Zorunlu askerliği yapmazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zorunlu askerlik ya olmamalıdır, ya da her yıl 1-2 hafta olacak şekilde tekrarlanan bir eğitim olmalıdır. İnsanlara haftasonu ve/veya akşamları eve gitme izni verilmelidir. Şu anki hali maalesef anlamsız yere özgürlüğe el konmasından farklı değildir.
Kişinin mesleğine göre (iş sağlığı ve güvenliği gibi) bir veya birkaç yılda bir alınması zorunlu eğitimler de dahil edilebilir buraya.

Dediğin şeyin vatan borcu kavramıyla uzaktan yakından bir bağlantısı yok. Ve sana mı soracağım ne yapacağı mı? He!

Dostum sakin ol yaşıtımsın. Evet zorunlu askerlik saçma ama mecbur yapmak zorundasın bende saçma buluyorum 6 ay yapılmasını belki 1 ya da 2 ay olabilirdi zaten silah kullanımı gibi bazı şeyleri acemi er iken öğretiyorlar. 1 ay acemi er olarak yapıyorsun acemi er bittikten sonra ise yemin töreni oluyor ve kalan 5 ay ise usta birliğinde meslek hayatını yapıyorsun okul gibi düşün askerliği bu kadar kasma daha yaşın genç bunları düşünmek için çok erken yaştasın. Cidden böyle bunu kafaya çok takarsan ileride çok sıkıntılar yaşarsın. Tavsiyem bu düşünceden çıkman yoksa çok sıkıntı çekersin.

Hocam affedersiniz ama çok boş yapıyorsunuz madem istemiyorsunuz verin parayı 21 gün yapın gelin eskiden 18 aydı askerlik o zaman nasıl sabretmisler bir düşünün yani ayrıca bu koskoca devlet için 6 ayınızı feda etmeye değmez mi ayrıca şimdi sadece silah kullanmayı öğreneceksiniz savaşa gitmiceksiniz.

Vatan borcuymuş. Yahu benzin alırken yarısını vergi verirken, araba alırken 1 tanede devlete alırken neyin borcunu ödüyoruz? Sanki bedava yaşıyoruz ülkede de borcumuz kalıyor.

Türkiye simülasyonunda askerliği yapmama lüksün yok. Eğer siyasetçi çocuğu veya zengin isen o ayrı. 3 seçenek var. Bedelli 30 gün 104k₺. 6 ay askerlik ve 1 yıl askerlik.

Hocam aslında bana göre şu ana kadar profesyonel askerliğe geçilirdi ama halkımızın çok ağır milliyetçiliğinden dolayı bence olmadı (milliyetçileri kötülemiyorum ama fazla milliyetçi olmak kötüdür onu demek istedim linçleyenler olabilir diye)
Çok ağır milliyetçi halk Kamu binalarındaki T.C kaldırılınca hiç tepki vermedi? Süleyman şah türbesini ülkemize getirdik(Türbe geldi türbe) ona da sesini çıkarmadı, akın akın cihatçı selefiler geliyor ellerini kollarını sallaya sallaya, nedense bunlara hiç sesini çıkarmıyor?

Hocam affedersiniz ama çok boş yapıyorsunuz madem istemiyorsunuz verin parayı 21 gün yapın gelin eskiden 18 aydı askerlik o zaman nasıl sabretmisler bir düşünün yani ayrıca bu koskoca devlet için 6 ayınızı feda etmeye değmez mi ayrıca şimdi sadece silah kullanmayı öğreneceksiniz savaşa gitmiceksiniz.
6 ay tamamen faydalı geçse kimse bir şey demez ama bunu daha verimli ve kısa hale getirebiliriz. Günümüzde 6 ay uzun bir süre.

6 ay tamamen faydalı geçse kimse bir şey demez ama bunu daha verimli ve kısa hale getirebiliriz. Günümüzde 6 ay uzun bir süre.

İnsan ömrünün 60 yıl olduğu zamanda 1.5 yıl kısa ama 75 yıl olduğu sürede 6 ay uzun anlıyorum hocam tabii daha kısa olabilir ama şu an da öyle ağlanacak devlete isyan edilecek kadar kötü olduğunu düşünmüyorum tabii tekrar diyorum daha iyi olabilir ama ağlanacak bir durum değil.

Müslümanlıkla alakası ne? İster Müslüman olsun ister olmasın. 6 ay gidip vatani borcunu yerine getirmeye üşenen adama saygı duyulmaz. Ayrıca üslubumu da size soracak değilim hocam. Arkadaş sanki dövecek gibi konuştuğundan o eli indir diye bir şaka yaptım. Ve evet yaptığı kendi saçma fikrini nesnel bir şeymiş gibi anlatmaktan başka bir şey değil.

Sana mantıksız gelen şeyler saçma olmuyor canım benim. Askere gitmek istemeyen adama saygı duyulmaz mi? Neyse konuşursam ağır konuşurum. Ülke zararına binlerce yolsuzluğa karşı kulaklarını tıkayanlar burada askerlik yapmayan insana saygı duymam diyor.

Gerçekten anlamıyorum. Evet 1 2 aya düşürülüp verimli kullanılması güzel olabilir. Ama başta da söyledim. 6 ay patates soyduran sisteme kızın. Zorunlu askerlik sistemine değil. Kek yapıp yakmak gibi düşünün. Yapılan şey güzel ama işlenişi kötü ve verimsiz. Unutmayın bu topraklar bedavadan gelmedi. Her attığımız adımın kefareti o dönemin insanlarının kanıyla malıyla ödendi. Bunu onlara saygı göstermek olarak düşünün. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil ama sistem bu yapmak istemeyen parayı bastırıp geçebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı