Z kuşağını nasıl buluyorsunuz?

CHP'nin HDP ile iş birliği yapmasını kınıyorum ve şiddetle reddediyorum. Fakat bazı insanlar vekil ile partiyi bir tutuyor, biz CHP tarafında (%98) Mansur Yavaş'ı destekliyoruz, CHP'yi değil. Ama siz veya size karşı gelen düşünce sahibi kendini tam ifade edemediği için iletişim hataları oluyor.
Hocam size şu kadar söyleyeyim. Belli ki daha önce siyasi partiler içerisinde nüfuzlu olan veya milletvekilliği yapmış birisiyle tanışmamışsınız bu çok belli. Bir siyasi parti içerisinde(hepsi için geçerlidir) genel başkan ne diyorsa o olur. Yani birkaç milletvekili değil genel başkana uyup susan da suçludur. Atatürk’ün partisiyiz deyip hainlerle işbirliği yapmak ikiyüzlülüktür. Yalancılıktır. Milleti küçük görmektir. Mansur Yavaş konusuna gelirsek de Mansur Yavaş CHP’den aday olmasa da o belediyeyi alacaktı ve kendisi aslen muhalif dönem MHP kökenli bir siyasetçidir. Ekstrem koşullarda ve büyük bir destekle geldiği için ‘Bilmiyorum Kemal’ ona sözü geçiremiyor. Zaten Mansur Yavaş da izin vermez buna. O yüzden bu örnek mantıklı değil.

CHP’nin vatana ihanet edenlerle işbirliği yaptığını söylediğimde beni AKP’li ilan edip sizinkiler de çözüm süreci yaptı diyen, karşısındakinin görüşünü dinlemeyen, bunlar gitsin de ne olursa olsun diyen, internette gördüğü bilgilerin kaynağına bakmadan aklına yatıyorsa doğrudur damgası vuran, ülkeden sadece gitmeyi kafasına koymuş olan, ülkeyi nasıl geliştirebilirim diye düşünmeyen(%80’i), ailesiyle iyi geçinemeyen, ailesiyle oturup iki kelime konuşup problemini çözemeyen, özgürlük adı altında insanların dini görüşlerine küfür eden, tarihini doğru dürüst bilmeyen, kendisine hiçbir şey katmayıp zaten eğitim sistemi kötü diyen(%80’i) bir nesil olduğunu düşünüyorum. Çoğunluğunun da gayriresmi dini paradır. Para için herkesi satabilir, duygularıyla oynayabilir, yarı yolda bırakabilirler. Fakat düzelteceğiz bunu da bu iktidardan ve karşısındaki illet ittifakından kurtulabilirsek...
Karşındakinin görüşü "olsun Allah'ı var" olursa sen de dinlemezsin. Bunlar ne olursa olsun gitsin demeleri de doğduklarından beri aynı hükümetin ülkeyi günden güne daha da kötüye sürükleyip çıkıp hiçbir şey yokmuş gibi konuşmaları olabilir belki de. İnternetten gördüğü şeylere de kaynağına bakmadan inanıyorlar kısmına hiç katılmıyorum. İnternet ellerinin altında, çoğu birden fazla yerden bilgi alıyor, karşılaştırıyor. Ülkeden gitmeyi kafalarına koymaları kadar haklı başka bir şey yok. Önceden ülkeyi değiştirmek, geliştirmek, kurtarmak olarak bakan kesim malesef zamanla bunun mümkün olmadığını, Atatürk'ün bile cahilliği yenemediğini görüp gitmek istemesin de ne yapsın? Ailesiyle iyi geçinememe kısmı da tamamen çağ ile alakalı. Elinin altında internet var. En ufak bilgiye şap diye ulaşabiliyorsun. Eskiler ise öyle değil. Bir bilgiye doğru mu, yanlış mı diye karşılaştırma yapamıyorlar. Körü körüne inanıyorlar. Babam da çıkıp AKP'yi savunsa, ben de iyi geçinemem onunla. Çünkü benim gördüklerimi, okuduklarımı, izlediklerimi izleyemiyor. Aklı basmıyor teknolojiye. Televizyondan yandaş kanallar izleyerek kandırılan bir aileyle sen de iyi geçinemezdin bu çok normal. Özgürlük adı altında küfür edildiğini de görmedim. Evet bir dine hakaret var. Baya da yaygın ama bu özgürlük adı altında yapılmıyor. Çoğu Z kuşağında doğan insan teknoloji sayesinde araştırıyor, Ateist yada Deist oluyor. İnanmadığı şeye de kolayca küfür edebilicek raddeye gelebiliyorlar. Burda Z kuşağını savunmuyorum yanlış anlama. Sadece bunun sebebini bir tık anlatmaya çalışıyorum. Diğer kuşaklara göre çok daha kolayca saygısızlaşabilen bir kuşak olduğu doğru bu kuşağın. Kendisine bir şey katmayan kısmı da çok yanlış bence. Eğitim sistemini suçlamaları da en büyük haklarıdır. Ama sırf bu bahane altına yatıp hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorsan evet doğru. Gayriresmi dini paradır demişsin, bu kuşak hiç bolluk görmedi. Kendi aksanları üniyi erteleyip avrupa turu yaparken, istediği her türlü teknolojik alete 1-2 hafta çalışarak sahip olabilirken, en kötü birkaç ayda sahip olurken, bir burgere 40-50 lira vermezken, rahatça gezip tozabilirken, kendileri sürekli bir gelecek kaygısı, ekonomik sorunlar, adaletsizlik, cahillik karşısında yıldıkları için ekonomik durumlarını değiştirmek için türlü türlü para kazanma yöntemleri aramakta. Neyse genel olarak demek istediğim Z kuşağı bence en şanslı ama şansız kuşaktır. Genel olarak da iyi bir kuşak olduğu kanaatindeyim ama imkanlar ve şartlar onları kötü yollara itiyor.
Emin ol z kuşağı akpli dedelerden daha kolay manipüle edilebilir. Adamın teki bilgisayarına csgo çıkartması takıp s ve j dedi diye Başkan adayı ilan ettiler.
Sen sadece onu görüp yorum yapıyorsan senin sorunun.

Bu ne yahu niye bu ülkede herkes birbirini eleştiriyor ya? Kimse kimseyi çekemiyor, en kötüsü de benim bunu derken yine Türkleri eleştirmem. Bakın sağcı-solcu diye onlarca yıl kutuplaştırıldık, şimdi de insanlar çıkar meseleleriyle, siyasetle ve sosyal medyayla kutuplaştırılıyor. Hiç düşündünüz mü "Keko" lafı olmasa ve onlarla sürekli alay edilmese belki o keko dediğiniz kişiler toplumun düzgün kısmına asimile olacak? Veya sağcı-solcu kavramları hiç olmasaydı ne olurdu düşündünüz mü? Bakın mesela Çin'e giden bir Türk'e sürekli Türk olduğu söylenir ve sürekli onunla alay edilirse o Türk Çinlilere düşman kesilir ve asla asimile olamaz. Yani işin kısası artık kutuplaşmak yerine hoşgörülü ve empati yapabilen kişiler olmalıyız, bu yüzden bu konudaki herkesi ve başlıkta bahsi geçen Z kuşağını daha çok çalışmaya ve bu kutuplaşmanın bir gün son bulabilmesi için dayanışmaya ve hoşgörüye davet ediyorum.

Arkadaşlar bir bütün olmak yerine neden herkes burada birbirine siyasi yönden suçlama yapıyor neden iç sıkıntılarımız olsun? Bir olursak kimse üstemizden gelemez bunu genel açıdan söylüyorum hangi kuşak olduğu hangi dinden olduğu hangi partili olduğu önemli değil biz tek bayrak altında yaşıyoruz zor dönemlerde de bir olmamız gerek. Bence o zaman ülkede gelişmeler yaşanır.

Arkadaşlar bir bütün olmak yerine neden herkes burada birbirine siyasi yönden suçlama yapıyor neden iç sıkıntılarımız olsun? Bir olursak kimse üstemizden gelemez bunu genel açıdan söylüyorum hangi kuşak olduğu hangi dinden olduğu hangi partili olduğu önemli değil biz tek bayrak altında yaşıyoruz zor dönemlerde de bir olmamız gerek. Bence o zaman ülkede gelişmeler yaşanır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu anlamayan halkımız inat ettiği için kutuplaşmanın gayet doğal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu anlamayan halkımız inat ettiği için kutuplaşmanın gayet doğal.

Siyasi görüş ile bir bütünleşme olacağını sanmıyorum bu sefer de sağcı solcu kavgası başlıyor siyaset olduğu sürece bence bir olmak biraz zor.

Siyasetçilerin geneli benimde dahil olduğum kuşak üzerinden prim kasıyor. Hemen her şeye kanmayan bir kuşak. Bırakın bu çoçukları yaşlılar. Nerden bilelim 20 yıl önceki ülkenin halini.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı