Z kuşağının Avrupa sevgisi

Ben AKP'li değilim ama kılıçlaroğlu karşısında kesinlikle Erdoğan'a oy verirdim. Ya adam gidiyor İHA SİHA'lara karşı çıkıyorlar, demirtaş'ı serbest bırakacağız diyor. Daha ne yapması lazım? Oy vermemek sizin hakkınız ama şu zihniyeti bırakın. Erdoğan'ın karşısına taş koysalar ona oy veririm abi saçmalık bu halden daha kötüsü de olabilir değil olacaktır.

Yani ak partilisin.
 
Yazmayayım yazmayayım diyorum da yani insanı çileden çıkaran bir yapınız var. Canım benim Türk bir insanın ırkı, milliyetçilik ise bir insanın benimseyeceği fikir. Türk olan her kişi milliyetçi olmak zorunda değil. Türk olup da sosyalist olan da var. Türk olup da liberal olan da var. Türk Milliyetçiliği'ni ayaklar altına aldık diyen adamı destekleyip insanlara milliyetçilikten bahsetmek de güzel fıkraymış.
Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldık diyeni bilmiyorum ama onu desteklediğimi kim söyledi?
 
Bazıları bilmeden seviyor bazıları bazı nedenden kaynaklı seviyor. Ayrıca Avrupa'da da o kadar iyi bir ekonominiz olamaz. Sosyal devlet oradaki çoğu ülke, mesleklerin çoğu aşağı yukarı aynı maaşı alıyor. Şu anki ülkemiz ile evet birçok Avrupa ülkesinden gerideyiz denebilir. Ben açıkçası gezmek için Avrupa'yı seviyorum fakat yaşamak için tercih etmezdim sanırsam. Özellikle iskandinav ülkeleri çok ilgimi çekiyor. Yaşamak için bana Amerika ve Kanada tarzı daha uygun. Ayrıca ülkemi çok seviyorum, sadece yönetim biçimi ve insanlarını sevmiyorum, bu benim şahsi görüşüm.
 
Ailenin maddi durumunu bir kenara bırakıp çalışınca anlayacaksın sorunun ne olduğunu.

İt gibi çalışıp maaşını eline alınca elini dufaklarına götürüp parayı nasıl en az şekilde harcarım diye düşünüyorsun.

Adalet desen muamma.

Çevre yapısı ayrı kötü.

Sağa bakıyorsun paki, sola bakıyorsun suri, arkana bakıyorsun afgan, önünde zamanında fahişe olup şimdi ekonomş sayesinde zengin gözüken rus ve ukraynalılar.

Şimdi neyi düzeltmek için çabalayacaksın? Hadi söyle.
 

Geri
Yukarı