Prod1gy
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD RYZEN 5 7640HS - GTX 4060 - 16 GB RAM - 1 TB M2 SSD
- Meslek
- Zabıt Katibi
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederimhalihazırda ön lisans bilgisayar programcılığı okumaktayım bilgisayarla fazla içli dışlı olmama rağmen bölümümü devam ettirmek istemediğim hissindeyim. Anadolu lisesi çıkışlı olmam katiplik için dezavantaj sağlar mı, şu an Q klavyede 100 110 bandında yazıyorum yeterli düzeye gelebilir miyim sizce, KPSS ortaöğretim 75 80 alsam yeterli midir, ve malum konu torpil gözümü çok korkutuyor sizce şu an bölümümü bırakıp katiplik için uğraş vermem mantıklı mıdır?
Lise çıkışlı başvuru yapacaksanız önce bir daktilo ya da bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız gerekir. Dezavantajı da biraz daha az maaş alırsınız. 100/110 kelime fena değil pratik yaparak artırabilirsiniz. KPSS puanı olarak batı illerinde 75-77 doğu illerinde 70-73 puan arasında kapatıyor. Torpil her yer de var dostum. Ben 8 kez farklı kurumların mülakatına girdim. Katipliği de öylesinde başvurdum oldu. O yüzden bazı işler nasip bazı işler referans ama zor meslek onu belirteyim. Zaten forumda katiplik ile alakalı çoğu konuda yorumlarım var oradan da yararlanabilirsiniz.
Daktilo belgesi almayın katiplik yerine mübaşirliğe de başvurabilirsiniz sadece lise mezunu olmanız yetiyor. Size önerim iyi düşünün ona göre karar verin. Hakkınız da hayırlısı olsun.