Yerli işlemci üretilmesi için ses çıkarsak?

Önce biz kaliteli insan üretmeye varsa bile sayılarını çoğaltmaya bakalım, kaliteli insanların seri üretimini yapalım ülkemizde özgürce baskı görmeden, huzurlu yaşayabilecekleri ortamları kuralım, onlar ülkede kalsın gerisini hallederler merak etmeyin ama önce İran, Pakistan'ın yaptığı gibi zorlar ittire kaktıra değil, isteyerek yapılmasını sağlayalım. O da ütopik olacak sanırım. Önce mantalite değişmesi lazım.

Not: Neden herkes batıya gitmek istiyor... Çünkü baskı yok, yani dini ideolojik ayıpmış günahmış, dedi kodu yapanmış onlar yok. Özgürlük var... O yüzden adam burada kalır mı? Önce özgürlük...
Şayet ben şortlu olduğum için dik dik bakılacak yada eşim öyle olduğu için, ayıplanacak hatta tekme yiyecek bir yerde kalmak istemezdim... Özgürlük, güvenlik ve korkmadan yaşayabilmek önemli, herkes için.

Son düzenleme:
Demokrasi olmayan yerde demokrasi için ses çıkartmak da tehlikelidir.

Yani. Olayın özeti gibi. Kupon arazi peşinde koşan bir CB ile "işlemci üretelim abi" kafası mümkün olamaz. Siz rant peşinde, kupon arazi peşinde koşmaya devam edin. Binali'nin de dediği gibi fazlasına kafa yorarsanız sıyırırsınız... Endüstri 4.0 diyen adamı bile seçmediniz gelmiş burada işlemci yapalım diyorsunuz. Yapın abicim, tutan mı var? İmam Hatip açmayın diyoruz, bilime engel mi oluyor diyorsunuz. Yapın o zaman bilime engel olmuyorsa.

Kimse kusura bakmasın ama bu ülkenin işlemci yapmak için ne öyle bir tecrübe birikimi ne de bütçesi var. Birçok değerli bilim insanımız, mühendislerimiz ülkeyi yavaş ama emin bir şekilde terk ediyor ve malum tayfa buna seviniyor. ODTÜ yıkılsın diye bağıranlar o çok gurur duydukları yerli silahların önemli bir kısmının ODTÜ çıkışlı insanlar tarafından yapıldığını bilmiyor, BAYRAKTAR gibi insanlarda zaten yanlış hatırlamıyorsam Amerika'nın prestijli üniversitelerinde kendilerini kanıtlayıp gelip şansları tutarsa burada kendilerine yer ediniyor.

Bu cümleyi yazıp gideceğim. Adam bana omuz atıp kavga çıkarıyorsa, Ben istediğim telefonu, lüx bir eşyayı VS. alamıyorsam (en basit örneği PS4 oyunu 400-500 lira ya), patatesi soğanı 10-15 liradan alıyorsam bunda bir sıkıntı vardır. İlk başta halkın ve yönetimin tamamen değişmesi lazım. Bir anda işlemci üretelim deyince işlemci üretilmiyor(üretsek bile %80 dışarıdan gelen mallar ile üretirlir.).

Halk ne bilsin işlemci ne işe yarar. Onlara yerli uçak, tank diyeceksin ki oy versin.

O da 2008'den beri göklerde ama çok yüksek irtifada galiba göremedik bir türlü. Birisi de çıkıp oy verdiğimiz adamlar yalancı demiyor. İkiyüzlülüğün daniskası.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı