Zorbalığa uğruyorum

Yapabileceğin en iyi şey ailene şikayet etmek.Devlet okulu olsa o kadar rahat olamaz hocalarına söylesen disiplin yer ama özel okul olunca hocalar da bir şey yapmaz.Ailene şikayet et ve onun ailesiyle konuşsun.
 
Hocam 16 yaşındaymışsınız fiziksel durumunuzu bilmiyorum ama birşey bahsetmediğinize muhtemelen normaldir. Keşke en başında kendinizi ne olursa olsun ezdirmeyip sert tavır ortaya koysaydınız. Eğer siz kendinizi ezdirmeye, karşılık vermemeye ve hatta ailenize veya öğretmeninize şikayet etmeye devam ederseniz hepten akıllanmaz tam tersi daha çok kudururlar. Yapacak pek birşey yok olan olmuş yapabileceğiniz en mantıklı şey sınıf değişikliği yaparak yeni gideceğiniz sınıfta ne olursa olsun diğer yeni arkadaşlarınıza bu zorbalık konusunda en başında sert bir tavır koymanız. Ayriyetten ufak el şakaları, küfürler vb. sizin bulunduğunuz ergen lise ortamında maalesef normal karşılanıyor sizde bu tarz durumlara fazla takılmayın bu yüzden gene zorbalanabilirsiniz.
 
Galiba lisede okuyorsun. Lise demek bir takıma ergen topluluğu gibi bir şey demek bana göre. Herkesin libido ve özgüven hatsafada ve bazıları da bunlardan ayrı normal takılan insanlar.
Zorbalık yapmaya devam ediyorlarsa ilk olarak konuşarak anlaşmaya çalış eğer olmuyorsa öğretmen veya müdürüne danış. Ve unutma şikayet etmek çocukluk değil büyüklüktür.
 
Seni anlıyorum ama şiddet her zaman çözüm olamaz dayak yesem nolucak müdür yardımcısına gidicem disiplin suçu Alıcam mağdur Ken yine mağdur olucam ayrıca okulda ilk vuran suçlu olmuyor bende düşündüm aileme anlatmamayi daha fazla zorbalicaklarini biliyorum ama başka çarem yok çocuk güçlü biri arkadaş ortamim yok arkami kollayacak dostum yok cocugun seveni var çevresi var ya hayatımı bitirirse?
Sakin olun hocam.Kimse size birşey yapamaz.Cocugu uyarın ve yapmaması gerektiğini söyleyin.Eger hala yapıyorsa ailenizle birlikte müdüre gidin ve durumu anlatın,yine devam ederse tek çare polis sanırım
 

Geri
Yukarı