Yeni Nesil Rap & Rapçiler

Rap, kelime anlamı olarak ritmik şiirdir. Yani şiirsel bir yanı olmayan parçalar, -benim için- rap değildir. Kendi alanlarında başarılı olabilirler, dinlemiyorum ve yargılamıyorum.

Yeni nesil rapçiler hakkında görüşlerinizi merak ettiğim için bu konuyu açtım.

Ben şahsen dinleyenden de hoşnut olmuyorum, söyleyeni işin içine bile katmıyorum.
Gerçekten bir şarkı bu kadar saçma olabilir. Aman, son bir kez şans vereyim ve dinleyeyim; ryhmeler canlanır, yok gerçekten berbat.
13-14 yaş ekibini saçma sapan klip ve dissler ile kandıran, kendine 'Rapçi' diyen bu şahıslar gerçekten artık sürekli karşıma çıkmaya başladı.

Türkiye'de rapin zirvesi Ceza & Sagopa Kajmer'dir, maalesef onlar gibi bir ikili tekrar olmayacak.
Çakal, Batuflex gibi 'Sözde ryhmeci' insanları dinleyenleri bile sorguluyorum artık, gerçekten nasıl dinleyebiliyorsunuz? Klibi hoşunuza gittiği için mi seviyorsunuz yoksa?

Tiksiniyorum arkadaşlar, öfke kustum biraz.

Rap artık sanki benden 2-3 yaş küçük çocukların oyuncağı haline geldi. Ben aslında çok fazla Rap de dinlemem, ama Rap'i iyi yapanlara saygım çok büyüktür. Eminem dışında dinlediğim pek Rapper yok diyebilirim. İşini en iyi yapan adam Eminem'dir benim gözümde yabancılarda. Türklerde ise Raptor. Bilmeyen çok kişi yoktur belki Kırmızı Kep kanalının sahibi :) (Ceza ve Sagopa'yı çok dinlemiyorum ama kalitelerine diyeceğim yok.)

Normalde benim gibi bir Metalci kalkıp da Rap hakkında yorum yapmamalı. Ama öyle bir duruma geldi ki Rap, özellikle Türkiye'de, ben bile kendimi yorum yapmazsam olmazmış gibi görüyorum.

Sözlere bakıyorum saçma sapan bir şey anlamı yok, dümdüz aklına gelen tüm cümleleri basmış kağıda okuyor mikrofona. Autotune arşa çıkmış duymamak için hayatında hiç müzik dinlememiş olman lazım. Rock/Metal müzik bana son zamanlarda daha da emekçilerin müziği gibi geliyor bu yüzden. Adamlar sözlere resmen hayatını veriyor gibi. Umarım bu söylediklerim Rap için de tekrar geçerli olur bir gün. O günü merakla bekliyor olacağım.

Yeni nesil rapçiler hakkında görüşlerinizi merak ettiğim için bu konuyu açtım.

Ben şahsen dinleyenden de hoşnut olmuyorum, söyleyeni işin içine bile katmıyorum.
Gerçekten bir şarkı bu kadar saçma olabilir. Aman, son bir kez şans vereyim ve dinleyeyim; ryhmeler canlanır, yok gerçekten berbat.
13-14 yaş ekibini saçma sapan klip ve dissler ile kandıran, kendine 'Rapçi' diyen bu şahıslar gerçekten artık sürekli karşıma çıkmaya başladı.

Türkiye'de rapin zirvesi Ceza & Sagopa Kajmer'dir, maalesef onlar gibi bir ikili tekrar olmayacak.
Çakal, Batuflex gibi 'Sözde ryhmeci' insanları dinleyenleri bile sorguluyorum artık, gerçekten nasıl dinleyebiliyorsunuz? Klibi hoşunuza gittiği için mi seviyorsunuz yoksa?

Tiksiniyorum arkadaşlar, öfke kustum biraz.

Cartel, İslamic Force bu ikili grupta bir daha tekrar olmayacak.

Eski rap daha iyiydi ruhu dinlendiren efektsiz sakin anlamlı sözlere sahip çok güzel parçalar vardı şu anda da olabilir ama sayısı daha az.

Rap ustalaşması, yapması zor bir sanattır. İyi yaparsan kendini kral, kötü yaparsan 💩 edersin. Artık yetenek diye bir şey kalmadı, çünkü dinleyici önemsemiyor. Aslında kalitesiz diye tabir ettiğimiz rapçilerin varlığının en büyük sebebi neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edemeyen ergenler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı