Ölünce sonsuz karanlığa gitme olasılığımız

Benim hep sorguladığım bir şey var gerçekten ara sıra kafama takıyorum bazılarınıza saçma gelebilir ama :D ölünce gittiğimiz yer neresi olursa olsun ne zamana kadar orada kalacağız ne yapacağız sadece öylece bekleyecekmişiz gibi geliyor ebediyen boyunca.

Bilincin olmayacağı için dert etmene gerek yok. Zaman algın yok bir kere.
 
Şahsen bana öldükten sonra ''sonsuz karanlığa gömüle'' fikri mantıklı gelmiyor. Benim fikrim öldükten sonra Cennet veya Cehenneme gideceğimiz yönünde. Ancak Cennet-Cehennem kavramları 4. boyutu tam olarak anlamaktan geçiyor, ki bu günümüz teknolojisi ile imkansız. Bu yüzden Cennet-Cehennemi tam olarak anlayamayız.
 
Bilincin olmayacağı için dert etmene gerek yok. Zaman algın yok bir kere.
Eğer cennet ve cehennem yoksa zaman algısı olacağını bende düşünmüyorum ama cennet ve cehennem varsa zaman algısı olmaması biraz mantıksız olabilir zaman algısı olsa da ne kadar sürecek orda kalmamız :d zaman nasıl işleyecek ?
 
Şahsen bana öldükten sonra "sonsuz karanlığa gömüle" fikri mantıklı gelmiyor. Benim fikrim öldükten sonra Cennet veya Cehenneme gideceğimiz yönünde. Ancak Cennet-Cehennem kavramları 4. boyutu tam olarak anlamaktan geçiyor, ki bu günümüz teknolojisi ile imkansız. Bu yüzden Cennet-Cehennemi tam olarak anlayamayız.

Öldükten sonra hiçliği kabul etmek istemiyorsun o yüzden ikinci seçenek daha mantıklı geliyor. Her ne kadar saçma sapan çocukça bir fikir bile olsa.
 
Bence Cehennem dediğimiz şey sonsuz karanlık. Düşünsenize, Hiç bir şey yapamıyorsunuz simsiyah bir boşluktasınız. İnsan kafayı yer. Bu bence en büyük azap.
 

Geri
Yukarı