Yetkisini açıkça kötüye kullanan Technopat yetkilileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazıda hakret sayılmayan "keko" sözcüğünü kullandım. Argo değil, küfür değil, hakaret değil. Neden Moderasyon tarafından düzeltildi? Kafalarına göre iş yapmalarından konuşulan konuya bile müdahale ediyorlar. İşte böyle bir saçmalık.
Ekran görüntüsü 2023-09-05 122922.png


Ben şahsım adına kuralların katı olmasından memnunum fakat cidden bazen çok gereksiz cezalar olabiliyor. Adamla tartışıyorum bir de bakıyorum gereksiz mesaj uyarısı almışım...
Hiç kimse kurallar çok katı demiyor ki. Moderasyon ekibi içerisinde saçma sapan, okuduğunu anlayamayan, sığ insanlar var diyor. Ve bunlar Technopat' a çok zarar veriyor.
 
Alti ustu bir teknoloji forum sitesi, hayatinizi etkileyecek derecede onemli degil. Dolayisiyla gulun gecin.
Öyleymiş. Ya en azından insan ile muhatap oluyorsak konuşarak hallederiz kafasındaydım, olmuyormuş.
Zihniyet değişmediği sürece aynı tas aynı hamam. İstediği kadar başka moderatör baksın.
Aynen öyle. Zaten bir moderatör isen ister istemez suç ortağı oluyorsun sessiz kalarak ve maalesef bütün yetkililerce takınılan tavır saf ayağına yatıp ne olursa olsun birbirini savunma güdüsü.
Yazıda hakret sayılmayan "keko" sözcüğünü kullandım. Argo değil, küfür değil, hakaret değil. Neden Moderasyon tarafından düzeltildi? Kafalarına göre iş yapmalarından konuşulan konuya bile müdahale ediyorlar. İşte böyle bir saçmalık.
Eki Görüntüle 1931767
Ben de elemanın birinin "Atatürkçülüğüne tükürdüğüm" için ceza aldım. :D Komedi.
 
Öncelikle herekse iyi günler dilerim. Bu tür konulara genel olarak cevap yazan bir moderatörüm ve bu konuya da yazmak istedim.

Arkadaşlar genel olarak işleyişi bilmeyen kişiler tarafından çokça kimi zaman haklı kimi zaman haksız eleştirilere maruz kalıyoruz. Evet, bazı dediğiniz şeyler doğru olabilir. Aldığınız cezalar haksız olabilir lakin bunu eleştirirken görmediğiniz yerler de var. Ki aldığınız haksız cezalar, incelemeler sonrası siliniyor.

İlk olarak farkında olmanız gereken şeyin her moderatörün aynı tecrübe seviyesinde olmadığını bilmeniz olduğunu düşünüyorum. O sırada sizin raporunuzla ya da sizin konunuzla uğraşan kişi daha moderatörlüğünün ilk gününde bile olabilir. Daha birkaç aylık bir moderatör ile birkaç yıllık moderatör arasında ister istemez fark oluyor tecrübe açısından. Bu da bazı durumlarda hatalar yol açabilir. Bu demek değil ki tecrübeli moderatör hata yapmaz, yapılıyor illaki. Herkes hata yapabilir, biz bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. Siz görmüyorsunuz lakin rapor sisteminde sizin istediğiniz şekilde oldukça değişiklikler yapılıyor, sizlerin istekleri doğrusunda bizim yaptığımız işler değişiyor.

Zamanında üye olarak ben de aldığım uyarılara ya da moderatörlerle girdiğim tartışmalara sinirlenip konu açtım, rapor siteminden yazdım yani sizin yaptığınız şeyleri ben de yaptım. Lakin işleyişin içine girip direkt olayın içinde olunca aslında o sırada sinirlendiğimiz şeylerin sistemi düzgünce kullanarak çok rahat bir şekilde aşılabileceğini gördüm.

Her şeye rağmen hatalı bir işleme maruz kalabilirsiniz. Sonuçta herkes insan burada, o sırada yanlış bir işlem uygulayan bir moderatör olabilir. Siz bunu ne kadar agresif çözmeye çalışırsanız o kadar zararlı çıkıyorsunuz. Fakat sistemi düzgünce kullanırsanız cidden bu hataların çözülebildiğini görebilirsiniz.

Zamanında sizin gibi davranarak sorunları çözmeye çalıştığım için sizi çok iyi anlıyorum. Lakin çözüm yolunun bu olmadığını size söyleyebilirim. Herkese tekrardan iyi günler diliyorum.

Bundan birkaç ay önce yetkilerini kullanarak üyelerden önce mesaj yazan, dolayısiyla çözümü de haksızca alan yetkili arkadaşların eleştirildiği bir konu vardı. Hatırlayanlar olacaktır.

Sonucunda bir adım atılmadı. "çözüme ulaşmak ana hedef, nasıl olursa olsun" mottosu ile hareket edildi ve yetki ile üyelerin önüne geçilmesi meşrulaştırıldı bir nevi.

