Zorunlu askerliği yapmazsam ne olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana göre profesyonel askerliğe geçilmeli ama şöyle şartları olacak.

Askere çağrılacak kişiler'e silah eğitimi, olası bir nükleer veya acil Durum'da ne yapılması gerektiği gibi şeyler öğretilebilir en fazla 3 hafta veya 1 ay askerlikte kalınır böylece daha verimli olur. Hem olası bir savaşta tabii şu an çok zor modern çağda yaşıyoruz ama bari tecrübesiz askerler olmaz.

Zorunlu askerlik saçma değil fakat süresi saçma. 1-2 ay her insana silah tutmayı öğretip göndermek lazım. Lütfen mesajımı 15 yaşındaki militarist arkadaşlar alıntılayıp sahte milliyetçilik yapmasın.

Neyseki binlerce lira gitmiş olsada birgün bile yapmadım. Tam bedelli yaptım... :)

Zorunlu askerlik saçma değil fakat süresi saçma. 1-2 ay her insana silah tutmayı öğretip göndermek lazım. Lütfen mesajımı 15 yaşındaki militarist arkadaşlar alıntılayıp sahte milliyetçilik yapmasın.

Bence de öyle olabilir üstte belirttiğimiz fikirler benziyor.

Askere çağrılacak kişiler'e silah eğitimi, olası bir nükleer veya acil Durum'da ne yapılması gerektiği gibi şeyler öğretilebilir en fazla 3 hafta veya 1 ay askerlikte kalınır böylece daha verimli olur. Hem olası bir savaşta tabii şu an çok zor modern çağda yaşıyoruz ama bari tecrübesiz askerler olmaz.

Hem bazı kişilere göre değişik gelebilir ama isteğe bağlı olarak kadınlarda gelebilir bence hem olası bir savaşta asker sayımız birazcık daha da olsa artar.

Burada zorunlu askerliği savunabilen bir kitle var inanılmazsınız.
Kimse hayatının en önemli ve en değerli zamanlarından 6 ay vermek zorunda değil bu resmen kişinin hürriyet hakkını kısıtlamaktır.
Ama burası muz cumhuriyeti olduğu için her şeyde olduğu gibi askerlik sistemi de düzgün çalışmıyor.

Mantıklı, 1 ay eğitim (dediğin gibi) + 1 ay klasik şeklinde de olabilir.

Mantıklı, 1 ay eğitim (dediğin gibi) + 1 ay klasik şeklinde de olabilir.

Aynen öyle hem boşuna vaktinde gitmez bana göre 6 ay cidden uzun en fazla 3 ay olmalı bence veya profesyonel askerlik ama üstte belirttiğim şartlarla olursa daha iyi olur zaten profesyonel askerlik olan ülkelerdede yanlış bilmiyorsam halka silah eğitimi olası bir acil durumla ilgili eğitim veriyorlar en fazla 1 hafta sürüyor diye biliyorum oralarda.

Zorunlu askerlik dayatmacası asla kabul edilemez. Askerlik paralı askerlerin işidir. Türkiye'deki geleneksel askerlik anlayışı çok ilkel. Değişmez bu kafa yapısı. Çünkü insanlar ilkel. Anlayış tarzı vatan, millet, Sakarya. Türkler askerlik meselesine aşırı hassas. Profesyonel bir iş olarak görmüyor da bir borç olarak görüyorlar. Ben zerre miktarınca katılmıyorum. Askerlik yalnızca bir iş olarak görülmelidir, bir borç olarak değil! Ordu çok güçlendirilmiş, ileri teknolojik imkanlarla ve kabiliyetlerle donatılmış paralı profesyonel askerlerden oluşmalıdır. Ordu ilkel eratların gittiği kırma kolu bozuk kötü G3 tüfeğiyle askerlik yapmaya çalışan insanlardan oluşmamalı!

Eğer askerlik yapmayıp en kötü silah dahi tutmayı öğrenmezsen ne olur söyleyeyim mi sana sınırlarımızdan dolayı gelen ani bir savaş ile bırak ülkeni kendini bile savunamazsın o sürekli ezdiğimiz dalga geçilen suriyelilerden farkımız kalmaz dediğin ülkeler de askerlik olmama nedeni kendini savaş olsa bile belirli seçenekler ile koruyabilmeleridir veya örnek olarak Rusya'ya bakalım dünyadaki en büyük ülkelerden birisi ancak neden bir ABD gibi refah seviyesi yüksek değil sınırlarından dolayı adamların yanındaki ülke saldırmak için en küçük bir açık bekliyor veya Kanada adamların etrafında tehdit oluşturacak bir tane ülke yok adamların tek derdi çöpleri nereye koyalım evler nasıl olsun vb.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı