14 yaş için 178 cm boy çok mu uzun?

Merhaba. Bence boyunuz yaşınıza göre normaldir, çünkü en fazla bu yaşlarda (ergenlikte) boy uzaması en fazla görülür. örneğin 14 yaşında 1.68 mt., 24 yaşında en fazla 1.80 mt.'ye kadar uzamış bir boyum vardı. En fazla boy atması ergenlikte en az da yetkinliğe geçiş yıllarında 21-25 yaşlarında uzayıp artar, ekseriyetle.

14 yaşında 1.68 boyumla katlanır Bisan marka küçük boy bir bisiklete bindiğimde, mahalledeki tüm çocuklar "sırık" "sırık" diye taklılarak bana seslenirlerdi, örneğin. Belki bu küçük bisikletin üzerinde onlara dev gibi görünmüş de olabilirim, bu da başka bir ihtimaldir. Ama yetişkin (yetkin) bir yaşa geldiğimde 1.80 mt. yi de pek geçemedim, Yani bu yaşlarda artan ve size çok fazla gibi gelen bu boyunuz anormal değildir. Kendi boyumun da o yaşlarda 1.68 mt. olduğunu tam olarak ele alırsak. Kolay gelsin.

Normal, yeni nesil deve gibi. 17 yaşında 1.81 boya sahibim 13-14 yaşındaki kuzenim bana ulaşmak üzere. Uzun boy iyidir başın belaya girmez, kavgada çaktığın adam yamulur.

Ben de 1.92 boyundayım da. Kavgada kısa boylular daha avantajlıdır. Çaktığın adam yamulmaz yani. Kavgada uzun boyun avantajı olduğu kadar kısanın kat kat avantajı vardır. Kavga boya bakmaz. Mesela benim 1.58 boyunda arkadaşım kursta 7-8 tane 1.80 adam yere serdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı