Neden çoğu kişi korsana yöneliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
3 Şubat 2021
Mesajlar
270
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet ilk cevabı ben vereyim: Çünkü orijinal bir şey genelde çok pahalı oluyor ve genelde korsan kullananların bunu karşılayacak parası olmadığı için orijinalden vazgeçiyor. Ama korsan üründe virüs tehlikesi çok daha artar. Oysa orijinal de böyle bir sorun olmaz. Sizin düşünceleriniz nedir? Sizce neden çoğu kişi korsanı tercih ediyor?
 
1615724737939.png


1615724811311.png


Bu yüzden olabilir mi? Evet almak daha güzel, emeğinin karşılığı olarak para verilir ama fiyatlar çok pahalı değil mi? 100 ₺' ye kadar olsa hadi neyse hakları alınır oynarız deriz ama fiyatları görüyorsunuz. Bir ev kirası, doğalgaz faturası kadar pahalılar.
 
Oyuna verecek paranız yoksa, oyunu oynamaya hakkınız da yoktur arkadaşlar.
Oyunu parayla satan yapımcı firmanın rızası var mı buna? Yok.
 
Artı -2 Eksi
Call of Duty oyununa neden 700 Lira vereyim?

İşin içine "o oyun, o parayı hak ediyor mu?" kısmı da giriyor, ki buna da dikkat edilmesi gerek. Örnek olarak CoD'u gösterebiliriz buna. Aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze getiren firmaya ben o paraları dökmem.
 
Zaten herkes söylenebilecek çoğu şeyi söylemiş. Ek olarak şunları ekleyebilirim. Steam biraz olsa bile dengelemeye çalışmakta fiyatları gördüğüm kadarıyla (Forza Horizon 4'den bahsediyorum). Oyunlar ucuz olsa bile çoğu kişide o oyunu oynatabilecek sistem yok. Sistem olsa bile o oyunu stabil bir şekilde sorunsuz indirebilecek internet bağlantısı yok. Yakın zamanda GeForce Now Turkcell ile anlaşma yaptı ama aylık 75 lira gerekmekte. Çoğu şeyin cevabı aslında ekonomi. Yani kısacası Türkiye'de mutlu olmak biraz zor gibi :/
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı