Z Kuşağı çok mu uzun?

Şans ile alakası yok z kuşağı ilede alakası yok bilip bilmeden konu hakkında yanlış bilgi vermeyin bu boy meselesi tamamen "GENETİK"
Genetiği doğarken siz seçtiniz anladığım kadarıyla. Genetik = şans. Basit mantık yürütemiyorsanız lütfen bana bilim öğretmeyin. Boyun nasıl uzadığının bilimsel açıklamasını yapmadım ki yukarıda yanlış bilgi vereyim.

Genetiği doğarken siz seçtiniz anladığım kadarıyla. Genetik = şans. Basit mantık yürütemiyorsanız lütfen bana bilim öğretmeyin. Boyun nasıl uzadığının bilimsel açıklamasını yapmadım ki yukarıda yanlış bilgi vereyim.

Yanlış cevap genetik anne ve babanın dadından gelir boy işe şansın hiçbir alakası yoktur.

Yanlış cevap genetik anne ve babanın dadından gelir boy işe şansın hiçbir alakası yoktur.
Allah Allah çattık. Dostum doğarken anne babanı genetiğini veya diğer aile bireylerini sen mi seçtin? Bu yüzden şanstır. Aileden zengin olman ya da olmaman gibi bu da bir şans faktörüdür çünkü seçmedin. Bilime göre değil sana şanstır. Allah Türkçe hocanıza sabır versin.
1727103913387.png

Z kuşağının hepsi böyle mi bilmiyorum fakat 2010 doğumluyum ben 176 boyum. Sınıfımızda 1.88 arkadaş var.

Kanka bu erken ergenlikten kaynaklı muhtemelen, sınıfında bulunan arkadaşının daha fazla uzayacağını düşünüyorum şahsen o yaşta ortalama boyun üstünde 8.sınıfta arkadaşım vardı 170 boyu vardı benim 160'dı. Onun şu an 172 benim 173 durum böyle. Onun boyu yüksek ihtimalle uzamayacak ama benim boyum muhtemelen 180 olacak. İşin özü erken ergenlikten kaynaklı senin söylediğin durum.

Evet bilim düşmanıyım ben nereden anladınız? Son kez anlatıyorum daha da mesaj atmayacağım sonra uyarıyı ben yiyorum. Bilime göre boy genetikten gelir evet. Ama genetiği sen seçemezsin senin bakış açından bu şanstır. Neyi üsteliyorsunuz anlamadım arkadaş elinde olmayan bir faktöre şans denir. Çok istiyorsan olasılık de. Aynı şey. Bak dikkatli oku boy genetikten gelir genetiğini seçemezsin doğan kişi için bu şans işidir. Konu başlığına ithafen de şunu söyleyeyim bu nesil harbi gereksiz uzun bence. Hormonlar mı değişti anlamadım herkes minimum 1.80. Genelde benim gördüğüm 2003 2004'ten sonraki nesil baya bir uzun. Arkadaş 1.95 2 metre nasıl bir boydur eskiden bu boyda olanlar basketçi oluyordu zaten şimdi etrafta çok fazla bu boylarda insan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bilim düşmanıyım ben nereden anladınız? Son kez anlatıyorum daha da mesaj atmayacağım sonra uyarıyı ben yiyorum. Bilime göre boy genetikten gelir evet. Ama genetiği sen seçemezsin senin bakış açından bu şanstır. Neyi üsteliyorsunuz anlamadım arkadaş elinde olmayan bir faktöre şans denir. Çok istiyorsan olasılık de. Aynı şey. Bak dikkatli oku boy genetikten gelir genetiğini seçemezsin doğan kişi için bu şans işidir. Konu başlığına ithafen de şunu söyleyeyim bu nesil harbi gereksiz uzun bence. Hormonlar mı değişti anlamadım herkes minimum 1.80. genelde benim gördüğüm 2003 2004'ten sonraki nesil bayağı bir uzun. Arkadaş 1.95 2 metre nasıl bir boydur eskiden bu boyda olanlar basketçi oluyordu zaten şimdi etrafta çok fazla bu boylarda insan var.

Hocam bilime göre değil de normalde de öyle. Siz şans kelimesini kullanınca hiçbir şeye dayalı olmadan Bala falan gelmiş olduğunu belirtiyorsunuz. Sizin kullandığınız kelime yanlış yani. Hocam ayrıca genetik "anan baban kısaysa sen de kısasın" tarzı işlemiyor. Eğer öyle olsaydı ben annem 160 ve babam 170 cm olduğundan maksimum 175-180 olurdum. Çevresel faktörler de çok etkili. Ayrıca Z kuşağı derken 1995-2010 arası doğan bizleri kastediyoruz. Bizim zamanımızdaki farkların boya etki edip etmediğini tartışmak istedim. Umarım iyi açıklamışımdır.

Hocam bilime göre değil de normalde de öyle. Siz şans kelimesini kullanınca hiçbir şeye dayalı olmadan Bala falan gelmiş olduğunu belirtiyorsunuz. Sizin kullandığınız kelime yanlış yani. Hocam ayrıca genetik "anan baban kısaysa sen de kısasın" tarzı işlemiyor. Eğer öyle olsaydı ben annem 160 ve babam 170 cm olduğundan maksimum 175-180 olurdum. Çevresel faktörler de çok etkili. Ayrıca Z kuşağı derken 1995-2010 arası doğan bizleri kastediyoruz. Bizim zamanımızdaki farkların boya etki edip etmediğini tartışmak istedim. Umarım iyi açıklamışımdır.

Kanka annem ve babamın boyu ortalama annem 160 babam 176 benim boyum ise 16 ya gireli 1 ay oldu ve benim boyum 170.boyumun daha da uzayacağını da düşünmüyorum. Ergenliğe 13 yaşımda girmeme rağmen boyum 2 senedir uzamıyor. Sizin durumunuz istisna olmuş gibi muhtemelen. Genlerin diğer akrabalardan birine çekmiş olabilir.

Evet bilim düşmanıyım ben nereden anladınız? Son kez anlatıyorum daha da mesaj atmayacağım sonra uyarıyı ben yiyorum. Bilime göre boy genetikten gelir evet. Ama genetiği sen seçemezsin senin bakış açından bu şanstır. Neyi üsteliyorsunuz anlamadım arkadaş elinde olmayan bir faktöre şans denir. Çok istiyorsan olasılık de. Aynı şey. Bak dikkatli oku boy genetikten gelir genetiğini seçemezsin doğan kişi için bu şans işidir. Konu başlığına ithafen de şunu söyleyeyim bu nesil harbi gereksiz uzun bence. Hormonlar mı değişti anlamadım herkes minimum 1.80. Genelde benim gördüğüm 2003 2004'ten sonraki nesil baya bir uzun. Arkadaş 1.95 2 metre nasıl bir boydur eskiden bu boyda olanlar basketçi oluyordu zaten şimdi etrafta çok fazla bu boylarda insan var.

Bilime düşman olmak gerçekten kötü bir bakış açısı bilim aslında çok yararlı bir daldır. Maalesef bilim tanımayan tek Türkiye milleti biziz.

Boyu bilmemde ruh ve psikolojik olarak halen ortaokul çocukları gibiler. Hal haraketler, tavırlar hatta uzun dediklerin kişilerin hepsi iskelet gibi falandır. Boy varda full hormon sağlıksız beslenme vs vs kısa olurum yapılı olmayı tercih ederim. 187im bu arada. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bahsettiğiniz şeyler bizim burda geçerli değil. Yeni gelen 9. Sınıflar ilkokul çocuğu gibi, 160, 170 boylarında yanaklı tombul tombul. Ben şahsen kendi neslimi hormonlu nesil olarak betimliyorum.
Kümes tavuğu oldular resmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı