin işini basitleştirir ve bir sorun çıktığı zaman sorunu basit bir şekilde halletmeni sağlar. İyi çalışmalar hocam.
 
Hocam öncelikle hangi alanda çalışmalar yapmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Ancak yeni başlayanlar için sözdizimi basit olduğu için Python öneriyorlar.
buna katılmıyorum. bence işin içinde biraz olduktan sonra da alan seçilebilir. üniversiteden örnek vereyim ki bilgisayar/yazılım mühendisliğine sıfır bilgiyle gidenler de var.

Her şeyden önce algoritma yeteneğini geliştirmen daha önemli.

Kesinlikle buna katılıyorum.
 
Buna katılmıyorum. Bence işin içinde biraz olduktan sonra da alan seçilebilir. Üniversiteden örnek vereyim ki bilgisayar/yazılım mühendisliğine sıfır bilgiyle gidenler de var.

Kesinlikle buna katılıyorum.

Hocam bilgisayar/yazılım mühendisliğine sıfır bilgi ile gidenler vardır ama her konuda zorlandıklarına eminim ama yine de cevabınız için teşekkürler hocam. :)
 
Sadece bilgi odaklı gitmeni tavsiye etmiyorum. Bir şeyler öğrenirken aynı zamanda üretirsen aklında daha çok kalır. Eklemek istediğin veya yapmak istediğin küçük çaplı bir projeye girişebilirsin.
 

Geri
Yukarı