Kime asker olmak istiyorum desem dalga geçiyorlar

xenia

Kilopat
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
1.284
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamın aleyküm arkadaşlar. Benim hayalimdir asker olmak belki bir SAT komdandosu belki normal bir subay sosyalde bu konu hakkında 1-2 tane konum var. Mesela bir arkadaşıma veya bir akrabamızla sohbet ediyoruz konu mesleğe geliyor asker olmak istiyorum diyorum veya bir SAT komandosu hemen başlıyorlar sen çok film izliyorsun, askerlik hava atmak için yapılmaz, herkes asker olamaz, o filmlerde ki gibi değil diye hep laf sokuyorlar. Bir zaman sonra insan incinmeye başlıyor. İnsanlar neden ön yargılı bu kadar.
 
Sen kendini o insanlar için mi Komando olmak istiyorsun? Hayır, o yüzden sen nasıl istiyorsan ona karar vermelisin. Her insanda ön yargı vardır. Bunda şaşılacak bir durum olmaması gerek.
 
Kardeşim bizim akrabamız, çevremiz içindede var öyle insanlar. Kendileri birşey başaramamış kişiler. Kendin bilginle onların cahilliğini yüzüne vurursan hiçbirşey diyemezler. Cahillikten geliyor bu tip şeyler ve Türkiye'de böyle insan çok fazla. Konuşmak yerine yap, boş konuşma ve boş işlerin bir yararı yok. Baktın karşındaki boş, bilgisiz bir insan onu takma, konuşmamaya çalış. Akraba değilseniz yavaş yavaş işini bitir onunla.
 
Ya şaşırma değil ama her zaman yani 1 kere değil 2 kere değil her zaman sanki aşağılama gibi laf sokmaları bir zaman sonra cileden çıkartıyor.
 
Baba anlatamadım herhalde tek onu söylemiyorlar sanki sen yapamazsın senden bir halt olamazsın manasına getiriyorlar. Ve bende biliyorum filmlerde ki gibi olmadığını. Çok fazla araştırma yaptım bu konular hakkında albay dayımda var onunlada çok fazla sohbet ettim. Ne olduğunu biliyorum.
 
Savaş zamanı sen rütbeli onlar er olup akrabalarına emir verince anlarlar ne olduğunu. Yada sen onlara askerde iken komutanlardan çok dayak yemişsiniz heralde ondan böyle konuşuyorsunuz de. Lafla peynir gemisi yürümez konu sahibi söylesin dursunlar sen kendi işine bak.
 
Şu an 15 yaşındasın, zaman geçsin kararın değişir belki. İlla SAT olucağım diyorsanda akrabalarını dinleme.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı