Yerli işlemci üretilmesi için ses çıkarsak?

O da 2008'den beri göklerde ama çok yüksek irtifada galiba göremedik bir türlü. Birisi de çıkıp oy verdiğimiz adamlar yalancı demiyor. İkiyüzlülüğün daniskası.
402247

Boşverin işlemciyi filan biz kendi kasamızı, faremizi, klavyemizi yapsak yeter. Hem rakibimizde belli ucuz Çin malları. Açıkcası bu sene iyi bir mühendislik falan gelirse bu işlere girmek için can atıyorum...

Ülkede yapılacak işlemci, kafasına göre takılıp işlem yapmayabilir. İş yükü, çekirdeklerden birine yüklenirken geri kalan çekirdekler avare avare dolanabilir. Daha da kötüsü çekirdekler kendi arasında bölünüp birbirlerini ötekileştirebilir. Asıl olanın siz olduğunu önemsemeden, kendisinin gelip geçici, kalıcı olanın siz olduğunu görmezden gelip size patronluk taslayabilir. İhtiyaçlarınızı görmezden gelip, kendi ihtiyaçlarını her şeyin önüne koyabilir. Sisteminizde ki diğer donanımları sizin ihtiyacınız olanlardan değil hısım akrabadan seçebilir. Yaptığı işi sanki yapmak zorunda olduğundan değil de size lütuf da bulunmuş edası ile yapıp haddini iyice de aşabilir. Canınıza tak edip ben seni yeterince çektim, daha fazla çekmeye niyetim yok, artık seni istemiyorum dediğinizde, sen kim oluyorsun burada kararları ben veririm diyebilir.
En nihayetinde ne yaparsa yapsın, ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsin, unutulup gideceği gerçeğini değiştiremeyecek olsa da, hatırlayanlarında lanetle anıyor olacağı gerçeği baki olsa da, ben olsam sistemime böyle bir işlemciyi bela etmezdim, huzurlu mutlu yaşamaya devam ederdim.

Yani. Olayın özeti gibi. Kupon arazi peşinde koşan bir CB ile "işlemci üretelim abi" kafası mümkün olamaz. Siz rant peşinde, kupon arazi peşinde koşmaya devam edin. Binali'nin de dediği gibi fazlasına kafa yorarsanız sıyırırsınız... Endüstri 4.0 diyen adamı bile seçmediniz gelmiş burada işlemci yapalım diyorsunuz. Yapın abicim, tutan mı var? İmam Hatip açmayın diyoruz, bilime engel mi oluyor diyorsunuz. Yapın o zaman bilime engel olmuyorsa.
Tuhaf cezalardan birini aldığım için anca yazabiliyorum. Bilimi ve her türlü ilimi kutsal kitapta arayan insan nasıl işlemci gibi karmaşık bir yapıya sahip olan bu cihazı yapabilir ki? Toplumun yarısı imam yarısı polis oldu.

Yerli bir şey üretmeyi boş ver yerli firmaları satmasaydık yeterdi bize zaten. Tabi hala afedersiniz ama Türk Milleti salaklığına doymuyor satanları destekliyor.

Ülkede yapılacak işlemci, kafasına göre takılıp işlem yapmayabilir. İş yükü, çekirdeklerden birine yüklenirken geri kalan çekirdekler avare avare dolanabilir. Daha da kötüsü çekirdekler kendi arasında bölünüp birbirlerini ötekileştirebilir. Asıl olanın siz olduğunu önemsemeden, kendisinin gelip geçici, kalıcı olanın siz olduğunu görmezden gelip size patronluk taslayabilir. İhtiyaçlarınızı görmezden gelip, kendi ihtiyaçlarını her şeyin önüne koyabilir. Sisteminizde ki diğer donanımları sizin ihtiyacınız olanlardan değil hısım akrabadan seçebilir. Yaptığı işi sanki yapmak zorunda olduğundan değil de size lütuf da bulunmuş edası ile yapıp haddini iyice de aşabilir. Canınıza tak edip ben seni yeterince çektim, daha fazla çekmeye niyetim yok, artık seni istemiyorum dediğinizde, sen kim oluyorsun burada kararları ben veririm diyebilir.
En nihayetinde ne yaparsa yapsın, ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsin, unutulup gideceği gerçeğini değiştiremeyecek olsa da, hatırlayanlarında lanetle anıyor olacağı gerçeği baki olsa da, ben olsam sistemime böyle bir işlemciyi bela etmezdim, huzurlu mutlu yaşamaya devam ederdim.
Bir sorum olacak. Edebiyat mı okuyorsunuz ? Bunun başka bir açıklaması olamaz herhalde. 😄

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı