Nasıl kilo verebilirim?

Öncelikle kafana koymak zorundasın. Amacından ailen veya bir başkası ya da kendin seni vazgeçirmemeli. Sonrası ise egzersiz ve programlı beslenme. İstedikten sonra yapamayacağın bir şey değil. Bir hastalığın yoksa. Öyle klasik yok az ye yok diyet yap vs demeyeceğim. İster bir profesyonelden destek al ister kendin araştır kendine en uygun egzersizi diyeti bul ve uygulamaya başla. Başladıktan ve istedikten sonra gerisi gelecektir.
 
En az 40 kilo vermen gerekiyor, su almaya çık, parkta yürü.Hamur ve şekeri ayrıca bırakman lazım. Bunları yapabilmen için gereken tek şey güçlü bir irade, başarabilirsin!
 
Aslında çok basit. Para biriktirmek gibi düşünebilirsiniz. Her insanın metabolizması farklı miktarlarda pasif olarak kalori yakıyor. Bu kalori miktarından 500 kalori az alırsanız haftalık yaklaşık olarak yarım kilo verirsiniz. Tabii bu sayıyı sporla daha yükseklere çekebilirsiniz. Tavsiyem 500 kalorilik kalori açığı ve açığa yakın miktarda egzersiz. Kendinizi yediğiniz şeylerden çok kalorilerle kısıtlayın. Daha sürdürülebilir olduğunu farkedeceksiniz. Kimsenin diyetini uygulamayın kendi diyetinizi kendiniz yapın. O gün çikolata yemek mi istediniz? Yiyin ama akşam yemek yiyecek kadar kaloriniz kalmadığını göze alarak yiyin. Kararı siz verin yani başkaları vermesin. Bir önerim de mutfak tartısı almak. Çünkü yediklerinizin gramajını bilmek çok önemli yoksa yanlış sayım yapabilirsiniz ve tartıda fark göremezsiniz. MyFitnessPal uygulamasını öneririm. Almanız gereken kaloriyi de hesaplar ve kalori günlüğü görevi görür. Dediğim gibi çok kolay aslında birazcık irade ve sabırla halledersiniz.
 
7000 kalori açığı oluşturup 1 kilo verebilirsin. Ekmek, paketlenmiş şeker gıdaları, kola ve unlu mamulerden uzak durup bolca su içersen kilo verebilirsin. Vermen gereken kilo çok olduğu için deri sarkması yaşayacaksın. Spor eşliğinde yapman daha iyi olacaktır.
 
3- Adım veriyorum bunları gerçekleştir.
1- Bol bol et ve sebze ye karbonhidrattan uzak dur.
2- Spor yap.
3- Anime izlemeyi bırak.
Bu beyinle bu yaşa kadar nasıl yaşadın? Taş devrinde yaşasaydın 3 yaşına kadar ölmüştün bu beyinle! Anime izleme demek nedir?
 
3 önemli etken var: Yemek, uyku ve spor. Düzgün beslenmeli, düzenli uyumalı ve mümkün mertebe spor yapmalısın. Tabii bunun öncesinde sağlık etkenleri de var, insülin direncin vb’de olabilir, bir diyetisyene görünmen de sağlıklısı olur. Ayriyeten diyet dediğimiz olay aç kalmak olarak da algılanmamalı; sık yemeli, lifli ve hafif olmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı