Z Kuşağı çok mu uzun?

Merhaba arkadaşlar. Ben 16 yaşındayım ve 180-185 civarındayım. Toplumda benim 3 katı yaşım olan dayılar benden kısayken okula geldiğimde herkes 180 oluyor. 175 bile kısa kalıyor. Arkadaşlarımın hepsi 180 hatta 190 olan bile var. Bizim nesil çok mu uzun yahu? 180 olana dev gibi bakılırdı. Şimdi herkes 180 oldu. En kısaları 175 bizim.

14 yaşında 183 düm 15 yaşındayım 189'um bu sene biraz az uzadım diğer senelere göre diğer zamanlarda göreceğiz ne kadar olacağım.

Bence eski nesillere göre uzunuz çünkü eskiler çocukken et yumurta çok yiyemiyordu ama bence 2000-2007 nesli daha uzun bende bu nesildeyim ama 2008 ve üzeri biraz daha tabletçi telefoncu olduğu için biraz kısa gibi. Ama bazıları da deve gibiler.

Boy uzamayı niye çeşitli etkenlere bağlıyorsunuz?

Buradaki herkes bir etkene bağlasa bilimi uzaya fırlatır bir daha da inanmazdık.

Tablet, telefon haşır meşiri olan çocuk kısa olmak zorunda değil. Bu külliyen yanlış felsefe.
(Yaşı küçük olduğu için gelişimini başka bir yaşa taşımış kişiler dersek kısadır zaten.)

Ayrıca memleketimde 40 tane adam toplasam hepsi 1.70 1.60 olur yani bu yaşadığınız yere göre değişiklik gösterir.

Azcık gerçekçi olun.

Buradaki herkes bir etkene bağlasa bilimi uzaya fırlatır bir daha da inanmazdık.

Tablet, telefon haşır meşiri olan çocuk kısa olmak zorunda değil. Bu külliyen yanlış felsefe.

Ayrıca memleketimde 40 tane adam toplasam hepsi 1.70 1.60 olur yani bu yaşadığınız yere göre değişiklik gösterir.

Azıcık gerçekçi olun.

Hocam bizden önceki nesillerde ama 180 çok uzun bir boy olarak kabul edilirdi. Şimdi bizim neslin hespi 180 olmuş. Arkadaşlar arasında falan konuşuyoruz hep.

(Yaşı küçük olduğu için gelişimini başka bir yaşa taşımış kişiler dersek kısadır zaten.)

Azcık gerçekçi olun.
Kardeş arkadaş soru sormuş cevap veriyoruz gerçekçilik herkese göre değişir, bu benim görüşüm bence bu şekilde sizce o şekilde olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı