Zamanda yolculuk mümkün mü?

O zaman ki teknolojiye sahip insanlık bizim şu an tahmin edebileceğimizin ötesinde olacağı için Dünya Savaşları gibi bir şey pek olmaz.
Belki bundan 100-200 yıl sonra Irk diye bir şey kalmayacak, nereden biliyorsun?
İnsanların biyolojik olarak ölmeden arzularından vazgeçeceğini düşünmüyorum hocam. O sebeple bu tür bir yorumu ekledim.
Ama geleceğin ne getireceği yine de belirli değil. :)

Hayırlı geceler ilginç ve güzel bir konu. Açan arkadaşa teşekkürler, bana yardımcı olur musunuz ?

Şimdi görme olayı ışığın olduğu yerde gerçekleşir bunda hemfikir olduğumuzu varsayıyorum zira karanlıkta göremeyiz :). Işık ise en doğal hali ile doğal ışık kaynağınız olan güneşten gelmekte. Dünya ve güneş arası mesafe sürekli değişmekle birlikte en uzak 152 milyon km. en yakın 147 milyon km. olarak hesaplanmıştır. Işık hızı hesaplanırsa güneşten çıkan ışık ışınlarının yaklaşık olarak 8 dakikada dünyayı geldiğini bulabiliriz. Yani gündüz öğlen vakti güneşe baktığımızda biz güneşin 8 dakika önceki halini görmüş oluruz. Buda güneşin geçmişi hakkında bilgi verir bize.

Buraya kadar tamamız varsayıyorum aklıma takılan soru şu "zamanda yolculuk yapılır mı?" sorusu için;

Işık hızından daha hızlı bir araç yapabilsek ve ışığın daha ulaşmadığı yerlere hızlıca gidebilseydik ve ışığın gelmesini bekleseydik :) Işık geldiği zaman (evrenin ilk ışıkları) bize dünyanın geçmişini görme fırsatı da sunabilir miydi?

Cevabınız evet ise tebrikler geçmişe yolculuğu bulduk :) Hayır ise nedeni nedir?

Merak içindeyim.

Hayırlı geceler ilginç ve güzel bir konu. Açan arkadaşa teşekkürler, bana yardımcı olur musunuz ?

Şimdi görme olayı ışığın olduğu yerde gerçekleşir bunda hemfikir olduğumuzu varsayıyorum zira karanlıkta göremeyiz :). Işık ise en doğal hali ile doğal ışık kaynağınız olan güneşten gelmekte. Dünya ve güneş arası mesafe sürekli değişmekle birlikte en uzak 152 milyon km. en yakın 147 milyon km. olarak hesaplanmıştır. Işık hızı hesaplanırsa güneşten çıkan ışık ışınlarının yaklaşık olarak 8 dakikada dünyayı geldiğini bulabiliriz. Yani gündüz öğlen vakti güneşe baktığımızda biz güneşin 8 dakika önceki halini görmüş oluruz. Buda güneşin geçmişi hakkında bilgi verir bize.

Buraya kadar tamamız varsayıyorum aklıma takılan soru şu "zamanda yolculuk yapılır mı?" sorusu için;

Işık hızından daha hızlı bir araç yapabilsek ve ışığın daha ulaşmadığı yerlere hızlıca gidebilseydik ve ışığın gelmesini bekleseydik :) Işık geldiği zaman (evrenin ilk ışıkları) bize dünyanın geçmişini görme fırsatı da sunabilir miydi?

Cevabınız evet ise tebrikler geçmişe yolculuğu bulduk :) Hayır ise nedeni nedir?

Merak içindeyim.
Mantığın güzel ama bunun cevabını Einstein ışık hızının geçilemeyeceğini ve kütlesi olan hiçbir maddenin ışık hızına ulaşamayacağını söylerek verdi.
Birde hadi senin dediğin şey olduda ışık hızını geçtik diyelim muhtemelen saniseler içerisinde bir gök taşına çarpar ve moleküllerimize kadar ayrılırız.🤣

Mantığın güzel ama bunun cevabını Einstein ışık hızının geçilemeyeceğini ve kütlesi olan hiçbir maddenin ışık hızına ulaşamayacağını söylerek verdi.
Hocam bilim ne için var ki? Bence de geçilemez ama bakarsınız ileri de çok değişik teknolojiler çıkabilir. Neden olmasın :)

Bence Interstellar filmindeki gibi olabilir :D Zamanda geçmişe gidemeyiz ama, zamanı hızlandırarak geleceğe gidebiliriz. Belki milyar yıl sonra falan, gerçi o zamana kadar gezegenimiz yok olur herhalde.

Merhaba arkadaşlar, hadi bu konuyu tartışalım. Sizce mümkün mü? Bu konu hakkında hangi bilgilere sahipsiniz ben ufak bir örnekle başlayayım. Bugün biraz araştırma yaptım, çoğu zaman yolculuğu yaptığını iddia eden şahıslar hep aynı noktayı söylüyor. Özel bir askeri çalışma için bir üste zaman yolculuğu yaptığını birçoğunun anlattığı bana açıkçası inandırıcı gelmedi. Fakat çoğu birbirinden bağımsızlar ortak şeyler söylemiş, bu da beni şüphede bıraktı. 2 ayrı şahıs 2028 de zaman yolculuğunun dünya kamuoyuna açıklanacağını belirtmiş.

İmkansız.

Birde hadi senin dediğin şey olduda ışık hızını geçtik diyelim muhtemelen saniseler içerisinde bir gök taşına çarpar ve moleküllerimize kadar ayrılırız.🤣
Hocam karanlıkta ilerlemek zor. Muhtemel oralarda ısı da yoktur termal kamera vb. durumu kurtaralım ama büyük ihtimal sinek gibi yapışırdık. Ama ışık hızını geçebilecek teknoloji ona da çözüm bulur elbet :)

Zamanda yolculuk mümkündür. zamanı bir sınırlama olarak kabul ediyoruz. zamana yukardan baktığımızı düşünürsek başı ve sonu olan bir ok gibi olduğunu görürdük. matematikteki doğrular gibi yani. başı ve sonu bellidir. olacaklar zaten olmuştur. hayatı bir video gibi düşünün. şu anda 2021 yılını izliyoruz. ilerde olacaklar yaşandı. hatta şu anda farklı zamanlarda yaşayan insanlar, ya da bizim farklı zamanda yaşayan hallerimizin olduğunu düşünüyorum. insanlar, yakın tarihte kıyamet kopmaz ise elbet bir zaman o videoyu iler sarmayı bulacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı