Yediğiniz en saçma ban

Yediğiniz en saçma ban nedir? Çok garip şeyler olacak gibi :) Ben başlıyım, pek komik değil ama,

Konu karıştırıp yanlış mesaj attım, silinmesi için raporladım. Hoop ban.
Ama banı raporlayıp anlatınca sevgili moderatör arkadaşımız özür dileyip kaldırdı.

Umarım konu kilitlenmez 😂
Dizüstü konusuna git masaüstü al diyenlerle uğraşırken "gereksiz mesaj" uyarısı yedim.
Çok sinirim bozulmuştu.
 
1 ceza gün yemişim bundan. Daha Alt+PrtSc gibi bir kombinasyonun varlığından haberdar değildim, normal ekran görüntüsü alıp keserek paylaştığımdan dolayı ceza yemiştim. Sinir bozucuydu. :D
Alt + PrintsCreen.png
 
Evet arkadaşlar ben de ilk saçma banımı yedim.

Sanırım hiç saçma ban yemedim. Sadece şey olmuştu, bir soru sormuştum. Sonrasında zaten sorulduğunu görünce gereksiz mesaj sayarlar falan diye silmeye çalıştım. Silinmeyince "Bu mesaj gereksizdir." tarzı yazı yazmıştım, oradan yedim 😃
Hatta bu yazımın üstünden 24 saat bile geçmeden.

Olay şöyle gerçekleşti:
Profilime bir mesaj yazmam gerekmişti, ilk başta sadece etiketi yazıp yanlışlıkla paylaşmıştım. Direkt sildim tabii. Belki yanlış anlaşılır, garip bir durum oluşur ya da uyumaya gider diye hızlı hızlı yazıp tekrar paylaşmak istedim. Dolayısıyla yanlış da yazdım.

... hocam:
(Fotoğraf paylaştım.)
"paylaşamadan kilitlendi. Müsait olursanız devam yarın devam etsek nasıl olur?" gibisinden yazdım.

Sonra iki tane "devam" kullandığımı da farkedince profil mesajlarında düzenleme olmadığı için direkt kendimi raporladım. Açıklamaya da ekledim: "Aceleyle 2 devam kullanmışım, birisini silebilir misiniz?" gibisinden. Çok düzgün ve güzel bir üslupla yazdığımı da eklemem gerek.

Sonrasında halihazırda bekleyen bildirimim vardı, ona tıkladım. Tıklar tıklamaz hem "Konuşmalar" hem de "Bildirimler" kısmında kırmızı yanıverdi. Raporlamamın üzerinden bir dakikanın geçtiğinden bile şüpheliyim.

Neyse, sonra bana gelen "Yazım kurallarına uymayan mesaj" bildiriminden 5 dakika içinde raporlayarak açıklamamı yapıp sorumu sordum. Saatler geçti. Ne bi' cevap yolladılar ne de uyarımı kaldırdılar. 1 saat boşu boşuna bekledim.

Gece gece bu durum cidden canımı sıkıp beni gerdi, hâlâ uyuyamadım.

Bazı moderatörlerin aralarında sıklıkla görüş ayrılığı yaşanıyor sanırım çünkü bu çelişkili durumlarla, geçmişte de şimdi de sıklıkla rastlandığı gözleniyor.

Şuna çok katılıyorum, rapor sistemi üzerinden çok rahat bir şekilde iletişimimi kurup çözüme ulaştığım olmuştu. Soruma cevap verilmediği de olmuştu sanırım. Kendimi raporlayıp bu durumu yaşadığım da oldu şimdi...

Bir keresinde "... düzenlendi" bildirimi adı altında yazdığım "şuan" kelimesinin "şu an" olarak düzenlenip bana uyarı verilmemesi gibi hoş bir durumu da yaşamıştım.

En azından mesaj düzenlenmediği için kendimi raporladığım ve açıklamamı da yaptığım böyle bir durumda ceza almamı doğru bulmuyorum.
 
Recep Baltaş'ın aynı konuya Erbakan plakalı bir aracın önünde secde eden insanları paylaşıp siyasi yorum yapabilirken, ben ise elinde kuran-ı kerim ile yüzlerce poz vermiş bir cumhurbaşkanını ve onun projesini ele alıp eleştirince gördüğünüz gibi kuralları ihlal etmiş oluyorum, tabi yersen. İlk üye olduğum yıllardaki moderatör ekip kalitesi daha yüksekti, şu an yaş ortalaması daha düşük diye tahmin ediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • gereksiz yasak.png
    gereksiz yasak.png
    27 KB · Görüntüleme: 44
Ekran görüntüsü 2021-04-24 100737.png


Korsan kullanan insana yardım ettiğim için ban yemiştim galiba. Ya da korsanı desteklemiştim. Tam hatırlammıyorum. Ama yine de saçma bence. Ne de olsa adam korsan indirmiş çoktan sadece bir hata almış onun çözümünü soruyor. Yanlış da hatırlıyor olabilirim.
 

Geri
Yukarı