Anlaşılabilir bir sebep olmakla beraber moderator yanlısı bir tavır olduğu için yine moderatörlere daha fazla alan açılması sağlandı, yani üyelerin önüne geçmek yetkili arkadaşlara daha fazla alanda top koşturmaya olanak sağladı. Artık belli ki daha fazla kötüye kullanım denenebilirdi ki denendi, halihazırda da uygulanıyor; bu konuda da değinilecek nokta bu zaten.
Moderatörler konu onaylandıktan sonra 5 dakika beklemeleri gerekiyor yazabilmek için. Bundan dolayı böyle bir durumu yaşamazsınız, yaşarsanız raporla bildirseniz ilgili moderatör gerekli cezayı alacaktır.

Personel temin site ilerlemiyor ya bundan nasıl ban yiyebilirim arkadaşa diyorum sorun nerede diyorum konu linki atıyor.
Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın diyor.
Uyarınızı inceledim. Kesinlikle haklı bir uyarı almışsınız. Orada birçok cümle varken siz dümdüz tek cümle gibi yazmışsınız. Kurallar gereği de moderatör tarafından uygun ceza verilmiş. Burada bir sorun yok. Hatalı bir uyarı alsanız anlayacağım lakin cezanızda hatalı olabileceğine dair en ufak bir şüphe bile yok.
 
Öyleymiş. Ya en azından insan ile muhatap oluyorsak, konuşarak hallederiz kafasındaydım. Olmuyormuş.

Bu forumda mümkün değil bu. Geçmiş yıllardan da görebilirsiniz. Bu tarz binlerce konu açılmıştır; fakat hâlâ aynı tarz konular açılmaya devam ediliyor. Ekibe sürekli yeni kişiler ekleniyor ya da çıkartılıyor, yeni moderatörün uyum süreci vs. derken iş uzadıkça uzuyor. Bir yerde çözülse de sorun hâlâ devam ediyor. Muhtemelen yöneticiler de tercih eden etsin, etmeyen etmesin kafasındadır ki forumda ortalama günlük bin konu, 20-30 bine yakın mesaj yazıldığını varsayacak olursak da herhalde ben de aynı kafada olurdum. Eskiden yoğunluk az olduğu için çok dikkat ediliyordu; fakat şimdi edildiğini sanmıyorum. Emin konuşmak istemem de 10 şikayetin belki 2'si ya da 3'ü dikkatle inceleniyordur, bu hissiyat var.
 
Ekibe sürekli yeni kişiler ekleniyor ya da çıkartılıyor, yeni moderatörün uyum süreci vs. derken iş uzadıkça uzuyor
Buna değinmeyi unutmuşum.

Aslında kadro sürekli değişiyor, yani moderasyon ekibi değişsin diyor üyeler genellikle ama kadro zaten sürekli bir değişim içinde zaten. Sürekli eklenen ya da çıkaran kişiler oluyor. Bu süreçte de dediğiniz gibi bir moderatörün uyum süreci ve görevine alışması gibi durumlar var.
 
@Finisterre yani özetle; hayatının hiçbir alanında başarılı olamayıp yetkili olduktan sonra acısını buradan çıkaran yetkililer de var, yok değil. Kafaya taksanız da takmasanız da değişen bir şey olmayacak. Size verebileceğim tavsiye, forumda günlük 20-30 mesaj yazıyorsanız bu mesaj sayısını 5-10'a indirin. Sorununuz olduğunda konu açın, öylesine takılın forumda. Moderasyon ekibindeki kişiler sabit olmadığı için bu tarz sorunlar sürekli devam edecek, hiçbir zaman bitmeyecek ve kayda değer önlemler alındığını da göremeyeceksiniz çünkü bu forumun Türkiye'de rakibi yok, rakibi olmadığı için de önemseneceğini düşünmüyorum. Bu sebepten her zaman için rekabeti desteklerim, rekabetin olması bizler, kullanıcılar için her zaman iyi olur.
 
Sosyalde olan bazı "ilerizekalı" arkadaşlara "ilerizekalı" diyemiyorum. Bana da bu koyuyor.
 
Ben ilk üye olduğum dönem sürekli uyarı yerdim, noktayı yanlış koydun vs diye. O dönem bir şey dikkatimi çekmişti, ben eğer konu açıyorsam ve hata yaptıysam uyarı yiyordum ama birine cevap verdiysem ve hatalı olsam dahi moderatör gelip düzeltiyordu, bunu görünce uzunca bir süre bıraktım sosyali, 1-2 senedir tekrar aktifim ve hiç uyarı almadım. Neden ben de bilmiyorum.
 
Zaten moderatörler işini layığıyla yapmıyor bence, herkese TDK çalışanı gibi bir tavır ile yaklaşmaları falan bunun bir örneğidir. Bir kere arkadaşım bir konu açmıştı ve o konuyu eski konunun metniyle birleştirmişlerdi, başka bir şey demiyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı